Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 19:31
Monik - Nie miałem na myśli tylko tych wymiarów - Oczywiście żadnych innych nie znam, nigdy się tym nie interesowałem. Ale możnaby obliczyć odpowiednią masę/wielkość odpowiednio rąk, dłoni, nóg, stóp, głowy, uszu, nosa, ust, tak aby wszystkie elementy były jak najbardziej proporcjonalne, zresztą spójrzcie sobie tylko na męski odpowiednik tego o czym mówię - Rzeźbę Dawida.
konus m IV, DB. -a, Ms. ~sie; lm M. -y
1. DB. -ów
pot. <<człowiek niskiego wzrostu>>
2. przestarz. <<stożek>>
łc. z gr.
Generalnie uważam, że jak ktoś jest niższy ode mnie to jest karłem ;]
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 21:12
A co do tych damskich wymiarów nie twarzy, no to np. w starożytności w sumie zupełnie inne kryteria obowiązywały... ale co do mężczyzn to chyba upodobania się nie zmieniły )
Wysłany: Sob 29 Gru, 2007 22:22
Słupek - 170 cm = karzeł? Chryste, to co Ja jestem!? : )
Akacja12 - Nie chodzi o kryteria, statystyki, czy upodobania, a proporcjonalność, powtarzam. Nie ma co się sprzeczać, to czy podobać się będą ludziom szczupłe, grube, płaskie czy wypukłe nie zmienia faktu iż każdy z elementów ciała kobiety można wymierzyć tak, by wyglądał jak najlepiej dopasowany klocuszek LEGO : )
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
o ideal nie chodzilao mi ze ma byc taki i koniec... tylko jakie cechy poszukujesz w swoim partnerze co wy cenicie u innych...
ja chcialabym zeby moj ukachcany byl opiekunczy i byl mezczyzna w kazdym calu, zeby nie byl dziecinny, ale mial tez poczucie humoru i zebym czula w nim oparcie a przedewszystkim zeby mnie kochal i szanowal
oczywiscie moze byc to wysoki brunet, wysportowany ale cechy wymenione wyrzej sa wazniejsze:)