Byłam sobie w szkole gdy pani zbierała klasówy z anglika...i pani poprosiła mnie o klasówkę a ja powiedziałam że nie mam i pani postawiła mi JEDYNKĘ.. poszukałąm klasówkę w domu na szczęśćie była ale boje się że pani mi nie zmaże pały bo jutro (14/05) mnie nie będzie w szkole bo jestem chora... Ccoja mam powiedzieć przecież nawet mamie nie powiedziałam bo to moja 1 pała mam nadzieję że pani mi ją wymażę bo jest wpisana ołówkiem.!!!!!!!!!!!!!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 26 Cze, 2004 18:32
Wiem,że trochę poniewczasie ale piszę to jakby w przyszłości ktoś miał podobny problem. U mnie też tak jest( ). Nauczycielki rozdaa klasówki do podpisu do domu ale jak ktos ma 5,6 może nie brać. Na poczatek masz jedynkę ołówkiem. Jeśli przyniesiesz pracę nauczycielka wymaże Ci jedynkę i wstawi + czy coś w tym stylu. Następnym razem jak zachorujesz poproś koleżankę, aby zaniosła do szkoły klasówkę. Jedynka wpisana ołówkiem to nie koniec świata! A i tak nie sądzę, aby miała zaważyć na Twojej ocenie końcowej skoro była wpisana pod koniec roku szkolnego ołówkiem
Eeee... No cóż, jeżeli to twoja pierwsza 1 to nie masz się czym martwić, no ale jak ciebie nie będzie, a pani to dała ołówikiem, to napewno nie da ci długopisem za twoją nieobecność... nie musisz się tak martwić
_________________ Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu... Dobrze widzi się tylko sercem
/A. de Saint Exupery/
HeyaH Gość
Wysłany: Czw 05 Sie, 2004 19:40
Jejku. Jaka debata.
Nauczyciel, jeżeli dawał uczniom klasówki do domu NIE MOŻE wpisać jedynekm gdy uczeń zapomniał. Jeżeli byłaby to słaba ocena, to co mu szkodzi zadzwonić do rodzicówm czy wiedzą, albo poruszyć tą sprawę na wywiadówce.
Ale czasai (ja tak miałam w 6 klasie ) nauczyciel zadaje prace do domu, ale nie takie zwykłem tylko należy napisać je na papierze kancelaryjnym i daje na napisaie ich ok. tygodnia. Jezeli tego nie przynioslas - sprawa jest prosta
Mimo wszystko obstawiam, ze twoj problem dotyczy przypadku pierwszwgo