Należy się nie bać, u dziewczyn poniżej 18 lat okresy mogą być nieregularne. A po ilu okresach, należy się spodziewać że będą regularne - nie można określić, każdy ma: tak powiem w mózgu swój ''zegarek''. A jeśli chodzi o plażę zawsze można się zabezpieczyć, najlepiej w tampony, które mają dyskretne opakowanie np. TAMPAX.
cornelia.j.m powiedz ci że tampony są praktyczne.ale jak dla niej to nie jest lepiej kobita która nie mial jeszce współżycia z mężczyzną nie powina nosić żadnych tamponów bo można stracić tą ważną rzecz,dla której dziewczyny jest ważne nie będę mówiła bo każdy wie co to jest.(unerwienie).(nerw sromowy)jest to dla każdej kobiety najważniejsza część ciała wiem o tym bo się uczyłam na w-r i dla takiej dziewczyny jak ona to moim zdaniem jeśli nie miał spółżycia z mężczyzną nie powinna nosić tamponów!!!
_________________ ....:::Brak Natchnienia Na Opis:::....
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 09 Gru, 2007 16:48
Camilla napisał/a:
(nerw sromowy)jest to dla każdej kobiety najważniejsza część ciała wiem o tym bo się uczyłam na w-r i dla takiej dziewczyny jak ona to moim zdaniem jeśli nie miał spółżycia z mężczyzną nie powinna nosić tamponów!!!
Camilla napisał/a:
nerw sromowy
Camilla napisał/a:
kobita która nie mial jeszce współżycia z mężczyzną nie powina nosić żadnych tamponów bo można stracić tą ważną rzecz,dla której dziewczyny jest ważne nie będę mówiła bo każdy wie co to jest.
No nie wiedziałam, że poprzez używanie tamponów można stracić dziewictwo, jeszcze takim picim wynalazkiem
Wysłany: Pon 10 Gru, 2007 18:53
Rozważając ten problem należy wpierw rozłożyć na czynniki pierwsze sformułowanie "utrata dziewictwa" - Jak widać, należy z miejsca określić co rozumiemy pod słowem "dziewictwo"...
Natalie Hetfield sorrki wszystko mnie się pomerdało więc tak powiem ci jeżeli ona miała już współżycie z mężczyzną nie ma sprawy może sobie nosić te tampony ile chce i kedy chce jeśli ma (okres) a jeśli nie miał jeszce współżycia z mężczyzną no to przykro mi bardzo ja o takie rzeczy które wy tu piszecie to ja się pytam najpierw mamy oco wam dokładnie chodzi z moja mamą mozesz o wszytskim pogdać.
_________________ ....:::Brak Natchnienia Na Opis:::....
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 15:09
Ale co ma używanie tamponów do dziewictwa?
Szkodzi?
Czy chodzi Ci o nieczystość ;p W sensie, że najpierw wpycha tampon, a dopiero po jakimś czasie współżyje z facetem... Że pierwszy ma wejść wacek, a potem tampon? Pozbycia się dziewictwa w sensie psychicznym czy fizycznym? Że przebije sobie tamponem?
Trochę namieszałaś... Więc nazywaj rzeczy po imieniu.
ja za to sie strasznie boje. bo czekam na druga miesiaczke, a moja mama dostala ja po dwoch latach. wszystkie moje kolezanki maja juz okresy tylko ja dopiero dostalam i nie chce czekac dlugo na drugi okres. ;/ boje sie ze to genetyczne czy cos... mija 30 dzien bez okresu i od dwoch dni okolo brzuch mnie boli ( czasem na gorze czasem na dole, roznie) i wylatuje ze mnie duzo sluzu... nie wiem co sie dzieje.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Czw 13 Gru, 2007 21:22
Ja dostałam drugi okres po 6 miesiącach, potem kilka kolejnych miałam co dwa miesiące, a teraz mam co około 30 dni.
I nie martw się, przecież skoro dostałaś raz, to znaczy, że już go masz, że jesteś już małą kobietą
Pytają się czy już masz okres, to mówisz, że tak. A co to ich obchodzi co ile, napewno tego nikt nie jest ciekaw ^^
no ale sie denerwuje takimi blachostkami, typu tylko ja chodze na basen bo inne maja okres i tak dalej... moga ze soba chodzic kupowac podpaski a ja poco mam to robic, skoro jeszcze mam dlugo czekac na okres. ;/. wszystkie moje przyjaciolki dostaly drugi okres regularnie, boje sie ze bede jedyna . ;/
poza tym nie wiem co mam robic z tym ciągłym śluzem. nie wiem czy mam nosic do niego podpaski, bo to jakby taki malo obfity okres o bardziej bezbarwnym kolorze.
ja teraz mam drugi okres. chociaż trudno to nazwać okresem bo zużywam 2wkładki dziennie.... jestem chora i leżę teraz w łóżku i ten niby okres mam od 9grudnia... wczoraj pojawiło sie coś więcej, więc dziś już załorzyłam podpaskę.
i ja mam jakoś tak głupio bo w nocy nie mam nic. dzisiaj obudziłam sie o 9 i było czysto (zresztą jak codziennie)... trochę dziwne...