Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 10:55 Ubrania w stylu hip-hop?
Hej!
Co do tematu - na myśl pewnie nasuną się bluzy z kapturem i spodnie z krokiem przy kolanach.
Ale właściwie nie o to mi chodzi.
W tamtym roku byłam na wakacjach u babci.
Babcia mieszka z ciocią a do cioci(41l) przyjechała koleżanka(24l).
Oczywiście od razu (ciocia do Eli) "Ojej! Gdzie Ty kupiłaś te spodnie?!"
Dobra.
Ja zauważyłam dopiero po chwili(sama sie sobie zdziwiłam).
Spodnie z jakiegoś takeigo szeleszczącego materału, bardzo kolorowe.
"W hip-hop'owym sklepie" (dalej już opisywanie gdzie ten sklep).
Potem Ela z tego sklepu pokazała cioci jeszcze kostium kąpielowy w podobnych kolorach.
I tu nasuwa się moje pytanie - styl hip-hop...Dla dziewczyn?
Ma ktoś zdjęcia takich ubrań, najlepiej stronkę takiego sklepu, ceny takich ubrań w danych sklepach?
Ktos wie cosik na ten temat?
Z góry dzieki.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 12:52
Styl hip-hop, heheh jakos smiesznie to brzmi ;p
Nikt nie powiedział ze tego typu ubrania sa tylko dla facetów, ale jednak to oni w wiekszosci sie tak ubierają. Co nie znaczy, ze dziewczyny nie mogą. Ale fakt faktem niezbyt ciekawie i atrakcyjnie kobiety w takich ciuchach wyglądają.
Nie wiedzialam jak to nazwać...Z tym, ze Ela dość łądnie wyglądała.
Szerokie ale niezbyt spodnie (kolorowe) i obcisła bluzka na ramiączkach - to łądnie wyglądało...
To ma ktoś stronki albo zdjęcia?
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 14:45
no wlasnie, bo ze spodnie sa szersze, nie znaczy ze sa skejtowe, skejciarskie.. nie wiem jak to odmienic. w sumie to w croppie najbardziej cos takiego znajdziesz.. niby sportowe, luzne, ale czesto fajne. ale typowe bluzy z kapterem meskie i spodnie, jak to niektore lubie odpadaja.
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 15:37
Pffffff <prycha>, to jej powiedz że taki z niej "Skate" jak ze mnie baletnica...
<chichocze> "W sklepie hip hopowym - Wysiadełem
Tak naprawde nie ma stylu "hip hopowego" - widzialem roznych ludzi uwazajacych samych siebie za skate... A wygladali przeroznie i przeroznie sie zachowywali...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 15:48
Odczepcie sie od skatów ( czy jak sie to odmienia )
Skate to ktoś kto jeździ na deskorolce, a wszyscy ci co noszą szerokie spodnie, koszule, bluzy, basebolówki bez zakrycia na głowę, smycze i słuchają rapu, a deskę widzieli w sklepie meblowym są hip-hopowcami i jak któryś wam powie, że jest skatem to możecie go wyśmiać...
Emph ... pozatym hip hop jak kazda subkultura ma swoja ideologie
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 18:11
nie mow! u mnie w miescie cropa nie ma... swoja droga, kiedys promowali sie jako skate shop, puszczali rap, sprzedawali tam plyty z nim itd a teraz to nawet metal tam puszczaja.. hehe
Wysłany: Pią 03 Lut, 2006 18:25
nie nie nie. nie rozumiesz mnie. po prostu na poczatku kreowali sie jako skate shop. bluzy z kapturem, szerokie spodnie, sprzedawali plyty z rapem, reklamowali raperzy, bla bla bla... a teraz to sie troche zmienilo.. wiec nie mowie ze metal sam w sobie jest dziwny, ale metal tam jest dziwnym zjawiskiem
wiem ze nie rozpoznajesz metalu od punku czy hardcore'u wiec odpuszcze Ci winy, pani nastolatko, dodam tylko, ze ta muzyka pasuje jeszcze bardziej do skate'ingu niz hiphop. znacznie bardziej.
W Croppie więcej jest rzeczy punkowych, niż jakichś tam 'hip-hopowych'. To, że wiszą sobie deski... ehh.. Nie chce mi się pisać W końcu skate a jołziom to to samo...