Jak 9 lat to malo to co powiedziec jak ktos ma niespelna rok ?!
Ogladalam na discavery taki program o dojrzewaniu i tak byla badana dziewczynka. Jeszcze nie umiala chodzic, miala pare miesiecy i juz zaczely rosnac jej piersi. Po kilku tygodniach wystapil u niej okres. Bylo pokazane jej zdjecie i jej biust byl wiekszy niz biust niektoorych dziewczyn z mojej szkoly.
Wniosek z tego taki - kazdy dojrzewa w swoim tepie.
PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili.
_________________ Słowa dwa----------> Ty i Ja
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 29 Sty, 2005 21:56
GirlX napisał/a:
Ogladalam na discavery taki program o dojrzewaniu i tak byla badana dziewczynka. Jeszcze nie umiala chodzic, miala pare miesiecy i juz zaczely rosnac jej piersi. Po kilku tygodniach wystapil u niej okres. Bylo pokazane jej zdjecie i jej biust byl wiekszy niz biust niektoorych dziewczyn z mojej szkoly.
PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili.
Jak będziesz wierzyć w to, co mówią w TV to daleko nie zajdziesz.
Co do tej dziewczynki - fakt, mało prawdopodobne, ale są czasem takie błędy genetyczne, np. ona. Przypadek jest jeden na sto milionów. To raczej wybryk reguły, niż normalne roczne dziecko.
Ja czytalałam o takiej 7-latce co miała uz w wieku 5 lat okres a w wieku 7 lat była już calkiem dojrzała (piersi itp.) bo była chora na przedwzesne dojrzewanie i musisła brac drogie leki, i miała 140cm i niewiadmomo czy urośnie
Wysłany: Nie 30 Sty, 2005 12:38
to musiała być jakaś choroba uwarunkowana genetycznie, coś nie tak z hormonami, bo u zdrowych ludzi to chyba niemożliwe
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 30 Sty, 2005 13:09
inspektor_nr4 napisał/a:
to musiała być jakaś choroba uwarunkowana genetycznie, coś nie tak z hormonami, bo u zdrowych ludzi to chyba niemożliwe
No żadna zdrowa kobieta nie ma okresu od 5 roku życia.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 15:04
Pewna dziewczynka w wieku 5 lat miała raka i dostawała leki chemiczne te na chemioterapie, i tworzyły się jej włosy łonowe po prostu oznaki dojrzewania ale potem odstawila środek i zmiany zaczęły się cofać.
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 15:36
Akacja12 napisał/a:
Pewna dziewczynka w wieku 5 lat miała raka i dostawała leki chemiczne te na chemioterapie, i tworzyły się jej włosy łonowe po prostu oznaki dojrzewania ale potem odstawila środek i zmiany zaczęły się cofać.
Ave!
Moze te leki miały hormony?
inspektor_nr4 -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 31 Sty, 2005 16:07
te leki same w sobie hormonów pewnie nie miały, ale mogły wpływać na organizm tak aby hormony produkował.
[quote="Załamana14"]No to faktycznie jak dostala miesiączkę w wieku 10 lat to bardzo w czesnie ale to różnie wpływa na hormony,....A zalezy to od pokolenia..Zapytaj siemamy kiedy ona dostala pierwszy raz...[/quot
napisalam wczesniej kiedy mama dostala miesiaczke i kiedy babcia moze najpierw przesledz temat zanim cos napiszesz
Moja qmpela była na tzw. Zielonej szkole jak dostała miesiączki. Więc jak napisały poprzedniczki, nie ma się czym przejmować Ja mam okres dopiero 5 miesięcy a chodze do 5 klasy czyli rocznikowo mam 12 latek. Dzisiaj jest juz 10 dzień "tego" świństwa... Do tego to jeszcze przez miesiąc mam okres tak po 5 dni i 2 dni przerwy...a teraz jest już 10... Myśle że do poniedziałku się do skończy Pozdrawiam
_________________ Najpiękniejszy uśmiech ma ten, kto wiele wycierpiał.. (:
"GirlX napisał/a:
PS. Pewnie pomyslicie ze zmyslam ale tak bylo naprawde, przynajmniej tak w telewizji moowili."
ja się dołączm do tej wypowiedzi. mojej siostrze co ma teraz 21 lat,jak miała rok zaczęły rosnąć piersi. oczywiście od razu rodzice powieżli ją do centrum zdrowia dziecka. a lekarz powiedział że niedługo urosną jej włosy łonowe, dostanie okres i umrze. a dostała dopiero okres jak miała 16 lat.!!!