Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Sob 26 Kwi, 2003 21:17
[quote="Anonymous"]w wieku dojrzewania normalną rzeczą jest potrzeba bliskości, przytulenia, to normalne ....cgędz blisko z płcią przeciwoną jest normalną i zdrowa rzeczą
quote]
Gość chyba nieuważnie przeczytał pierwszy post Korala. On przecież wyraźnie tego nie chciał, a jego dziewczyna nalegała. Są pewne granice... A co do tego, że chęć przytulenia, czy nawet przytulenie w wieku 13 lat jest rzeczą zdrową i normalną to też się nie zgadzam... Każdy dojrzewa psychicznie (do przytulenia jest potrzebny chociaż malutki stopień dojrzałości psychicznej) w określonym wieku !!! Myślę, że 13-latek nie jest jeszcze gotowy na przytulenie (a raczej obmacywanie, bo o tym cały czas mówimy !!!) płci przeciwnej !!! Z postów Korala wynikało, że jest on właśnie takim, nieprzygotowanym na obmacywanie 13-latkiem. Ja osobiście jestem za tym, żeby każdy w tym wieku postępował podobnie do Korala.
Ostatnia rzecz jest taka, że chodziłp przedewszystkim o asertywność !!! Koral, przecież, postawił się swojej dziewczynie !!!
to ja byłam tym gościem, tylko się nie zalogowałam
ale chodziło mi o coś innego, otółż chciałam zauwarzyć tylko ten fakt bo niektórzy uwarzają ze to jest cos złego
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 29 Kwi, 2003 20:45
Koral...faktycznie przytulanie nie jest seksem płci przeciwnej, a co do obmacywania, to niewiem, ale jak takie rzeczy, że np. ona chce te rzeczy na goło, no wiesz...tak jak sie robi dzieci, to jest seks. Z prezerwatywą i tak można zajść w ciążę, ponieważ gdy mężczyzna wcześniej dotykał swojego członka rękami, a później prezerwatywę, to plemniki z jego rąk mogły się na prezerwatywę przenieść, a gdy jej włożysz tam...(no wiesz gdzie) to plemniki przejdą do jajeczka i dziecko jest. Więc lepiej się nie zgadzaj na takie rzeczy, ale zależy kto zakłada Ci prezerwatywę, czy Ty czy ona, ale lepiej aby ona zakładała, tylko żeby wcześniej twego członka nie dotykała.
Po pierwsze do Kleo: po co Ty to piszesz Przecież wyraźnie napisałem w poprzednich postach, że ja tego nie zamierzam robić i ten związek już zakończony.
Po drugie propo przytulania: Przytulanie się nie jest aż takie złe, ale tylko wtedy jeśli się wie, że kocha się drugą osobę i że ta osoba odwzajemnia to uczucie, ja wtedy sam nie wiedziałem, czy to miłość, dlatego z tamtą dziewczyną bym się nawet nie przytulał.
P.S
Gdy piszę posty na forum to potrafie się strasznie rozpisać,a gdy mam napisać wypracowanie z polskiego to mnie zatyka hmmm.... ciekawe....
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 01 Maj, 2003 08:47
guga15
Przytulanie się nie jest seksem, ale obmacywanie się po różnych miejscach w częśći nie jest seksem...ale seks jest to współżycie z kimś, czyli w łóżeczku takie różne rzeczy
wedlug mnie moglbys np.. ja przytulic, pocalowac a wogole mogles jej tego naarazxie nie mwoic poczekalbys az wyjechalismycie tam i wtedy gdy ona nadal by to chcila robic spytalbys ja o co konkretnie chodzi i jesli by ci nie odpowiedalo wtedy bys jej powiedzial za bardzo sie z tym pospiesyles a wogole z twoich wypowiedzi wywnioskowalam ze ejstes sztywniakiem
_________________ zakochalam sie w 2 chlopakach .. i co ja mam zrobic?
na twoim miejscu zrobiłabym to samo. Nie zależy to od tego, ile masz lat, tylko czy jesteś na to psychicznie przygotowany i czy tobie też sprawiłoby to przyjemność. Dziewczyna powinna to zrozumieć, a jeśli tak sie nie stało to nie jest Ciebie warta... Ciesze się, że nie przejmujesz się zbytnio jej stratą...
_________________ "Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo -odleci, jeśli ściśniesz za mocno -omrze. Oto jedna z zagadek. (T.T.Hal)
To raczej nie jest jeszcze miłość... Jeśli ona Cię kocha, to zrozumie. Wydaje mi się, ze nie powinieneś owijać w bawełnę i powiedzieć, nie masz na to ochotę, albo że nie czujesz się na to gotowy. Przecież ona Cię nie może do tego zmusić Jeśli kocha, to zrozumie...
3maj się
koral wydaje mi sie ze jestes (bez obrazy) snopem !!! trzeba bylo poczekac do tego eyjazdu moze by jej sie cos odmienilo !!! albo dopiero tam bys z nia porozmawial wedlug mnie ejstes jescze zbyt dziecinny na dziewczyne !!
_________________ zakochalam sie w 2 chlopakach .. i co ja mam zrobic?
Hajdulko:
Po pierwsze: to Ty chyba nawet nie znasz znaczenia słowa "snob".
Po drugie: nie pisze się "snop" tylko "snob"
Po trzecie: To co zrobiłem nie świadczy, że jestem snobem, jeśli chcesz wiedzieć snob to osoba, która czymś szpanuje, popisuje się.
Po czwarte: Po co miałem czekać do wyjazdu? Poza tym ona już wcześniej nalegała bym odpowiedział, dlatego nawet nie mogłem poczekać do wyjazdu.
Po piąte: Ja z nią spokojnie porozmawiałem, a ona zrobiła się nerwowa i mnie rzuciła.
Po szóste: To tylko i wyłącznie Twoje zdanie, wszyscy inni (a jest ich wielu) uważają to co zrobiłem za słuszne.
Po siódme: Raczej nie jestem zbyt dziecinny, żeby mieć dziewczyne.
Po ósme: Postaraj się używać polskich i dużych liter oraz nie robić tylu literówek, bo nie przyjemnie się czyta.
Hajdulko: czemu mnie zablokowałaś na gg? Nie spodobało Ci się, że zwróciłem Ci uwagę na to, że nie rozumiesz pewnego pojęcia? a może to, że powiedziałem, iż strony na ramkach (takie jak Twoja) wyszły z mody i nie są zbyt lubiane?