Do mojej klasy chodzi taki superowy chłopak, wszystkie dziewczyny na niego lecą, ale on się broni(nie miejcie na myśli,że z nimi nie rozmawia czy coś...). Od kilku tygodni mam "zaszczyt" siedziec z NIM na j. polskim Później zawsze rozmawiamy, on wysyła mi sms'y a ja jemu i tak sobie jakoś leci.... Wygląda na to że on mnie lubi, a może nawet coś więcej.... Moje pytanie brzmi, czy wypada mi pierwszej powiedzieć, że go kocham?CZy może lepiej poczekać, aż on zrobi pierwszy krok? pomóżcie bardzo proszę
P.S. jeśli taki post już był to sorka ;-)
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:01
Nie moze odrazu ze kochasz
Nie szastaj tym słowem na prawo i lewo
To moze byc tylko zauroczenie a nawet jesli nie to sie chlopak wyploszy i co
Sporboj mu pokazać że Ci sie podoba
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:05
ile ty masz lat? 12? to poczekaj jeszcze spoko do chłopaka
pozatym to że z nim siedzisz nie oznacza że on cie kocha
smsy i rozmowy też o niczym nie świadczą [ja np musze siedzieć z kolegą]
jak dla mnie jesteście normalnymi znajomymi i nie ma sensu mówić mu że go kochasz bo napewno go nie kochasz acz może ci sie troszke podobać
nieważne w sumie też jest to czy on ma dużo fanek czy nie to taka wiadomość niepotrzebna
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:07
zgadzam się z Kingą... na pewno go nie kochasz
nienawidze tego głupiego szastania tymi slowami, miłośc, kocham itp.
więc chłopak Ci się podoba... moze najlepiej wpierw pokaz mu to jakos?
ale jesli jesz mozesz mu napisac ze Ci sie podoba, tylko nie wie wiem jak to przyjmie, ma niespełna 12 lat..
Ja mialam ostatnio problem z osobą która ma (no praktycznie, pół roku tej osobie brakuje ale kalendarzowo) 18 lat.. choć sama (ta osoba) o to spytała.. (niektórzy wiedza o co chodzi =() no ale niewazne, to nie nalezy do problemu.
Wiec nie wyskakuj z tym ze go kochasz i najlepiej nie mów mu w prost od razu (wiesz tak prosto z mostu). Chłopak sie speszy i w las ucieknie. Ale czy mozesz zrobić pierwszy krok? jak najbardziej.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:09
Tak. gdy pisałam ten post zastanawiałam sie czy użyć słowa "kocham", macie rację nie powinnam nim szastać...ale z drugiej strony coś do niego czuję, sama nie wiem co dokładnie, ale to jest coś więcej niż przyjaźń....Co do smsów, to on mi w nich przysyła róże "miłosne" wierszyki, ale jeszcze nigdy nie powiedział mi tego prosto w oczy...Sama już nie wiem co myśleć.........ON MI SIĘ SZALENIE PODOBA!!!!!!!!!!!!!
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:12
Co to jest ?
Chyba zauroczenie
SKoro pisze miłosne wierszyki to może jednak mu sie podobasz
Mam nadzieje że nie trafiłaś na jakiegoś podrywacza
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:13
milionom nastolatek podobają sie miliony nastolatków bardzo mocno też
nie on pierwszy i nie ostatni w twoim życiu więc niech nie pochłania twojej całej energii
kazda dziewczyna sie chyba kimś zauracza [ja też^^ ] więc opanuj się troche narazie
poczekaj do walentynek i jak nie daj mu kartke
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:16
Nie nie podrywaczem to on nie jest, to pożądny, choć troche zwariowany chłopak z zasadami.Jak już wcześniej wspomniałam to on musi odganiać od siebie dziewczyny, bo na niego lecą a o kartce na walentynki tez myslalam, i to by byla swietna okazja na sprawdzenie, co on do mnie teges
Wysłany: Pią 07 Sty, 2005 21:21
tylko nie dawaj mu zbyt wyraźnie odczuć że ci sie podoba
bo może np zacząć uciekać
a jak chłopak przed tobą ucieka to jest źle - znałam taki przypadek:)
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 09 Sty, 2005 12:49
Ja też jestem bardziej za tym,że to zauroczenie. Lepiej nie rzucaj mu się na szyję z dzikim wrzaskiem "KOCHAM CIĘ!", bo (jak już powiedziała Kinga) chłopak może sie przestraszyć i przestać w ogóle do Ciebie odzywać. Myślę,że z tą Walentynką to dobry pomysł. Nie musisz pisać nawet nic w stylu "coś do Ciebie czuję" tylko zwyczajnie "Bardzo Cię lubię" to daje dużo do myślenia,a chłopak Cię nie wyśmieje.
Mróweczka
Wiesz co moim zdaniem jak mu poprostu powiesz kOcham cię! to się zrobi więcej nieśmiały i niezrobi drugiego kroku (pierszy zrobiłas ty ) powiedzieć ci koham cie lub poprostu poprosić o chodzenie. Więc mozesz mu powiedzieć lubię cię. Albo j(jezeli ma gg) zapytać się na ile cie lubi od 1do 10 .Powodzenia.
Mi się wydaje, że to chłopak powinien pierwszy powiedzieć ale tak spojrzeć ze strony uczciowej to chyba nie ma żadnych reguł, czy ty to powiesz, czy chłopak pierwszy...
Kradziejka nick masz superasty!!! Mój kolega tak mówi na złodziejką a na złodzieja Kradzieżuch. Mie jesteś może z Wroca?--->z dzielnicy kżyki?
Upsss wracajmy do tematu
kradziejka napisał/a:
ile ty masz lat? 12? to poczekaj jeszcze spoko do chłopaka
Moja koleżanka ma lat 11 i chłopców od cholery!(SORA ZA WYRAŻENIE ALE NIEMA OKREŚLENIA DLA TEGO) Już całowała się z języczkiem.
Jeśli naprawdę czujesz do niego to poczejkaj na jego reakcję bo może to być miłość jedno stronna ,a może być z wzajemnością więc czekaj cierpliwie
_________________ Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie,
ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
Antoine de Saint-Exupéry
Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 09:20
Problem sam sie rozwiązał, bo dostałam od niego kartkę na e-mail i tam napisał pare baaaardzo miłych rzeczy