Ja świetnie się na tym znam i moge Ci doradzić:
Kupiłam sobie tonik właśnie przeciw wągrą-Clean&Clear,oczyszczający tonik przeciw wągrą,z tej firmy dobry jest też peling i (NOWOŚĆ)pianka.Wystarczy potrzeć wacikiem i już nie ma większości wągrów.Ma jedną wade:pach alkocholem i po "owągrzeniu" poprostu piecze,ale żeby być pięknym trzeba cierpieć.Stosować go można około 2-3 razy w tygodniu,trzeba zmywać.
Możesz stosować też (NOWOŚĆ) peeling truskawkowy, Irena Eris.Fajnie działa i nie jest zbyt drogi.
A jeśli chodzi o o codzienne oczyszczanie to(zapobiega powstawaniu wągrów) polecam Perfecta-czysta cera,DAX COSMETICS.,bezalokocholowy i ładnie zmywa nieczystości i makijaż.Nie podrażnia oczu i ma super zapach limonki i mięty.Z tej seri polecam też żel,a właściwie piling,przeci wągrą,oczyszczający.Oczyszczać możesz też żelem NIVEA JOUNG,jest delikatny i ładnie oczyszcza(dokładnie zmywać).
A co do plastrów to raczej nie polecam,bo są mało skuteczne i to troszke boli
Heh,nie ma za co.Sama maiłam ten problem i dopiero za setnym razem udało mi się znaleźć coś naprawde skutecznego(a ile kasy wydałam),więc mojm obowiązkiem było Ci doradzić.
Nom, ja tez juz od groma kasy wywalilam a jak narazie to niezla jest pianka clean&clear... :/ Ja mam dziwna cere Bylam u dermatologa i mi pomoglo na pryszcze, ale znowu mi wracaja, jak zwykle
_________________ Nie martw się, jutro będzie gorzej !
A ja proponuje:
Iść do kosmetyczki,żeby oczyściąl twarz,a potem regularnie się myć tonikiem oczyszczajcym i wągry nie będą miały z czego się robić(robią się z brudu)
miałam plastry i są beznadziejne!!niepolecam!!a na wągry najlepszy jest pelling
_________________ Twój wzrok blady, zamglony,
miłością obdarzony
Jak marzenie niespełniony,
wciąż oddalony i zaćmiony
Niczym szczyty górskie
zaśnieżony, zaciekawiony
Naprawdę inny, wyjątkowy..
po prostu w moje serce złowiony
Ale to trzeba trzeć MOCNO,żeby aż skura "podstawowa" zeszła to i wągry sie wydostaną.
Skóra zejdzie,ale nie cała i wtedy trzeba będzie poczekać aż ranki po wągrach się zarosną i posmarowąc kremikiem nawilżającym,a skorka w mig się odnowi,a wągrów nie będzie