Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Czw 13 Sty, 2005 14:50 Mus cytrynowy
PRZYGOTOWANIE: 20 MIN
GOTOWANIE: 4-5 MIN
ILOŚĆ: 4 PORCJE
SKŁADNIKI:
- 15 g (9 listków) żelatyny
- 2 jajka (żółtka i białka osobno)
- 300 g naturalnego twarożku
- 150 ml jogurtu
- 50 g cukru pudru
- starta skórka z jednej cytryny
DEKORACJA:
- 150 ml śmietany kremówki
- 2 cytryny, pokrojone w ćwiartki
-25 g pokruszonych, prażonych migdałów.
PRZYGOTOWANIE:
1. Żelatynę wsypać do małego rondelka, zalać 3 łyżkami wody i rozpuścić na małym ogniu.
2. Żóltka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać serek, skórkę z cytryny, jogurt, ostudzoną żelatynę i wymieszać.
3. Białka ubić na sztywną pianę, przełożyć do wcześniej przygotowanej masy i wymieszać. Gotowy mus nałożyć do pucharków. Następnie udekorować bitą śmietaną, plasterkami cytryny i pokruszonymi, prażonymi migdałami.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach