Ojej - 10A to napewno nie ma, nawet gdyby była noworodkiem
Rozmiary staników oznacza się podając obwód klatki piersiowej pod biustem w centymetrach (to jest ta liczba), oraz wielkość miseczki stanika. "A" to najmniejsza, największa- z tego co pamiętam - "H".
Jeszcze jest jeden rozmiar - AA. To rozmiar mniejszy od "A"
Z tym silikonem mnie zagięłaś .
Poszukałem w Internecie i znalazłem wypowiedź dr. n. med. Andrzeja Sankowskiego - chirurga plastycznego z Akademii Medycznej w Warszawie. Według jego wypowiedzi kobiety z silikonem mogą karmić dzieci piersią
Z wiekiem jest coraz więcej tkanki tłuszczowej (a jak pamiętacie, to właśnie ilość tkanki tłuszczowej ma wpływ na wielkość biustu), a dodatkowo skóra jest coraz mniej jędrna i piersi coraz są coraz bardziej "obwisłe".
Ech! Lepiej być młodą!
Acha! Kiedyś numeracja staników kończyła się na "D" (i nie było "AA"). Potem dosztukowano "DD", jeszcze później "DDD" - całkiem podobnie jak w ciuchach XL, XXL itd . Obecnie jest tendencja oznaczania staników literami do "H", więc jest bardziej jednolicie.