Wysłany: Sro 08 Paź, 2008 15:35 Jak zacząć rozmowe z dziewczyną
Witam.
*Często chce podejść do dziewczyny, i zacząć rozmowe. Boje się jednak ze sie ośmiesze
i moje szanse na chodzenie z nią obniżą się do zera!
*Jak zacząć ów rozmowe?... Jak zaimponować Dziewczynie? i jak wyczuć odpowiednią chwile na... ??
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008 18:53
Z dozą wyrozumiałości powiem tak - Jesteś aktualnie w wieku, w którym zaczynasz szukać dla siebie uroczej (i urodziwej : ) ) Panny, nic w tym złego, ale postaraj się nie popadać w specjalną desperację. Nie ma o co i nie ma po co.
To tak gwoli wstępu - i tak Cię to do niczego nie przekona, więc powiem inaczej...
... Twój problem bowiem polega na tym, że do każdej dziewczyny podchodzisz jak do potencjalnej partnerki. Błąd, i to bardzo duży. Żadna z tych dziewcząt nie jest Twoją potencjalną partnerką - zresztą sam widzisz, żadna z nich nią nie została : )
Nie ma złotego sposobu "jak zacząć rozmowę z dziewczyną" - Dziewczyną (chociaż nie wszyscy podzielą moje zdanie) to też człowiek i po prostu rozmawia sie z nią jak z człowiekiem. Może nie sa to ludzie nadto inteligentni, czy o jakichś specjalnie wyrahowanych zainteresowaniach, ale serio - czasami nawet można z nimi znaleźć wspólne tematy.
Inaczej mówiąc - po prostu postaraj się zmienić swoje nastawienie wobec dziewcząt, spróbuj spojrzeć na nie jak na ludzi, jak na kumpli. Latwiej będzie Ci się rozmawiać, a wtedy ni się obejrzysz, a któraś wpadnie Ci w ramiona.
A teraz dalej - Pytasz jak wyczuć odpowiednią chwilę, czy odpowiedni moment. Nie do końca wiem o co chodzi - Czy chodzi Ci o to jak zrobić żeby dziewczę pocałować i w papę nie dostać, czy o to skąd wiedzieć że ta akurat dziewczyna odwzajemnia Twoje uczucie. Nie wiem - więc odpowiem na oba : )
Jeśli chodzi o pierwsze - To niewielu ludzi ma "dar" wyczuwania kiedy Kobieta ma ochotę na kontakt fizyczny. Dlatego też Ja jestem zwolennikiem "Papa ma mocna, więc najwyżej w nią dostanę" - Po prostu trzeba spróbować. Dziś się nie uda, jutro się uda.
Jeśli chodzi o drugie - Tu już jest nieco łatwiej. Człowiek jest w sposób naturalny zaopatrzony (wyjaśniając w sposób uproszoczony) w pewne receptory, odbierające bodźce wychodzace od kobiety. Czyli jeśli kobieta jest Tobą zainteresowana, da Ci pewne odpowiednie znaki, które Ty mimowolnie wychwycisz i pomyślisz sobie "O kurczę, Ona chyba na mnie leci" - Naprawdę bardzo rzadko można się w ten sposób pomylić. Czyli inaczej mówiąc - po prostu trzeba polegać na własnym przeczuciu i intuicji.
Shaunri, przypomniałeś mi o pewnej metodzie.
Chodzi o to że kobieta mimowolnie przekazuje poprzez ruchy swojego ciała bodźce, które mówią za nią... czy to prawda?
[Szukałem w internecie ale za wszystko trzeba płacić (przynajmniej ja takie serwisy znalazłem ;p)]
...np: patrząc tobie w oczy macha ręką w prawo czy cos takiego ;p
i dzięki za rade
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008 20:45
Na takich szczegółach jak w którą stronę kobieta macha ręką to Ja się nie znam - nawet nie miałbym cierpliwości gapić się na jakąś kobitę tyle czasu : )
Pisałem raczej o takim ogólnym zachowaniu, które w sposób naturalny okazuje zainteresowanie - Pewien rodzaj spojrzenia, uśmiechu, ruchów, gestów podczas rozmowy - Wiesz że kobieta nawet mruga inaczej jak jest zainteresowana mężczyzną? Jak inaczej - nie jestem w stanie powiedzieć - ale to się widzi. A przynajmniej Ja wierzę, że widzę : )
Tak więc w pewien sposób na pewno masz rację - Kobieta poprzez ruchy swojego ciała przekazuje otoczeniu pewne informacje (Tak i "jestem Tobą zainteresowana", jak i "Lepiej się nie zbliżaj"), aczkolwiek w rzeczy tak szczegółówe jak te - z pewnością - znalezione na serwisach z cyklu "Poderwiesz każdą dziewczynę jak kupisz nasz podręcznik" niestety nie wierzę - zbyt wydumane mi się to wydaje, a zawsze wystarczyła mi ta wiedza jaką mam : )
.
niby tak... =]
...a jak dziewczyna da mi do zrozumienia: "nie nie chce z toba chodzić" albo co gorsza
"nie chce cię znać"... co wtedy będe musiał zrobić? jak wybrnąć z takiej sytuacji, aby pokazać ze jestem troszke zrażony aczkolwiek nie zniechęcony<--tak to ujmę ;p
da sie jakoś znów zaimponować i podnieść swoje szanse?
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 08 Paź, 2008 22:04
Shaunri napisał/a:
Pisałem raczej o takim ogólnym zachowaniu, które w sposób naturalny okazuje zainteresowanie - Pewien rodzaj spojrzenia, uśmiechu, ruchów, gestów podczas rozmowy - Wiesz że kobieta nawet mruga inaczej jak jest zainteresowana mężczyzną? Jak inaczej - nie jestem w stanie powiedzieć - ale to się widzi. A przynajmniej Ja wierzę, że widzę : )
No to ja mogę napisać na swoim przykładzie xd
Jak mi się chłopak podoba, to nie mogę przestać na niego zerkać co jakiś czas, a kiedy już się znamy, to nie mogę oderwać od niego oczu i uśmiech nie znika z mojej twarzy ;p
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008 22:46
Tak, ale to nie znaczy, że rozmawiali normalnie i kiedy zdał sobie sprawę, że coś do niej czuje, to od razu nie jest sobą i woli nic nie mówić niż mówić to, co wcześniej.