Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Czw 15 Maj, 2003 21:44
Rzeczywiście Madziu, moja druga metoda opiera się na ściemnianiu i jak już powiedziałam jest niesprawdzona... I MOŻE CZASEM POGORSZYĆ SPRAWĘ , ale jak już wcześniej powiedziałam wymaga ona też cierpliwości !!! To, że nie widać krawędzi nie ma dosłownie dziać się z dnia na dzień ("na drugi dzień" to tylko przenośnia)!!!
Ma poprosty marydzić, tyle, że nie w szkole, ale w domu
Hmm...mama Ci nie wierzy że masz problemy wzrokowe ? Mam pomysł. POwiedz mamie że oczy Ci się zamazują itp. i jak nie będzie wierzyć, to pójdź z mamą do okulisty, aby jej to udowodnić
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 10 Cze, 2003 14:19
Ja mam 13 lat, to tak jak ty, okulary noszę od 4 roku życia. ostatnio kupiłam sobie takie ładne w których równie ślicznie wyglądam i się cieszę, ale ja nigdy już nie będę miała zdrowego wzroku Wiesz co? powiedz mamie że czasem nie widzisz wyraźnie, że masz zmazy powinna cie zrozumieć i iść z tobą do lekarza
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
niznajoma13 Gość
Wysłany: Pon 11 Sie, 2003 20:18
Dobrze dobrze dziekuje ale sotatnio zaczeły mi sie silne bóle głowy no i byłam z tym u lekarza z mama no i wkoncu pani kotor stwierdzial ze jest od zaburzenia wzrokowego czy jakos tak..... no i mnilama isc do okulisty wiec pojde mam date na 25 wrzesnia 2003r. no i napewno bede nosila okulary!!!!!!!!! no to papa
ja poweidizlam mamie tzn mowilam jej to chyba eee 1 mieisac ze jak czytam to mnie bola oczy ze mi łzawią i takie tam poszlam do okulistki dala mi krople na 7 dni po ktorych bylam [prawie slepa i sie okazalo ze mam wade i nosze okularki do czytania
_________________ zakochalam sie w 2 chlopakach .. i co ja mam zrobic?
niefiem czy ktos to wyjasnial bo niekcialo mi sie czytac
ale ja noshe okulary to mi tez taka "mgla" przyslania obraz
Jak sobie ide to nagle naokolo zaczyna sie robic ciemno i coraz mniej zaczynam widziecbo ta czern sie powieksza , zazwyczaj to trwa moment
ale raz kiedy wchodzilem po schodach to zrobilo mi sie strasznie ciemno i juz widzialem przez taka jakby kropeczke mala wtedy w glowie mi sie zaczelo sie krecic i prawie zemdlalem a co za tym idzie spadlem ze schodow
niefiem czy ktos to wyjasnial bo niekcialo mi sie czytac
ale ja noshe okulary to mi tez taka "mgla" przyslania obraz
Jak sobie ide to nagle naokolo zaczyna sie robic ciemno i coraz mniej zaczynam widziecbo ta czern sie powieksza , zazwyczaj to trwa moment
ale raz kiedy wchodzilem po schodach to zrobilo mi sie strasznie ciemno i juz widzialem przez taka jakby kropeczke mala wtedy w glowie mi sie zaczelo sie krecic i prawie zemdlalem a co za tym idzie spadlem ze schodow
Porozmawiaj o tym z lekarzem - pediatrą - może to problem krążenia.
A może za mało zjadłeś, albo gwałtownie wstałeś.