Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 22:01
a ja takie mialam i w innych kolorach z czarnym paskiem.. a pare dni temu ze na ukos bialy pasek a w srodku cieniutki czarny..
Elly no jak sie rozdwajaja to nie twoja wina.. ale jak je ladnie obetniesz, spilujesz, nie masz na nich poodpryskiwanego lakieru i brudu za paznokciami to wyglada estetycznie przynajmniej i nie powoduje obrzydzenia..
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 22:37
u mnie w klasie panna se na czarno maluje albo inne ciemne kolory.. tylko ze nie bardzo umie, ma zawsze palce pomalowane, zacieki na paznokciach ktore zreszta nierowno sciete i nie spilowane do tego lakier odprysniety, albo np jakis 1 se pomaluje na inny kolor albo kazdy paznokiec w innym kolorze.. ostatnio se paznokcie pomalowane przykleila przezroczyste dlugie tipsy.. ogolnie mowiac lach z niej nieziemski
paznokcie często rozdwajają się właśnie od obgryzania lub tępych nożyczek/obcianaczy.
oraz od ogolnej że tak powiem wrażliwości organizmu.
Odżywiki nie zawzsze skutkują, ale proponuję kurację witaminową A+E z reguły pomaga i to nawet nie wiesz jak bardzo. Ale zrób ją intensywną (terapię) Powiedzmy 2xpo2 kapsułki dziennie. powinno pomóc. Mówię z doświadczenia, a tego mam wiele, bo od kilku lat zajmuję się zdobieniem paznokci i przychodzi do mnie bardzo dużo różnych osób
EDIT Dopisuję jeszcze, że witaminy A i E są rozpuszczalne w tłuszczach, więc żeby terapia była skuteczna, to trzeba je łykac po posiłkach, albo np zapijać mlekiem (nie wodą)
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
Ostatnio zmieniony przez agag dnia Sob 28 Maj, 2005 00:59, w całości zmieniany 1 raz
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 27 Maj, 2005 23:20
Mi sie wyjatkowo czarne nie podobaja nie wiem czemu
A co do mnie.. w srode mialam testy (sprawdzajace - wos i gegra <sciana>), wiec obgryzlam wszystkie z nerwow... I znowu wpadlam w nalog. 3ba bedzie kupic odzywke...
Elly - proponuje preparaty wielowitaminowe z zen-szeniem (czy jak sie pisze). Mojej siorze pomoglo.