40 dag (2 niepełne szklanki) jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, 4 łyżki galaretki pomarańczowej w proszku, 2 spore brzoskwinie lub nektarynki
Sposób przyrządzania:
Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, zmiksować z jogurtem. Obrane ze skórki brzoskwinie przeciąć na połówki (usunąć pestki), pokroić w kostkę, rozłożyć do kompotierek (część zostawić do dekoracji) i zalać tężejącym jogurtem. Wstawić do chłodziarki. Gdy deser zakrzepnie, udekorować odłożonymi kawałkami owocu. (1 porcja - 110 kcal).
Polecam! Smacznego!
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 12 Gru, 2004 19:44
Napewno się skusze tak smacznie sie to czyta hehe:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach