musisz znaleźć sobie przyjaciółke ...
być lubianym ?!
ja nigdy nie starałam się żebyb mnie lubili ... zawsze byłam sobą . innym to pasowało .
chociaż też mnie czasami ( koleżanki ) odrzucają , wiem że zawsze mam inne , i oczywiście mam wspaniałych kumpli !!!
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
po prostu byc soba. Nigdy nie nazucisz komus swojej woli, aby cie lubil. Nie w kazdej osobie jestesmy jej typem i nie kazdy nas lubi, poniewaz kazdy jest inny, inaczej sie zachowuje itp. Napewno ty sama spotkalas kiedys osoby, ktorych nie lubiłaś. Na to nie ma recepty.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 04 Sty, 2005 19:28
skoro teraz jesteś nielubiana to zmień siebie o 180 stopni i powinnaś być lubiana
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 04 Sty, 2005 19:31
Może nie to że nie jestem lubiana ale chciałabym zeby wiecej ludzi mnie lubiło
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 04 Sty, 2005 19:37
ej no sory najpierw kłamiesz i dopiero teraz sie przyznajesz?...
Może właśnie nie powinnaś oszukiwać? Po prostu bądź sobą A jak nie to nie zmieniaj się tak cała odrazu, tylko popracuj nad swoimi wadami... oszukiwanie itp
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 04 Sty, 2005 20:57
jak napisaly dizewczyny, zawsze ale to zawsze bądź sobą, nigdy nie zmieniaj się dla otoczenia/chłopaka żeby być kimś bo to nie ma sensu i Ty będziesz się źle czuła a i w koncu otoczenie skapnie sie ze cos jest nie tak.
Np. w moim przypadku jest tak że albo sie mnie b. lubi albo praktycznie sie mnie nienawidzi, znam tylko kilkanaście osob (które mnei znaja) dla ktorych jestem praktycznie obojetna.
Nie obhcodzą mnie ludzie którzy mnie odtrącają, po prostu nie jestesmy siebie warci, ani ja ich ani onie mnie więc nie warto sie kolegować (jak to sie mowi).
Więc zawsze ale to zawsze bądź sobą, nie dawaj sobą pomiatać, miej zawsze własne zdanie oraz wlasne ideały do których dąż.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 04 Sty, 2005 21:20
Na niektórych mi zależy (bez skojarzeń) ale oni uważają mnie za nic
Nie liczy się ilośc tylko jakośc. Lepszy jeden prawdziwy przyjaciel któremu można zaufać (i który nawet jeśli palnie jakąś gafę to w dobrej wierze) niż stado pseudoznajomych z których jedni są zazdrośni o drugich, podkładają sobie wzajemnie świnie, rozsiewają plotki ... JAk jest za wiele osób zawsze prowadzi to do konfliktu. Wolę być lubiany przez 2-3 osoby a reszta wystarczy, że mnie toleruje. To lepszy sposób niż szukać znajomych na siłę. A bycie sobą-czasem jednak lepiej zamknąc się niż mówić co się ma na języku (szczególnie jak się jest starszym), ale zasadniczo lepiej tracić znajomych za to jakim się jest niż utrzymywać znajomości na siłę wbrew swojej naturze.
trzeba być sobą.
Ja znajomych mam mase, nie mieszkam w wielkim mieście, więc połowa osób w moim wieku(i nie tylko of korz:) to moi znajomi. przyjaciol mam 4. to mi wystarcza. i nie jest to przyjazni od pol roku.
justi moja zna mnie od mojego urodzenia, przyjazni sie ze mna 5 lat.
weri przyjazni sie ze mna 6 lat.
madzia - 12 lat.
anita - kumplujemy sie 8 lat. przyjaznimy tak bardzo bardzo rok.
przyjaciele to skarby.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 08 Sty, 2005 21:51
To zależy od osobowości. Nie zmieniaj się na siłę. Ja jestem jaka jestem-i muszę przyznać,że mnie lubią. Jedyną receptą na to to jest:
-nie stać zawsze z boku
-nie być natrętnym
-starać się być uczciwym i pomocnym
Np. ludzie zazwyczaj bardziej lubią osobę z poczuciem chumoru,która da ściągać na jakiejś klasówce a nie jakiegoś "sztywniaka",który nie pomoże nawet w krytycznej sytuacji. Większość jednak moim zdaniem zależy od człowieka.
Mróweczka
Pod żadnym pozorem nie udawaj kogo kim naprawde nie jeste nie mów czego takiego
-wiesz moji rodzice majš dużo pieniędzy i na ferie jade do Egiptu
albo
-wiesz moja mama nie żyje i musze sobie sama z ojcem radzić
wtedy będš zazdrocić albo współczuć nie tobie tylko tej osobie pod którš się podszywasz.
Pamiętaj bšd zawsze sobš!!