| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
wizyta u ginekologa
Autor Wiadomość
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 16 Cze, 2004 14:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aha, i chyba w Rozmowach w Toku mowila jakas facetka, ze majac 12 lat byla chora na nadzerke Confused I co ? Juz w takim wieku nie byla dziewca i nie planowala miec dzieci ? :/

mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 16 Cze, 2004 15:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie...na nadżerkę nie choruje sie tylko z tego powodu. Także może ona być spowodobana brakiem higieny itp. Ale najczęściej własnie zostaje ona przeniesiona drogą płciową.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lavile Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 16 Cze, 2004 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z kad ty to wsyztsko wiesz mroweczka ? biggrin

Nikt
Gość
PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 10:49   Kiedy?

Najlepiej idź do ginekologa, kiedy zauważaszcoś niepokojącego (długie miesiączki lub ich brak, jakieś swędzenie, pieczenie, pryszczyki i takie tam duperele). Moze trudno wam będzie w to uwierzyć, ale ja byłam u ginekologa kiedy miałam... 7 lat (teraz mam 12). Nie pamiętam dobrze, co mi było, ale latałam do kibelka bez przerwy (co nie wrócę, znowu lecę). Ale nie powiem ci, co tam było, bo to nie takie badania.

Na pewno możesz spokojnie wybrać ginekologa mamy i najlepiej będzie, jeśli będzie to kobieta. Każdego lekarza obowiązuje tajemnica lekarska, więc nie masz się czego obawiać.
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 30 Cze, 2004 10:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Większość kobiet woli chodzic do ginekologów-kobiet. Może wyda sie wam to dziwne, ale moja mama była ostatnio u ginekologa-kobiety, i bardzo tego załowała. Ona jest zapisana do ginekologa-faceta, ale akurat wtedy nie przyjmował, a straszny bolałą ją pierś. Poszła wiec do ginekologa-kobiety. Babka była dla niej lekko mówią "niedelikatna". Facet to może lubi sobie piersi podotykać, ale robi to delikatnie. Moja mama powiedizała ze nigdy wiecej nie pojdzi do ginekologa - kobiety, bo ona osobisice woli przełamac wstyd, a byc zbadana tak by nie odczuwać większego bólu.
Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 03 Lip, 2004 23:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Właśnie potwierdziłaś to, co zawsze powtarzam.
Kobieta-ginekolog wie na co może sobie pozwolić i jest zdecydowanie mniej delikatna od mężczyzny.
Dlatego też lepiej przełamać wstyd i iść do mężczyzny-ginekologa.

Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu