| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Kolczyki
Autor Wiadomość
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 31 Sie, 2003 18:31   Kolczyki

Chciałabym przebić dwa razy jedno ucho i raz drugie. Jednak moja mama nie pozwala nawer na jednorazowe przekłucie obu uszu! Próbuję ją przekonywać, że nawet młodsi ode mnie chłopcy często mają kolczyki, ale ona nic! Evil or Very Mad Jak ją przekonać?!
A teraz pytania do "zakolczykowanych":
1. Czy to boli?
2. Ile kosztuje jedna dziurka?
3. Ile trzeba nosić no te... wiecie te kolczyki co trzeba nosić po przekłuciu...
4. Czy te kolczyki (patrz wyżej) to zawsze takie krztały przylegające do ucha? Bo ja bym chciała takie wiszące małe kółeczka Smile
Przejdź na dół
Tim Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 31 Sie, 2003 20:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no przebicie usza kosztuje u mnie w mieście 10 zytów i dostajesz kolczyk leczniczy czy coś na tydzień i są to kolczyki przylegające do ucha a po tygodni do ucha możesz se nawet łańcuch przywieśić Wink a i troche boli Wink

Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 31 Sie, 2003 20:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja mama sama mi przekula ucho! Troche bolalo....ale dalo sie wytrzymac Smile Te kulka tez mam i sa bardzo dobre :-DAha..po przekuciu trzeba nosic takie male zlote (lub srebrne) kulki Smile

Eregoth
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 31 Sie, 2003 20:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

musze to napisac Mr. Green

powiedz swojej mamie ze teraz jest taka moda u dziewczyn ze kazda nosi kolcyki a ze ty nie masz kolczyka to sie z ciebie smieja Smile

Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Nie 31 Sie, 2003 23:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

POLSUCHAJ! TO NIC NIE BOLI! jesli zrobia ci pistoletem to od razu na pistollet zakladaja kolczyk i takie pyk slyszysz i koniec. ja bylam na placu gdanskim, ale to bylo chyba kilka lat temu niewiem cyz nadal jest ten gabinet, al teraz jest to proste, tanie, i dobre naprawde! a mama musi sie zgodzic namow ja:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 01 Wrz, 2003 10:02   Kolczyki Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To troche boli. Ale minimalnie!! JAk się boisz to możesz poprosic o znieczulenie wtedy pani smaruje ci ucho taką maścią Smile I świeżo po przekłociu musisz nosić kolczyki ze złota lub srebra ( nie moga być sztuczne!! bo ucho zacznie ropieć) Przez pierwszy dzień ucho może troche bolec ale to szybko przechodzi Smile Przebicie obu uszu kosztuje chyba kilkanaście złotych ( razem z kolczykami) - to zalezy od kosmetyczki do jakiej idziesz. Jak już tam jestes to ona daje ci taką tabele i tam masz rózne kolczyki i sobie wybierasz ktore chcez. Przez kilka mesiecy musisz nosic te co ci dała przylegające kolczyki a potem mozesz zakładac co chcez! Spróbój namówic mame!! Przeciez jak kolczyki Ci sie znudzą wystarczy je wyciągnąc i chodzic bez nich z rok..to wtedy zarosną! To ze nie pozwala ci zrobic dodatkowych dziurek to rozumiem - moja mama tez nie pozwala. Ale po jednym w kazdym uchu mozesz chyba miec - duzo dziewczyn tak ma!!

Numer Gadu-Gadu
730730
macia
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 13:01   

mi mama nie pozwoliła zrobic trzecią dziurke . tata mi pozwolił .
1 troszke boli ale minimalnie
2 10-15zł jedna dziurka
3 1,5 tygodnia przemywac spitytusem i 1,5
miesiąca nosic kolczyk
4 najlepiej wkręty bo potem dziurka bedzie
zamała i niekture kolczyki mogą nie wejsc
do dziurki

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 15:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja miałam przekute uszy jak miałam niecałe 5 latek Very Happy i z tego co pamietam to nic nie boli.Ostatnio byłam z koleżanką u kosmetyczki,bo sobie właśnie uszy przebijała i powiedziała,że to prawie nic nie boli.Ja przekonuje mame teraz na 1 albo 2 dziurki dodatkowe w jednym uchy(razem będe miała 3),ale 1 mi napewno pozwoli dołozyć,a co z drugą to zobaczymy Wink Acha taki zabieg kosztuje 13-17zł. .Mam nadzieję,że mama da się przekonać.Powodzenia Very Happy

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Izka
Gość
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 18:56   

ja mam kolczyki od zawsze a uczy mialam przekuwane w wieku okolo 2 latek :]
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 01 Lip, 2004 19:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie w mieście przekłucie ucha kosztuje 12-16 złotych, robi się to specjalnym pistoletem nie boli prawie wogóle, kolczyk leczniczy (wkrętka) najlepiej trzymać około 2 miesięcy wtedy rana goi się już całkowicie i można włożyć sobie po wyjęciu z ucha cokolwiek.

Sama mam w jednym uchu 2 dziurki, a w drugim 4 (z czego jedna na chrząstce u góry, i musze obalić mit że to bardoz boli bo nie bolało prawie wogóle, tak jak przy robnieniu w zwykłym miejscu)

Przepraszam że odpisuje tak późno, ale zawsze warto odpowiedizec :]

Numer Gadu-Gadu
2891618
Kania Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 16 Lip, 2004 11:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O ja mam podobny problem.Ale wszyscy mi mówią że to nic nie boli.U mie w mieście kolczyki kosztuje pięć zeta qa samo przekucie 35 zeta.A te kolczyki orto[edyczne to takie przylegające... Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4973663
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 10:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Byłam dwa tygodnie temu zrobić sbie dodatkowa diurke w uchu....nie pytałam się mamy bo byłam na wakacjach w Kołobrzegu..jak przyjechałam i mama ja zobaczyła to szczeze mówiąc chyba nie była zbyt zadowlona ale powiedziała ze jak już zrobiłam to niech juz sobie będzie ale zebym więcej nie robiłam no i mam teraz w jednym uchu 1 a w drugim 2..to mało..wiele osób ma więcej a nwet maja w pempku, nosie itp...(nie chciałabym tam miec) a moja mama za uszy sie wkurza..no ale przejdzmy do rzeczy:
W kołobrzegu przebicie jednego ucha kosztowało 20 zł a obu 30zł...czyli jak bierzesz dwie dziurki to wychodzi taniej..ale to zalezy gdzie bo u mnie w miescie jedna dziurka kosztuje 15 zł a dwie 30 zł...azem z kolczykami oczywiscie..jesli w domu masz odpowedni kolczyk taki od przebijania uszu mozesz go zaniesc do kosmetyczki i tm ci zrobi to wtedy wyjdzie taniej bez kolczyków...taki kolczyk jest grubszy i tak jakby "rozpycha" dzurke...i musisz go nosic 3 tygodnie a pozniej robisz co chcez. Przebicie uszu mialam robione bez znieczulenia i tak troche tylko zaszczypało i pierwsego dnia ucho miałam troche obolałe a jesli wezmiesz ze zniezuleniem to pewnie nawetn nic nie poczujesz..powodzenia w namawianiu mamy!

Numer Gadu-Gadu
730730
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 21:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A to was zadziwie. Jestem przeciwna ranieniu, przekłuwaniu sobie uszu. Jakoś po prostu nie chce mieć kolczyków. Moja starsza siostra też nie ma a mogłaby mieć bo jest pełnoletnia. Wiem że od średniowiecza dziewczyny jak najbardziej chciały się upiększac ale mi jakoś one nie potrzebne. Oczywiście nie chce tu nikogo obrazic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kania Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 27 Lip, 2004 11:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja przekulam sobie ostatnio uszy orny jak bolalo LE ZYJE GOJĄ SIE LADNIE tylko ostatnio mialam ropki troche i kolzcyk mi przyrosl do ucha Laughing ale pokręcilam i dobrzejest Razz

Numer Gadu-Gadu
4973663
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 31 Lip, 2004 10:34   

Kolczyków nie mam Razz Może będę mieć. Ale mam jeszcze jedno pytanko, bo są dwie szkoły - kolczyka nie wyjmować i przemywać 2 tygodnie z kolczykiem w środku, i kolczyk wyjmować i przemywać dziurkę bez kolczyka. Więc jak jest?
Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu