| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Brutalne gry...
Autor Wiadomość
Marcinek Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 23 Cze, 2003 13:10   Brutalne gry... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam do was pytanie.
Co sądzicie o grach brutalnych, typu GTA 3, GTA Vice City, różnych krwistych FPP? Dużo mówi się, że dzieci grają w takie brutalne gry, a potem pod ich wpływem naprawdę zaczynają mordować itd. Czy uważacie, że naprawde takie gry wpływają na psychikę dziecka?
Ja uważam, że to bezsensowne gadanie, przecież każdy w miarę myślący człowiek wie, że gra to gra, a realnmy świat to realny świat i nie zacznie z powodu gier zabijać, jeśli np. jakiś nastolatek kogoś np. dotkliwie pobije, to potem jest gadanie, że to przez to, że grał w gry komputerowe, a ja uważam, że gry nie mają z tym żadnego związku i jeśli ktoś coś takiego robi to jest poprostu [cenzura], i gry nic tu nie zmieniają.
Czekam na wasze opinie.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
hajdulka
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 24 Cze, 2003 12:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie z toba ja gram w unreala i z tego powodu nie poobilam jeszcze nikogo (Razz)

gra jak gra tlyko ze bardziej wciaga bo ja jakis cel np. pozabijanie przeciwnikow dla mnie to jest wogole nienormalne !! na psychike dziala telewizja to jak w programach pokazuja jak ktos zamordowal kogos

Pijawa
Gość
PostWysłany: Sro 02 Lip, 2003 12:54   

I dzobrze muwicie to nonsens gadanie ,że brutalne gry wpływajom na psychike ja i muj brart od zawsze graliśmy w o wiele brutalnijsze gry nisz wszystkiee gta do kupy wziente i nic się ze mną nie dzieje jeszcze nikogo nie zabiłem i nie zabije czyba rze bende musiał w obone własnej ale to nie spowodu żadnej gry.

muj numer gg 3301111 piszcie
Powrót do góry
Ulka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 09 Lip, 2003 10:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jestem tego samego zdania co wy. Gry brutalne niemają nic do rzeczy z tym, ze ktoś jest brutalny. Wcale niewpływają na naszą psychikę. Przecież jak zagram w brutalną grę np. w jakąś strzelaninke to niewezme zaraz pistoletu taty ( bo mój tata ma pistolet) i niezastrzele kogoś no nie?? To że ktoś jest brutalny wychodzi z domu, z podwórku, ze szkoły, ale nic do rzeczy niemają tutaj gry komputerowe.

Tim Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 09 Lip, 2003 11:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

popieram przedmówców Wink

BIUST(ola)

PostWysłany: Pią 25 Lip, 2003 00:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W wiadosciach wieczornych jest wiecej przemocy i zabijania. Nie wspomne o filmach

Michał Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 25 Lip, 2003 13:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dziekuje Wszystkim za zyczenia urodzinowe biggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Weronika
Gość
PostWysłany: Pią 25 Lip, 2003 16:15   

ja w wiku 4 lat grałam w mortal komba ale nie jestem brutalna
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 25 Lip, 2003 16:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Michał napisał/a:
Dziekuje Wszystkim za zyczenia urodzinowe biggrin

A ktoś ty, że dziękujesz za życzenia urodzinowe ??? Jesteś Koralem ???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 25 Lip, 2003 16:34   

Nie, to pewnie Michal_ .
Powrót do góry
Weronika
Gość
PostWysłany: Pią 25 Lip, 2003 17:03   

ToJa prosze abyś sprawdziła IP Michała i Michała_
Powrót do góry
Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Sie, 2003 13:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja sie z wami niezgdzam i tyle niechce sie wypowiadac dlaczego Cool

Numer Gadu-Gadu
3259633
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Pią 08 Sie, 2003 13:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja w takie gry nie gram. Nie lubię chlapania czerwonym kolorkiem po monitorze. Wolę takie gry jak The Settlers, Faraon, etc. albo najzwyklejsze "leciutkie" platformówki. Ale i tak przeważnie brakuje mi czasu na granie.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2003 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie od tego raczej dzieci nie robia sie brutalne ja w przedszkolu mialem za sobą juz wszystkie czesci rambo.rocky i pare horrorow Smile i jakos jeszcze nikogo nie pobiłem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4217189
Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 02 Wrz, 2003 20:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

musze sie wtracic, moze ty nie pobiles ale nie kturym dzieciakom naprawde odbija sie to na psychice i staja sie bardziej agresywne Wink
to po pierwsze a po drugie nikt nie mowi zaraz o biciu ale osobiscie znam takich mlodych ludzi kturzy sa sklonni do bicia po zagraniu w jakies krwawe mortal kombat itp.gry Smile

Numer Gadu-Gadu
3259633
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu