1/2 l jeżyn,
1 opakowanie galaretki truskawkowej lub o smaku owoców leśnych,
1 łyżka żelatyny,
1/2 l jogurtu naturalnego,
3 łyżki cukru,
1/2 szklanki mleka
Galaretkę owocową rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Jeżyny przebrać i opłukać. Część galaretki wlać do głębokiej miski o średnicy 19 cm. Do galaretki wsypać jeżyny. Resztę wlać do głębokiego talerza i odstawić do zastygnięcia. Po stężeniu pokroić galaretkę z talerza w niedużą kostkę.
Mleko zagotować z cukrem. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, gdy napęcznieje, wymieszać z gorącym mlekiem do rozpuszczenia. Dodać jogurt, dokładnie połączyć, wrzucić kostki owocowej galaretki, wymieszać, wylać na zastygnięte jeżyny, odstawić do stężenia.
Przed podaniem wstawić na kilka sekund do gorącej wody, wyłożyć na płaski talerz.
Pychota:) a jeszcze jak wygląda.. nic tylko zrobic !!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach