Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 13:46
Justysia nic się nie martw to jest prostsze niż Ci się wydaje...Po prostu podchodzisz(najlepiej jak mam będzie sama) i "Mamo dostałam okres" i tyle....Mama napewno Cię nie zamorduje wprost przeciwnie będzie się cieszyć, na pewno da Ci podpaskę, doradzi...Moja mama(jak moja siostra dostała bo ja jej nie mówiłam ) uśmiechnęła się, dała podpaskę i powiedziała,żeby prowadziła kalendarzyk miesiączkowy. Zresztą moja siostra poszła wcześniej do WC i to zauważyła....Pierwsza reakcja: "Kurde...ja aż tak mocno się spierdziałam?(hahaaha! ) ale potem już wiedziała o co chodzi...Nie darła się no bo byli u nas goście tylko wyszła,włożyła majtki do miski z wodą, zawołała mamę i powiedziała...A moja druga siostra...Hm....To było wieki temu po prostu obudziła się i...NIESPODZIANKA! Ale nie pytałam się jej,jak powiedziała mamie.
Ja na Twoim miejscu zwyczajnie odeszłabym do mamci(Nie jak robi kolacje,obiad) i powiedziałabym jej wprost to co się stało...Pokolei-kiedy,gdzie,jak to było Mamy zazwyczaj w takich momentach wręczają Ci podpaski...A później zaczyna mama prawić Ci wykład,że jestes już dorosła i wogle:) Ona napewno ucieszy się,że mam już dorosłą córeczkę,ktora miała miesiączkę