Wysłany: Czw 20 Paź, 2005 12:27 Re: Tampony i wiek
frigg napisał/a:
laniade napisał/a:
Byłam u ginekologa z tym tematem i tak mi powiedział i powiedział że jak bada kobietę która używa tamponów to wkłada środkwoy palec a jak nie używa to mały palec....
hmm nie chciala bym pojsc do takiego ginekologa.....bo malym placem to ginekolog moze sobie w uchu podlubac a nie badac...nie wiem co on malym placem by wyczul, bo chyba nie szyjke macicy i pochwe...bo malym placem to on moze zbadac co najwyzej zewnatrzene narzady i przedsionek pochwy...
a poza tym jak bada wielorodki nie uzywajace tamponow? tez malym placem? a pierworodke uzywjaca tamponow? a nie rodzaca ale uprawiajaca sex to jak?
Jemu chodziło o grubość palca przedewszystkima co do dlugosci to tez lekka racja bo maly palec jest za krotki (tak mi sie przynajmniej zdaje ) - ale jest to jeden z kepszych ginekologow w moim miescie przeciez nie dostal tego tytulu za ladny usmiech ?
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Czw 20 Paź, 2005 14:19
Za ładny uśmiech nie, ale za pieniądze wszystko można. Co do tej grubości palca to chyba ważnejsze jest to czy kobieta ma jeszcze błonę dziewiczą, a nie czy używa tamponów, bo tampony nie rozciągają pochwy, a może się mylę...
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Czw 20 Paź, 2005 15:18 Re: Tampony i wiek
laniade napisał/a:
Jemu chodziło o grubość palca przedewszystkima co do dlugosci to tez lekka racja bo maly palec jest za krotki (tak mi sie przynajmniej zdaje ) - ale jest to jeden z kepszych ginekologow w moim miescie przeciez nie dostal tego tytulu za ladny usmiech ?
no aj sie domyslam, ze chodzi o grubosc (zreszta nie oszukujmy sie - o ile ten palec moze byc cienszy?), ale co z tego ze wsadzi najcienszy palec ale za krotki do badania?
nierozumiem o co chodzi z tym tytulem? ze ma tytul lekarza? kazdy ma kto skonczy medycyne...a moze chodzi, ze o to wygral jakis plebiscyt wsrod pacjetek?
ja rozumiem, ze ten gin dba o komfort pacjetki (chyba zwlaszcza psychiczny, ze tej pacjentce nie przerwie blony, jesli ja ma), ale gdyby mial mnie badac - to bedac dziewica czy nie wolalabym zeby mnie zbadal normalnie, bo moje zdrowie jest dla mnie wazniejsze niz blona.....ale co kto lubi bo jesli chodzi o rozciagliwosc miesni jakie sa w pochwie to na litosc boska - one nie sa z gumy i napewno ich nie rozciagnie ani tampon ani badanie ginekologiczne....
Tak jak mówili tu już wcześneij można juz od pierwszej miesiączki... tyle że tzw. "opór" mięśniowy często przeszkadza w pierwszych dniach stosowania tamponu, ale po pewnym czaasie można się przywyczaić
_________________ Obojętność jest jak lód polarny na biegunach: zabija wszystko. (Honore de Balzac)