| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Pytanie o okres
Autor Wiadomość
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pon 02 Lip, 2007 13:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:
z tego co napisałaś wniskuje, że są to tabletki antykoncepcyjne?

Nie. Na opakowaniu wyraźnie pisze: "Preparat nie jest środkiem antykoncepcyjnym".

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4961269
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pon 02 Lip, 2007 14:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
Nie. Na opakowaniu wyraźnie pisze: "Preparat nie jest środkiem antykoncepcyjnym".

To dobrze Smile ale wyglądało to na tabletki antykoncepcyjne

Numer Gadu-Gadu
6476170
Sasia_ Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 14:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Należy się nie bać, u dziewczyn poniżej 18 lat okresy mogą być nieregularne. A po ilu okresach, należy się spodziewać że będą regularne - nie można określić, każdy ma: tak powiem w mózgu swój ''zegarek''. Smile A jeśli chodzi o plażę zawsze można się zabezpieczyć, najlepiej w tampony, które mają dyskretne opakowanie np. TAMPAX.

Numer Gadu-Gadu
...
Camilla Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 08 Gru, 2007 17:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cornelia.j.m powiedz ci że tampony są praktyczne.ale jak dla niej to nie jest lepiej kobita która nie mial jeszce współżycia z mężczyzną nie powina nosić żadnych tamponów bo można stracić tą ważną rzecz,dla której dziewczyny jest ważne nie będę mówiła bo każdy wie co to jest.(unerwienie).(nerw sromowy)jest to dla każdej kobiety najważniejsza część ciała wiem o tym bo się uczyłam na w-r i dla takiej dziewczyny jak ona to moim zdaniem jeśli nie miał spółżycia z mężczyzną nie powinna nosić tamponów!!!

Numer Gadu-Gadu
8956423
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 09 Gru, 2007 16:48   

Camilla napisał/a:
(nerw sromowy)jest to dla każdej kobiety najważniejsza część ciała wiem o tym bo się uczyłam na w-r i dla takiej dziewczyny jak ona to moim zdaniem jeśli nie miał spółżycia z mężczyzną nie powinna nosić tamponów!!!

Camilla napisał/a:
nerw sromowy

Laughing

Camilla napisał/a:
kobita która nie mial jeszce współżycia z mężczyzną nie powina nosić żadnych tamponów bo można stracić tą ważną rzecz,dla której dziewczyny jest ważne nie będę mówiła bo każdy wie co to jest.

No nie wiedziałam, że poprzez używanie tamponów można stracić dziewictwo, jeszcze takim picim wynalazkiem Laughing
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 10 Gru, 2007 16:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Używałam tamponów 3 lata przed, i jakoś dziewictwa przez to nie straciłam. Zależy jeszcze co kto uważa za dziewictwo Wink
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 10 Gru, 2007 17:42   

Dobra, ja tu jaśniej się wyrażę w stosunku do małych dziewczynek - przebicie błony dziewiczej ;p
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 10 Gru, 2007 18:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rozważając ten problem należy wpierw rozłożyć na czynniki pierwsze sformułowanie "utrata dziewictwa" - Jak widać, należy z miejsca określić co rozumiemy pod słowem "dziewictwo"...

... bawimy się dalej? : )
Powrót do góry
Camilla Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 10 Gru, 2007 20:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Natalie Hetfield sorrki wszystko mnie się pomerdało więc tak powiem ci jeżeli ona miała już współżycie z mężczyzną nie ma sprawy może sobie nosić te tampony ile chce i kedy chce jeśli ma (okres) a jeśli nie miał jeszce współżycia z mężczyzną no to przykro mi bardzo ja o takie rzeczy które wy tu piszecie to ja się pytam najpierw mamy oco wam dokładnie chodzi z moja mamą mozesz o wszytskim pogdać.

Numer Gadu-Gadu
8956423
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 15:09   

Ale co ma używanie tamponów do dziewictwa?
Szkodzi?
Czy chodzi Ci o nieczystość ;p W sensie, że najpierw wpycha tampon, a dopiero po jakimś czasie współżyje z facetem... Że pierwszy ma wejść wacek, a potem tampon? Pozbycia się dziewictwa w sensie psychicznym czy fizycznym? Że przebije sobie tamponem?
Trochę namieszałaś... Więc nazywaj rzeczy po imieniu.
Powrót do góry
trach Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 19:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja za to sie strasznie boje. bo czekam na druga miesiaczke, a moja mama dostala ja po dwoch latach. wszystkie moje kolezanki maja juz okresy tylko ja dopiero dostalam i nie chce czekac dlugo na drugi okres. ;/ boje sie ze to genetyczne czy cos... mija 30 dzien bez okresu i od dwoch dni okolo brzuch mnie boli ( czasem na gorze czasem na dole, roznie) i wylatuje ze mnie duzo sluzu... nie wiem co sie dzieje.
Powrót do góry
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 21:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja dostałam drugi okres po 6 miesiącach, potem kilka kolejnych miałam co dwa miesiące, a teraz mam co około 30 dni.
I nie martw się, przecież skoro dostałaś raz, to znaczy, że już go masz, że jesteś już małą kobietą Razz
Pytają się czy już masz okres, to mówisz, że tak. A co to ich obchodzi co ile, napewno tego nikt nie jest ciekaw ^^
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
trach Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 13 Gru, 2007 23:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no ale sie denerwuje takimi blachostkami, typu tylko ja chodze na basen bo inne maja okres i tak dalej... moga ze soba chodzic kupowac podpaski a ja poco mam to robic, skoro jeszcze mam dlugo czekac na okres. ;/. wszystkie moje przyjaciolki dostaly drugi okres regularnie, boje sie ze bede jedyna . ;/
poza tym nie wiem co mam robic z tym ciągłym śluzem. nie wiem czy mam nosic do niego podpaski, bo to jakby taki malo obfity okres o bardziej bezbarwnym kolorze.
Powrót do góry
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 14 Gru, 2007 11:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

noś wkładki.

ja teraz mam drugi okres. chociaż trudno to nazwać okresem bo zużywam 2wkładki dziennie.... jestem chora i leżę teraz w łóżku i ten niby okres mam od 9grudnia... wczoraj pojawiło sie coś więcej, więc dziś już załorzyłam podpaskę.
i ja mam jakoś tak głupio bo w nocy nie mam nic. dzisiaj obudziłam sie o 9 biggrin Razz i było czysto (zresztą jak codziennie)... trochę dziwne...

Buziaki dla nieszczęśliwych... :* :*
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 14 Gru, 2007 12:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tez mam teraz drugi, od dzisiaj rana.
pierwszy mialam w polowie sierpnia.
czyli
4 miesiace.

Numer Gadu-Gadu
6482031
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu