| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Pytanie dotyńczące dojrzewania (wtrudnych pytaniach niemogę)
Autor Wiadomość
Bike_chan Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 29 Paź, 2004 07:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja miałam Wychowanie do życia w rodzinie teoretycznie od 4-tej klasy, ale w rzeczywistości mielismy może ze 2 spotkania. Ale tam mówiliśmy o taich ogólnych sprawach, więc byli wszyscy: chłopcy i dziewczynki. W 5-tej klasie mialam takie spotkanie z pielęgniarką i na nim byli oddzielnie chłopcy i dzieczyny, bo bylo to właśnie o dojrzewaniu. A w gimnazjum w drugiej czy trzeciej klasie - nie pamiętam normalnie na biologi mieliśmy cały cylk lekcji i układzie rozrodczym, ale to było takie biologiczne i tak mało życiowe, że aż strach...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 29 Paź, 2004 08:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ble...te biologiczne sprawy..:p Zawsze jak nauczycielka mowila o takich rzeczach to ja robilam zadania domowe;p
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pią 29 Paź, 2004 15:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja miałam wychowanie do życia w rodzinie w pierwszej klasie gimnazjum. Nudno było. Gadali o alkocholiźmie i innych nałogach. Po jakimś czasie przestałam na to chodzić i teraz nie chcę mieć więcej takich lekcji.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
mindi10 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 14:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Malvina napisał/a:
Ble...te biologiczne sprawy..:p Zawsze jak nauczycielka mowila o takich rzeczach to ja robilam zadania domowe;p
Malvina na Twoim miejscu zaczęłabym się chihotać a właściwie mieliśmy to już na początku i pod koniec 4 klasy

Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 17:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mindi10 napisał/a:
Malvina napisał/a:
Malvina na Twoim miejscu zaczęłabym się chihotać a właściwie mieliśmy to już na początku i pod koniec 4 klasy

Co mi da chichotanie? Lepiej zrobić zadanie..biggrin (ale rym;pp-sam wyszedłRazz)
Powrót do góry
Noid
Gość
PostWysłany: Pon 08 Lis, 2004 17:19   

Potwierdzam poprzednie wypowiedzi, u mnie było tak, że osobno dziewczyny i osobno chłopaki, no chyba, że jakieś tematy o rodzinie, itp. Wink I nie zakładaliśmy kondonów na ogórki Razz
Powrót do góry
Nikt
Gość
PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 18:26   To prawda!

[quote="sami10"]o ile wiem to chłopacyy uczą się zakładania kondonów na ogórkach[/quote]

Moja koleżanka mi opowiadała, że jej brat w gimnazjum nosił na wdż banana. Musiało to fajnie wyglądać

-Mamo, potrzebuję banana na wdż
-A co będziecie z nim robić na wdż!?
-Eeee... zakładać baloniki...
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 20:21   

Ogórki, banany, co jeszcze? Może wibratory od razu? Confused ... Ale to nie zmienia faktu, że wyglądało komicznie na pewno. biggrin
Powrót do góry
Inteligencja Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 20 Lis, 2004 20:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

coś w stylu 'widzę, że pani jest głodna. Chce pani posmakować mojego banana" ? Smile
btw. ciekawe, czego mogła być głodna ;P

U mnie było, ale nie chodziłem. Wolę ten czas lepiej spożytkować ;P.

KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...

Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu Smile:*. Masz gust, dziewczyno :*Smile.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 10:13   

'...posmakować banana' - no fajnie... Czego to ludzie nie wymyślą Smile
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 20:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A no co do WDŻ: ja miałam w 4 klasie wspominane na przyrodzie nt. ciąży, zapłodnenia i wyglądu komórek zarodczych i narządów płciowych obu płci. Później, przez pierwsze półrocze w 5 klasie miałam WDŻ. Teraz, na początku 6 klasy też mam. Właśnie my mamy w piątki o 7:30 WDŻ, i w ostatni piątek my, dziewczyny, przyszłyśmy godzinę później. W tym tygodniu chłopcy dłużej śpią Wink

A co do bananów i ogórków: bzdura! Sami, masz bujną wyobraźnię Wink

Numer Gadu-Gadu
2187507
rodzynka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 21 Lis, 2004 21:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jeśli bedziecie rozmawiać o dojrzewaniu to pewnie osobno dziewczyny i chłopcy osobno.
Ale to całe Wychowanie do życia w rodzinie to straszny kretynizm - prowadzi jakaś katechetka... i te lekcje są koszmarne...zapytasz o coś związanego z seksem a ona ci powie że to grzech... tragedia. Maksymalnie odbiegają od tematu, ja sie niczego nie nauczyłam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2975498
KoT
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 06:33   

Witam.
U mnie prowadziła to historyczko-polonistka. Ale moja klasa jest na tyle trudna, że w pewnym momencie nie wytrzymyła i wyskoczyła "I co?! Będziecie się ciupać jak zwierzaczki?!" ...
Pozdrawam Kwiat
Powrót do góry
Pecia
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 15 Sie, 2005 20:50   

Na pewno ich nie będzie oni będą miec osobne lekcje
Powrót do góry
Sipucha-14- Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 08 Wrz, 2005 21:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

elfkaNenar napisał/a:
Oni będą dowiadywać się z innych źródeł, bvo podejrzewam, że chodzi ci o WDŻ. Wtedy będziecie mieć oddzielnie, jak będzie rozmowa o miesiączce to oni pójdą np. do biblioteki, a jak będą rozmowy o męskich sprawach to wy wyjdziecie gdzieś, bynajmniej u mnie tak zawsze było.
Nie martw się chłopkaów nie będzie przy tej romowie.. my tez w 6 klasie mieliśmy.. wlaściwie miałyśmy taka rozmowę... Dali nam z pięć darmowych podpasek w takim specjalnym ładynm kolorowym pudełeczku, książeczkę na temat miesiączki i dojrzewania ( bardzo mi pomogła przestałam sie bać ) bo wtedy jeszcez nie miałam okresu, dali nam tez kalendarzyk do zaznaczania okresów i było sporo smiechu i zabawy Więc nie martw sie !!

Jest moja cała od kapsla do denka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3717223
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi