Mam do was pytanie.
Co sądzicie o grach brutalnych, typu GTA 3, GTA Vice City, różnych krwistych FPP? Dużo mówi się, że dzieci grają w takie brutalne gry, a potem pod ich wpływem naprawdę zaczynają mordować itd. Czy uważacie, że naprawde takie gry wpływają na psychikę dziecka?
Ja uważam, że to bezsensowne gadanie, przecież każdy w miarę myślący człowiek wie, że gra to gra, a realnmy świat to realny świat i nie zacznie z powodu gier zabijać, jeśli np. jakiś nastolatek kogoś np. dotkliwie pobije, to potem jest gadanie, że to przez to, że grał w gry komputerowe, a ja uważam, że gry nie mają z tym żadnego związku i jeśli ktoś coś takiego robi to jest poprostu [cenzura], i gry nic tu nie zmieniają.
Czekam na wasze opinie.
zgadzam sie z toba ja gram w unreala i z tego powodu nie poobilam jeszcze nikogo ()
gra jak gra tlyko ze bardziej wciaga bo ja jakis cel np. pozabijanie przeciwnikow dla mnie to jest wogole nienormalne !! na psychike dziala telewizja to jak w programach pokazuja jak ktos zamordowal kogos
_________________ zakochalam sie w 2 chlopakach .. i co ja mam zrobic?
Pijawa Gość
Wysłany: Sro 02 Lip, 2003 12:54
I dzobrze muwicie to nonsens gadanie ,że brutalne gry wpływajom na psychike ja i muj brart od zawsze graliśmy w o wiele brutalnijsze gry nisz wszystkiee gta do kupy wziente i nic się ze mną nie dzieje jeszcze nikogo nie zabiłem i nie zabije czyba rze bende musiał w obone własnej ale to nie spowodu żadnej gry.
Jestem tego samego zdania co wy. Gry brutalne niemają nic do rzeczy z tym, ze ktoś jest brutalny. Wcale niewpływają na naszą psychikę. Przecież jak zagram w brutalną grę np. w jakąś strzelaninke to niewezme zaraz pistoletu taty ( bo mój tata ma pistolet) i niezastrzele kogoś no nie?? To że ktoś jest brutalny wychodzi z domu, z podwórku, ze szkoły, ale nic do rzeczy niemają tutaj gry komputerowe.
_________________ ,,Nie mów źle o nikim, ale mów wszystko co najlepsze o każdym"- Ulka nr gg 3066241
A ja w takie gry nie gram. Nie lubię chlapania czerwonym kolorkiem po monitorze. Wolę takie gry jak The Settlers, Faraon, etc. albo najzwyklejsze "leciutkie" platformówki. Ale i tak przeważnie brakuje mi czasu na granie.
_________________ Pijemy za lepszy czas
za każdy dzień, który w życiu trwa
za każde wspomnienie, co żyje w nas
niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
zgadzam sie od tego raczej dzieci nie robia sie brutalne ja w przedszkolu mialem za sobą juz wszystkie czesci rambo.rocky i pare horrorow i jakos jeszcze nikogo nie pobiłem
musze sie wtracic, moze ty nie pobiles ale nie kturym dzieciakom naprawde odbija sie to na psychice i staja sie bardziej agresywne
to po pierwsze a po drugie nikt nie mowi zaraz o biciu ale osobiscie znam takich mlodych ludzi kturzy sa sklonni do bicia po zagraniu w jakies krwawe mortal kombat itp.gry