DEG troszke sie na ten temat wypowiem...otóż racja jest taka ze każda (niezależnie od marki) GRUBA (tradycyhna) podpaska jest niewygodna!!
Podpaski Always POWODUJĄ ODPARZENIA faktycznie tak sie dzieje...firma Always wiele lat gości na polskim rynku ...tak sie przyjeło ze jest SUPER i tak zostało do tej pory.
Podpaski firmy Bella naprawde powoduja ze zapomina sie o dyskomfordzie ale nie o okresie
A dlaczego? Ciało młodej kobiety nie jest takie rozwinięta jak dorosłej osoby...nie ma takiej masy ciała...takiej "nasyconej pupy" (znaczy sie no wiecie...młodziutka jest taka jędrna no a u straszych sami wiecie ) dlatego podpaski Bella (szczególne NIEBIESKIE i ZIELONE) doskonale dopaowują sie do ciala...jak ktos nie próbował CZAS BY ZARYZYKOWAŁ, polecam je z własnego doswiadczenia bo dla mnie sa najlepsze.
Ja natoiast wolę podpaski Always i stosuje je od początki i naprawdę zapominam w nich o okresie.
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 25 Lip, 2003 10:20
Moim zdaniem Bella normal sa najlepsze. Średnio-grube, wygodne i dość długie. Kiedyś używałam takich cienkich, bardzo włchonliwych zdaję się Always i... Miałam pobrudone majtki na pupie
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pią 25 Lip, 2003 13:08
Ja używam cienkich podpasek Always i naprawdę zapominam o okresie !
Oczywiście jak jestem w wygodnej pozie, robię coś co lubię to jest mi łatwiej zapomnieć... .Zdaża się, (coraz częściej) że zapominam
Acha, mam pytanie:D... Pierwszy okres miałam pod koniec roku szkolengo, więc nigdy nie przeżyłam WF-u w ciągu okresu . Więc... Jak mam przebierać się przy koleżankach, tak żeby nie zauważyły, że mam podpaskę ?
Wyjście do ubikacji odpada, bo od razu będą wiedziały co się święci (nigdy nie przebieram się w ubikacji ). Użycie tamponów też raczej odpada, trochę się boję . Więc co mam zrobić ???
P.S. Wiem, że martwię się na zapas, ale lepiej trochę wcześniej, niż za późno ...
Iśka nie ma idealnego sposobu na ukrycie faktu że masz okres (no chyba że tampon).
Jak kolwiek byś sie nie ukrywała koleżanki wyczają ze cos jest nie tak...u mnie w klasie panuje bardzo dobra atmosfera, na temat okresu mów sie szczerze....przebieramy sie albo w łazience albo poprostu obwiązujemy się bluzą dookoła bioder i ściagamy spodnie (wtedy nic nie widac )
NAjlepiej sie nie ukrywać...poprostu pójdź do łazienki albo obwiasz sie bluzą (tak jak w przykładzie powyżej).Jak koleżanki bedą coś podejrzewać OLEJ je...wiekszość z nich zapewne zazdrości ci tego ze masz okres, wiec po co sie ukrywać? niech jes troche pozrzera zazdrość tym bardziej jeżeli masz w klasie swoje rywalki.....
rodzynka Gość
Wysłany: Czw 01 Sty, 2004 22:55
najlepsze podpaski- Always i Libresse
wkładki- Carefree. Discreet
tampony -ob
a płyn- Eris, Ziaja, AA, (wszystkie bezzapachowe)
Ja okres dostałam na wakacjach i od razu zaczęłam od tamponów dopiero po kilku dniach przerzuciłam się na podpaski...i dalej wole tampony. A co do szkoły to nienawidze zmieniać w niej ani jednego ani drugiego. najczęściej robię tak że zakładam tampon a dodatkowo wkładkę tak na wszelki wypadek gdyby tampon przeciekł. Za to od razu po powrocie do domu wszystko wymieniam... podobno nie można zbyt długo mieć tego samego tamponu... Zawsze mam w plecaku zapasową podpaskę- jakby co :-)
Trudno jest mi powiedzieć jakie firmy są najlepsze ponieważ bardzo często zmieniam produkty i nie lubie przez dluzszy czas kupować tego samego
Ulubione bedą chyba:
Podpaski: Always Ultra, Bella Perfecta, Nova też nie jest zła, czasem lubie te grubsze podpaski jak np. always klasyczna (8mm grubości)
Wkładki: Bella, Subtelle, Alldays, Ria
Tampony: O.b., Tampo bella, Tampaxy też niezłe
Płyny: AA
A jeśli chodzi o te sytuacje w szkole-kiedys właśnie tak mi sie zdarzyło, a miałam przy sobie tylko wkładke która zaczeła przeciekać, to poszłam do pielęgniarki
U nas wychowawczyni by nas nie zwolniła z takiego powodu Słyszałam kiedyś że ona jednej dziewczynie sama zaoferowała swoja podpaske, chociaz nie wiem czy to prawda