| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
...:::miesiaczka-w tym wieku?:::...
Autor Wiadomość
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 16:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam 11 i rosną mi piersi od 8 roku życia mam śluz od ponad roku i nie mam okresu ale koleżanka mojej koleżanki dostała jak miała 9 lat
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
7735521
inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 21:03   

w wieku 9 lat ??? to raczej ściema
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 21:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

inspektor_nr4 napisał/a:
w wieku 9 lat ??? to raczej ściema

Jasne.Ja znam nawet dziewczyne ktora miala 8 lat i dotala.Teraz to wogole mlodsze pokolenie szybciej dojrzewa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
GirlX Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 21:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak 9 lat to malo to co powiedziec jak ktos ma niespelna rok ?!
Ogladalam na discavery taki program o dojrzewaniu i tak byla badana dziewczynka. Jeszcze nie umiala chodzic, miala pare miesiecy i juz zaczely rosnac jej piersi. Po kilku tygodniach wystapil u niej okres. Bylo pokazane jej zdjecie i jej biust byl wiekszy niz biust niektoorych dziewczyn z mojej szkoly.
Wniosek z tego taki - kazdy dojrzewa w swoim tepie.

PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili.

stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 21:56   

GirlX napisał/a:
Ogladalam na discavery taki program o dojrzewaniu i tak byla badana dziewczynka. Jeszcze nie umiala chodzic, miala pare miesiecy i juz zaczely rosnac jej piersi. Po kilku tygodniach wystapil u niej okres. Bylo pokazane jej zdjecie i jej biust byl wiekszy niz biust niektoorych dziewczyn z mojej szkoly.

PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili.

Jak będziesz wierzyć w to, co mówią w TV to daleko nie zajdziesz.
Co do tej dziewczynki - fakt, mało prawdopodobne, ale są czasem takie błędy genetyczne, np. ona. Przypadek jest jeden na sto milionów. To raczej wybryk reguły, niż normalne roczne dziecko. Wink

Pozdrawiam. Razz
Powrót do góry
Agentka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 30 Sty, 2005 12:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja czytalałam o takiej 7-latce co miała uz w wieku 5 lat okres a w wieku 7 lat była już calkiem dojrzała (piersi itp.) bo była chora na przedwzesne dojrzewanie i musisła brac drogie leki, i miała 140cm i niewiadmomo czy urośnie Rolling Eyes

inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 30 Sty, 2005 12:38   

to musiała być jakaś choroba uwarunkowana genetycznie, coś nie tak z hormonami, bo u zdrowych ludzi to chyba niemożliwe Rolling Eyes
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 30 Sty, 2005 13:09   

inspektor_nr4 napisał/a:
to musiała być jakaś choroba uwarunkowana genetycznie, coś nie tak z hormonami, bo u zdrowych ludzi to chyba niemożliwe Rolling Eyes

No żadna zdrowa kobieta nie ma okresu od 5 roku życia. Wink
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 31 Sty, 2005 15:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pewna dziewczynka w wieku 5 lat miała raka i dostawała leki chemiczne te na chemioterapie, i tworzyły się jej włosy łonowe po prostu oznaki dojrzewania ale potem odstawila środek i zmiany zaczęły się cofać.

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 31 Sty, 2005 15:36   

Akacja12 napisał/a:
Pewna dziewczynka w wieku 5 lat miała raka i dostawała leki chemiczne te na chemioterapie, i tworzyły się jej włosy łonowe po prostu oznaki dojrzewania ale potem odstawila środek i zmiany zaczęły się cofać.

Ave!
Moze te leki miały hormony?
Powrót do góry
inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 31 Sty, 2005 16:07   

te leki same w sobie hormonów pewnie nie miały, ale mogły wpływać na organizm tak aby hormony produkował.
Powrót do góry
Olcia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 04 Lut, 2005 21:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

[quote="Załamana14"]No to faktycznie jak dostala miesiączkę w wieku 10 lat to bardzo w czesnie ale to różnie wpływa na hormony,....A zalezy to od pokolenia..Zapytaj siemamy kiedy ona dostala pierwszy raz...[/quot

napisalam wczesniej kiedy mama dostala miesiaczke i kiedy babcia moze najpierw przesledz temat zanim cos napiszesz Mr. Green
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
11844071
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 16:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spoko! Mi piersi zaczęly rosnąć w 3 klasie...A miesiączkę dostałam w wieku 12 lat;) Nie przejmuj sie nią!Wszystko powinno być OK!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7060479
pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 12 Lut, 2005 19:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja qmpela była na tzw. Zielonej szkole jak dostała miesiączki. Więc jak napisały poprzedniczki, nie ma się czym przejmować Wink Ja mam okres dopiero 5 miesięcy a chodze do 5 klasy czyli rocznikowo mam 12 latek. Dzisiaj jest juz 10 dzień "tego" świństwa... Do tego to jeszcze przez miesiąc mam okres tak po 5 dni i 2 dni przerwy...a teraz jest już 10... Myśle że do poniedziałku się do skończy Smile Pozdrawiam

Numer Gadu-Gadu
2071312
mrufka Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 20 Lut, 2005 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"GirlX napisał/a:

PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili."

ja się dołączm do tej wypowiedzi. mojej siostrze co ma teraz 21 lat,jak miała rok zaczęły rosnąć piersi. oczywiście od razu rodzice powieżli ją do centrum zdrowia dziecka. a lekarz powiedział że niedługo urosną jej włosy łonowe, dostanie okres i umrze. a dostała dopiero okres jak miała 16 lat.!!!
Powrót do góry
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi