Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 00:13 ....::::ZdRoBnIeNiA DlA PrZyJaCiÓł::::....
To moze dojść nie typowy temat, ale jestem strasznie ciekawa jak WY mowieice do swoich przyjaciół/przyjaciółek
Może macie jakieś zdrobnienia, ktorymi zwracacie sie do przyjaciół!!!
Jestem tego ciekawa bo ja jakoś nic nie umiem wymyslic i mowie do mojej po iminiu, chodz chyba i tak bym jej nie mowiła tak miedzy innymi koleżankami, bo wydaje mi sie to dziwne
Chac ona mowi do mnie niunia, co poprostu iwielbiam!!!
mowi mi tak przy ludziach, znajomych, w sms, a ja niestety jej tylko po imieniu
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 00:19
A więc tak
Marta-Majusia
Jola- Krecik, Połciu, Pączek
Ewa- Aniołek
Agatka- Guciu, Króliczek
Ja (zwana przez innych)- chomik, Kikut (dziwne przezwisko z dziwną przeszłością)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 10:22
[wyedytowane przeze mnie - nid, przestalam miec cokolwiek do powiedzeia w tym temacie]
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
Ostatnio zmieniony przez nidhogg dnia Nie 15 Maj, 2005 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 10:27
Hem... Raczej mówię zwyczajnie... Chociaż na koleżankę Gosię to oj... ona ma sto ksyw, a najpopularniejsze to Homik (koniecznie przez samo H), Giju, Hom... No i jeszcze na koleżankę Paulinę mówię Pośka, Posia... Jak mnie wkurzy, to Prośka, Prosia Na kolegę Roberta mówię Burasek albo Loczek, hehe Ale większość to raczej ksywki niż zdrobnienia... Do większości mówię normalnie, po imieniu.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 12:14
ktos tu chyba zrobil porzadek;/ tylko nie wiem czemu zostal usuniety moj wpis w ktorym bylo napisane to co ma byc.. zdrobnienia ktorymi nazywam moje przyjaciolki.. jak cos kasujecie to uwazniej troche.. wiec napisze jescze raz
kamcia (jak nie reaguje na to to kur***o;p)
lusiatko
dorciatko
wercia
Ewa- Ewcia
Kaska- Kasia (to i tak mile brzmi:))
Justyna- Justka
Goska- Gosiaczek, albo poprostu Gosia lub Gosiunia
Edyta-Edzia lub Eda
Monika- Monia
i takie tma inne roznie to bywa:)
na mnie zdrobianle mówią Aguś, Aga, Agnes
rodzice czasami niunia... ale to mnie wkurza.
Nie lubie jak ktos mowi na mnie Agniesia
zdrobnienia??? hmm, u mnie sie uzywa raczej taki chamskich, ale kazdy odbiera to przyjaznie.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 14:50
Aaa... Ja z koleżanką Homikiem nazywamy się też nawzajem Klopsikiem (ja ją) i Kluchą (ona mnie). Zgapiłyśmy to z książki "Daj mi" Iriny Dieniżkowej, tak mówiły do siebie Wołkowa i Dieniżkowa... W ogóle Homik całą książkę czytał, że ona to Irina, ja to Wołkowa, a ci różni faceci to jej sympatie... Hehe, polecam też tak czytać, fajna zabawa
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 16:22
No mój post ten został skasowany =/
No to tako:
Kamila (psiapsióła) - Słonko, Słoneczko, Micia, Mała, Psióła
Aśka (koleżanka) - Buźka
Agatka (b. dobra koleżanka) - Bejbe i nigdy inaczej
A tak poza tym do mówie: Aniołek, Gacusia, Westa, Mewa ^^ (), Maleństwo, Skrzydełko, Mućka itp. =]
a do Girl Zone mówie: Kochanie ^__^
Ostatnio zmieniony przez Elun dnia Nie 08 Maj, 2005 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Kasia- Kruszyna
Madzia(moja naj naj najlepsza kol.) joGi, megi bądź słońce moje niezachodzące
Natalia- Kaleka
Mateusz- Grochal
Ewelina- Ewel
a ja do Stokroty^ mówię Słońce
||
to są najciekawsze xywki moich znajomych... dzizys jhak mogłam zapomnieć o MARCHEWIE, koleżanka z treningu która na początkach jego istnienia(treningu) ubierała się na pomarańczowo- skarpetki, buty, koszulki, spodenki, spinki, gumki, paski. więc marchewa rls
_________________ Na twarzy uśmiech
a w sercu ból
to najtrudniejsza z życiowych ról...