Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Czw 11 Lis, 2004 19:05
Szczerze mówiąc to zgadzam się z Młodą,nie pasują Ci dredy...Nie obraź się ale masz taką...hm...dziecięcą twarz..>Za dziecięcą jak na dreddy Może jeszcze trochę poczekaj? Jakieś 3,4 lata? Pamiętaj,że jeśli chcesz mieć "prawdziwe" dredy to:
-musisz mieć trochę dłuższe włosy, bo dredy zawsze wychodzą dużo krótsze niż normalna długość włosów.
-nie wierz w bajki,że to nie boli,pewnie,że boli. I to strasznie. Moja siostra chciała mieć dredy poszła...Wróciła po 4 godzinach,miała 5,6 dredów...Więcej sobie nie dała zrobić. Płakała,tak mocno bolało. W nocy nie mogła spać,tyle miała siniaków. teraz ma jeden wielki kołtun z tyłu,na szczęście już prawie niewidoczny, bo je codzinnie rozczesywała.
-oczywiście taka przyjemnośc kosztuje...
Narazie radziłabym Ci zapuszczać jak najdłuższe włosy i przemyśleć dokłądnie całą sprawę. Dopiero za 3,4 lata zdecyduj,czy na pewno chcesz mieć dredy.
No więc nie rób... Ja odradzam choć zawsze lubiłam dredy
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 12 Lis, 2004 14:08
Aren, nie rób sobie dredów, nie pasowałyby Ci. Ładnie tak wyglądasz
Jesteś trochę podobny do mojego chłopaka (zaniedługo byłego )
W takim sklepie jest taki sprzedawca z dredami, taki przystojny, tylko, że ściął trochę te włosy, ale lepiej mu było w większych
Aren, ta fryzura jaka masz , b. mi sie u chłopaków podoba :] Moj kolega ze starej klasy tez miał blond włosy. Radze ci, zostaw sobie takie jakie masz, albo jak bedziesz u fryziera sie obciąćto zapytaj sie czy nie moglby cie obciąć by było wygodniej :]
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Pią 26 Lis, 2004 00:04
hyhy nie no, sluchaj tak sie mi wydaje ze ciutke za mlody jestes na dready bez obrazy
po za tym jak juz ktos tam pisal, masz taka mloda twarzyczke, ze az szkoda by bylo
co do horroru - to nie do konca prawda
bolec boli, ale nie az tak, zeby plakac i miec siniaki
dokrecac trzeba bo inaczej sie zrobi tzw 'kupa'
myje sie jak normalne wlosy ino troche rzadziej
nom ale jak Ci nie przejdzie to za jakies 4 lata kto wie kto wie ...
dredka Gość
Wysłany: Czw 02 Gru, 2004 19:07
a ja jestem ddziewczyna i mam dredy ^,^ sa poprostu swietnie i wszyscy mi mowia ze jest mi w nich o wiele lepiej niz w poprzedniej fryzurze sa poza ramiona taki blondzik hehe
Wysłany: Czw 02 Gru, 2004 22:08
dredka napisał/a:
a ja jestem ddziewczyna i mam dredy ^,^ sa poprostu swietnie i wszyscy mi mowia ze jest mi w nich o wiele lepiej niz w poprzedniej fryzurze sa poza ramiona taki blondzik hehe
bardzo sie cieszymy, ze niedawno sobie kolezanka dready zrobila :/
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 02 Gru, 2004 22:38
dredka napisał/a:
Przypominam(y) o codziennej pielęgnacji, żeby owe dredy nie wyglądały jak (za przeproszeniem) psia kupa.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 03 Gru, 2004 17:46
tak tak =) i o conajmniej myciu głowy 2 razy w tygodniu =). Oraz polecam specjalny wosk do dreadów (można zamówić w internecie, znajoma używała, i ceni sobie bardzo).
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
lubie jak chłopak ma włosy na żel , chociaż nie lubie jak ma tego żelu aż tone !!
lubie jak chłopak ładnie wygląda i jak pasuje mu fryzura . dlatego nie ważne , jaki fryz , musi tylko pasować do twarzy i ubioru ...
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
Wysłany: Pią 03 Gru, 2004 22:22
panienka_wierzba napisał/a:
tak tak =) i o conajmniej myciu głowy 2 razy w tygodniu =). Oraz polecam specjalny wosk do dreadów (można zamówić w internecie, znajoma używała, i ceni sobie bardzo).
a ja wosku nie polecam :> nie ladujcie sobie syfu w dredy a mycie coz... zalezy co kto lubi sa i tacy twardziele co 3 miesiace nie myja
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name