| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
okres

czy miesiączkujesz??
tak
58%
 58%  [ 23 ]
nie
41%
 41%  [ 16 ]
Głosowań: 3
Wszystkich Głosów: 39

Autor Wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 16 Maj, 2003 20:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja poproszę o jakiś łatwiejszy zestaw pytań. Nie mam pojęcia.
Nemeia - ratuj! Smile

hajdulka
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 16 Maj, 2003 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to raczej nie ejst po mamach Razz moja mma dostala na pocztaku 5 kalsy a ja w 6

1 dzien normlana
2. slaba
3.slaba

KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 17 Maj, 2003 23:00   

Pierwsza miesiączka jest skąpa i miesiączki nie są regularne. Po pierwszej miesiączce, druga nastąpi po 2 lub 3 miesiącach, ale z czasem się ureguluje Wink
Powrót do góry
Gocha
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 20 Maj, 2003 15:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak nie pasi ja nie jestem wysportowana za dobrze bo mam 4 z WF!!!
Ale po co piszesz w tym 1 poście ze trzeba zrezygnować ze wspólnych wypadów jak sie ma miesiaczke a w nastepnym że ty pisałas o tej wiekszości !!!!to po co zaczynasz z tym tematem o rowerach!!!!!

Dziecko-Kwiat

PostWysłany: Pią 23 Maj, 2003 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał/a:
Mam małe pytanie w związku z okresem: Czy to prawda, że córki mają okres mniej więcej w tych samych dniach, co ich mamy ? Jestem dosyć ciekawa (zawsze byłam ciekawska biggrin )

słyszałam opinie że tak... w moim przypadku się sprawdza zawsze mam miesiączkę wtych samych dniach co mama... dostałam ją w tym samym wieku a nawet trwa tyle samo dni ^^ pewnie w jakimś procencie to się sprawdza ^^

eee
Gość
PostWysłany: Pon 18 Sie, 2003 00:16   

hmmm ja mialam miesiaczke na dosc aktywnych koloniach wiec juz sie sama przekonalam ze mozna o tym zapomniec i normalnie zyc Razz no oprocz basenu =P Tyle ze nie wiem czy wszytsko bylo okej, bo strasznie długą miałam tą miesiączke!
Powrót do góry
cornelia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 16:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

NaStKa napisał/a:
Gocha niekażda dziewczyna jest "wysportowana" niekażda moze jeździć na rowerze itp. Większość dziewczyn nie uprawia sportu w czasie miesiaczki i ja właśnie pisałam o tej większości.....
Czy cos jeszcze ci nie pasi? Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad
Echhhh co z tego że sie jeździ na rowerze podczas miesiaczki??Ten kto jest wysportowany jest zgrabny,zręczny i zwinny więc Nastka jeżdżenie na rowerze jest zdrowe nawet w czasie miesiaczki

Numer Gadu-Gadu
9390031
Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 16:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmmm...ja jestem w trakcie trwania pierwszej miesiączki (mam ją dopiero 2 dzień), ale te dni są nawet obfite, ale dzisiejszy bardziej, niż wczorajszy...mam twój problem.
Iśka:Nooo, podobno tak jest. Nie całkowicie. Bo to jest genetyka.

Numer Gadu-Gadu
3571565
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Podczas miesiączki nie można przesadzać z wysiłkiem i np. ciepłymi kąpielami, bo może to spowodować krwotok.

Najgorzej z tymi kąpielami, bo ciepła kąpiel pomaga na bóle miesiączkowe, ale niestety wzmaga krwawienie.

ona
Gość
PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 22:51   

całe szczęscie że jestem wyznawczynią prysznica biggrin tylko gorzej u mnie jest z tym wysiłkiem ... hmmm, wątpie żebym potrafiła zrezygnowąc np. z wuefu, biegów, albo innych rzeczy w któych daje z siebei wszystko, więc zmęczenie jest zywczajną koleją rzeczy w tym przypadku. Hmmm, ale an tych koloniach dużo chodziłam i krwotoku żadnego nei było, choć obfite krwawienie owszem (tzn. jak na mój gust ...)
Powrót do góry
girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 15:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u mnie to jest tak, że pierwszego dnia mam dużo drugiego mało trzeciego wcale, a czwartego znów dużo. Ja się boję ze z tym jest coś nie tak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Xesquio Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 15:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

deg napisał/a:
Pierwszy dzień, to początek miesiączki - wtedy krawienie jest skąpe. Najgorszy jest 2-3 dzień. Potem już coraz mniej.

BTW: Namawiam wszystkich chłopaków, aby powstrzymali się od głosowania w tej ankiecie Wink

Sorry Deg że sie wypowiadam ale w takich chwilach dziękuje Bogu że jestem mężczyzną Laughing Laughing

Numer ICQ
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 15:32   

Myślę, że to nie jest po mamach... Ja dostałam pierwszego okresu w wakacje z 5 na 6 klasę. Moja pierwsza miesiączka trwała 9 dni, druga 5 (tyle co moja mama) a ta już się kończy (jest jakiś 3 dzień Razz)
Powrót do góry
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 21:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Powodem dla ktorego miesiaczka corki i mamy moze wystepowac w tym samym czasie i trwac tak samo dlugo sa...feromony! Feromon to jest hormon kobiecy, ktory uwalnia sie z ciala poprzez pot. Ten sam hormon ktory "wyczuwaja" mezczyzni i do ktorego leca jak muchy do miodu Wink
Dlaczego tak sie dzieje? Wszystko ma swoje korzenie w czasach kiedy czlowiek nie byl jeszcze homo sapiens sapiens... To znaczy do czasow lupanego kamienia i poczatku naszej ewolucji. W tamtych czasa wszystko opieralo sie na plodnosci partnerki, i wlasnie na to patrzyli mezczyzni. Kobieta ktora mogla im dac dziecko, byla bardzo ceniona. Co maja feromony do tego?
Kazdy czlowiek na czubku nosa od srodka ma receptory ktore odbieraja hormony innych osob. Mezczyzna ktoremu sie podobamy w brew pozorom nie wybral nas z powodu aparycji fizycznej... on nas "poczul!". Jesli dwie kobiety mieszkaja w tym samym dodmu, w pewnym sensie ich ciala rywalizuja o mezczyzn. To znaczy ze jesli jedna ma okres, druga odrazu to wyczowa i automatycznie przyspiesza swoj cykl, by mogla byc dla potencjalnego partnera tak samo atrakcyjna. Dzieje sie to nie tylko z mama i corka, ale z najleprzymi kolezankami, z dziwczynami ktore ze soba mieszkaja itp. itd.
Udowodniono to badaniami naukowymi, kiedy zaczeto przygladac sie hormonom a szczegolnie feromonom. Nie ma to nic wspolnego z logika (przeciez matka i corka nie rywalizuja!) a jest tylko tym co pozostalo nam z dawien dawna Smile Mam nadzieje ze odpowiedzialam co nieco na wsze pytania, i nie bedziecie juz maltretowac biednego Dega hehehe Smile

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 21:56   

Nemeia napisał/a:
przeciez matka i corka nie rywalizuja!

Rywalizują, jeżeli córka ma kompleks Elektry Razz
Powrót do góry
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu