| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Sejtan
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 29 Gru, 2004 21:19   Sejtan

1kg mąki wysokoglutenowej najlepiej jeśli jest to mąka szymanowiecka,
woda,
garnek bulionu (z kostki lub zwykły).


Mąkę połączyć z wodą tak aby powstało luźne ciasto jak na pierogi i odstawić aby odpoczęło.
Następnie umieścić kulę ciasta w zlewie lub dużej misce i wlewając na zmianę ciepła i zimną wodę wyrabiać je. Woda będzie barwić się na biało aż do momentu wypłukania całej skrobi i pozostanie czysty gluten. Wyrabiać aż do uzyskania czystej wody.
Następnie całość ugotować w bulionie warzywnym.
Sejtan jest doskonałym półproduktem do przyrządzania dań mięsopodobnych. Można np. w taki sam sposób jak z mięsa przyrządzić Strogonov i smakuje jak mięso!!!
Gotowy Sejtan przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Przejdź na dół
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku
Oznacz temat jako nieczytany

Skocz do:  

Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group

| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |