| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
szkła kontaktowe zamiast okularów ?
Autor Wiadomość
aska Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 15:23   szkła kontaktowe zamiast okularów ? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moim problemem jest to że mosze okulary (szkła -1.00) ale chciała bym nosić szkiełka kontaktowe ... mama powiedziała mi że najpierw trzeba iść do okulisty żeby zobaczył czy mogę nosić kontakty ... czy to prawda ?
ale czy możecie mi doradzić jakiej firmy kontakty są najlepsze ... wiem że są bardzo drogie ...
chciała bym mieć inny kolor tenczówki ... ale czy lepsze są zwykłe jednorazówki czy te z kolorem tenczówki ??
Poradźcie mi ... wszystko co wiecie na ten temat ...

milczenie jest złotem (ale nie zawsze)

Ostatnio zmieniony przez aska dnia Pon 26 Lip, 2004 18:27, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
5336608
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 15:34   Eh.. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja niestety bardzo malo wiem na ten temat , bo nigdy nie nosiłam okularów . Ale po co masz wydawac tyle kasy na szkla kontaktowe ? Niektórzy ładnie wyglądają w okularach .. Moze ty tez ? Ale zdaje mi sie ( nei jestem pewna ) że kazdy kto nosi okulary moze miec szkla ... Smile
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 18:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiem że niektórzy ładnie wyglądają w okularach (ja też wiele razy to słyszałam od chłopaków Smile ) , ale nie wiem czy każdy (kto nosi okulary) może nosić szkiełka kontaktowe, podobno to zależy od oczu... Ale ci co nie moszą okularów też mogą nosić kontakty te co zmieniają kolor tenczówki ...
A ja chce nosić szkła bo : 1. chcę zwracać uwagę nowym kolorem oczu
2. chcę zobaczyć jak to jest nościć szkiełka
3. chcę odłożyć okulary i widzieć wszystko wyraźnie
(chociaż na 1dzień)

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5336608
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 19:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak słyszysz od chłopakow ze ładnie wyglądasz w okularach to po co jakieś tenczowki chcesz ? Ale jak tak bardzo je chcesz ... to poproś mame żebyście poszły do okulisty ... I niech on Tobie powie czy mozesz nosic te tenczowki ;D .
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 19:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A .. i jeszcze jedno .. w okularach widzisz niewyraźnie ?Neutral Zmien okulary .. moze masz złe ?
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 19:51   

widze dobrze w okularach (wyraźnie) , i może poprosze mame by zabrała mnie do okulisty ale co mam powiedzieć ?! i słyszałam i nawet wiem że nawet takie 1dniowe soczewki są dość drogie ... :(
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 19:54   Do do góry ja pisałam Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał/a:
widze dobrze w okularach (wyraźnie) , i może poprosze mame by zabrała mnie do okulisty ale co mam powiedzieć ?! i słyszałam i nawet wiem że nawet takie 1dniowe soczewki są dość drogie ... Sad

ja to pisałam ale nie byłam zalogowana Confused

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5336608
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 26 Lip, 2004 20:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To prawda że szkieł kontaktowych nie moze nosic kazdy..nie mozesz tak poprostu ich sobie kupic i zaczac nosic bo to moze byc niedobre dla twoich oczu a nawet niebezpieczne...tak jak poowiedziala twoja mama idz najpierw z nią do okulisty a on dokladnie zbada twoje oczy (bezbolesnie oczywiscie) i stwierdzi czy mozesz ich uzywac czy nie i dokladnie ci wszystko wytlumaczy i doradzi jakie...prawdą tez jest ze sa szkła kolorowe które zmieniają kolor tęczkówki..np. jesli masz znielone oczy to mozesz zmienic je na kolor niebieski itp...ale juz zwykłe szkła kontaktowe sa bardzo drogie a co dopiero zmieniające kolor teczeówki wiec raczej daj sobie z tym spokój..no chyba ze masz duzo kasy...aa co do tych jednorazówek to tez prawda..sa jednaraowe szkla kontaktowe ale z tego co wiem tez wcale nie sa takie tanie i jesli sie zdecydujesz na szkla to juz lepiej kupic zwykle bo sie bardziej oplaca..ale ZASTANÓW SIE skoro chlopcy ci mowia ze masz ladne oczy i ladnie ci w okularach to po co zbednie wydawac pinieądze?

Numer Gadu-Gadu
730730
Dociekliwy
Dociekliwy

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 27 Lip, 2004 09:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

może macie racje ... po co mi soczewki , skoro ładnie mi w okularach ... Confused nie wiem , jeszcze się zastanowie ...

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5336608
Tavion
Gość
PostWysłany: Wto 27 Lip, 2004 18:25   

Liczy się wygoda i jak ty się w nich czujesz. Jeśli nie lubisz okularów, noś soczewki. Jednak to duży wydatek. Co miesiąc paczka ok. 50 zł to jednak sporo. Przecież one nie są wieczne.
Powrót do góry
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 00:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To soczewki nie sa drozsze ? Kosztuja tylko 50 zl ? Confused

Tavion
Gość
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 08:16   

Lavile napisał/a:
To soczewki nie sa drozsze ? Kosztuja tylko 50 zl ? Confused

Lavile --> dla niektórych te 50-, to duży wydatek. Confused Dlatego noszą okulary przez cały czas, zamiast co miesięcznych soczewek Wink

Aha, Aśka - -1.00 to jeszcze żadne szkiełka. Gdybyś nosiła -5, to wtedy mogłabyś zastanawiać się nad soczewkami. Wink
Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 20:24   

Czemu ? Moze akurat ona chce ;P Nawet przy najmniejszej wadzie wzroku sa ludzie, ktorzy nie chca nosic okularow.
Ja tez mam okulary. Ale myslalam, ze sozewki sa o wiele drozsze ! Przeciez nie trzeba kupowac co miesiac nowych soczewek. Jak ktor chce to chyba moze sobie tak od czasu do czasu :roll: Fajnie by bylo sprobowac :D Zmienila bym sobie kolor oczu na czerwone :d A tak na serio to bym chciala miec niebieskie :D
Powrót do góry
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 02 Sie, 2004 20:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To bylam ja, tylko, ze sie nie zalogowalam, sorry.

Gość
PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 22:11   

Mhm - dawno mnie nie było - i się porobiło. Lavile - soczewki sie zużywają - bo widzę że nie wiesz. :? Dlatego kupuje się je co miesiąc :/
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu