| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Moja mama niedocenia mnie!
Autor Wiadomość
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 26 Lut, 2005 21:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ktos pisal ze jezeli matka mowi "uczysz sie dla siebie" to znaczy ze cie olewa, a moim zdaniem to nie prawda bo jak nie dla siebie to dla kogo sie uczy? Jak ja mam jakies dobre oceny no to fajnie starzy cos tam pogadaja ze fajnie i tyle Razz, jak troche gorsze tzn np 3 i nizej to ojciec ( dla nie wtajemniczonych tata) raczej nic sie nie czepia (gorzej z mama, tak to z nia bywa ze cos jej nie pasuje Razz ) ojciec mi tez mowi ze ucze sie dla siebie nie dla niego.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4217189
kabama Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 26 Lut, 2005 22:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no to fakt uczymy się dla siebie.... ale to zależy jak rodzice odpowiadają... co innego gdy powie rodzic cos takiego kiedy pochwalisz sie dobra a co innego zla ocena.. bo jesli pochwalisz sie 6 a rodzic stwierdzi ze uczy sie dla siebie to to raczej nie motywuje do dzialania.... jesli przylecisz ze zla ocena no to inaczej to brzmi nie? ale chyba przyjemniej sie uczy kiedy wiesz ze rodzice sie uciesza... a jeszcze patrzec tak na dluzsza skale to moze i dla rodzicow tez sie uczysz.... bo jak nie zdasz matury nie znajdziesz pracy z czego sie utrzymasz? trzeba bedzie mieszkac u rodzicow byc na ich utrzymaniu lub mieszkac pod monopolowym a ztego rodzice nie byliby raczej dumni.... chyba ze kogos nie obchodzi co sie stanie z dzieckiem jak dorosnie.... trzeba jakos motywowac bo czasami nam samym jest trudno znaleźć sens nauki... znam wiele takich przypadków... olewaja nauke najczesciej to jest spowodowane brakiem zainteresowania rodziców.... rodzice są po to aby uczyć i wychowywać pomagać i troszczyć się nie sądzę aby tacy nastolatkowie potrafili sami o sibie zadbac... od tego sa rodzice aby nauczyc nas doroslego zycia... sami sie nie nauczymy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 26 Lut, 2005 23:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a wlasnie ze sie mozna samemu nauczyc Razz, ja znam osobe ktora w 2gimnazjum z matka odrabia wszystkie lekcje, w takim przypadku to ja juz wole sie uczyc bez motywacji Smile, pojde sie naucze, dostane kilka ocen a pozniej wpadne do kumpla i zycie sie kreci Razz, tzn dopoki mam w miare dobre oceny Very Happy a jak mam slabsze oceny to mowie ze nauczyciel sie na mnie uwzial i ze ogolnie jest glupi Razz
Ale ogolnie przewaznie mam srednia cos kolo 4.0 wiec jest spox
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 26 Lut, 2005 23:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
ja znam osobe ktora w 2gimnazjum z matka odrabia wszystkie lekcje, w takim przypadku to ja juz wole sie uczyc bez motywacji
nie mowie tu o takich pzrzypadkach... ale kiedy dziecko prosi o pomoc no to chyba nalezy mu pomoc ale wszystko ma swoje granice... i nie mowilam o nauce w szkole jedynie ale o nauce odpowiedzialnosci i takich tam bajerow tlumaczeniu co bedzie jak nie bedziemy sie uczyc ze to od nas zalezy jak bedziemy zyc.... nie zawsze sami sobie poradzimy.... dlatego sa rodzice aby nam pomagali ale nie do przesady..... każda przesada jest zła...
u mnie to kiczowato bywalo... niby luz blues wszystko fajnie mama posprzata mama zrobi zadnych obowiazkow totalna olewka... no dobra moze nie totalna ale to bylo tak jakby mnie nie bylo 5 o fajnie 2 no trudno poprawisz.... żadnej motywacji... teraz żałuję że tak było... bym chciała abym jak byłam młodsza miała jakieś obowiązki, coś bym musiała zrobić, żeby trochę mnie w nauce podpilnowali, to jest straszne... przez to wszystko jestem nieodpowiedzialna i leniwa żyłam pod zbyt małą presją... było mi za dobrze i nadal jest... coraz gorzej sie ucze, moja mama nie wie za barzdo jak tam w szkole.... teraz w sumie dotarłam do sensu nauki dopiero teraz.... mama mogla mi pomoc wczesniej to odkryc ale musialam szukac sama.... nigdy nie moglam mamie sie wyalic jakas taka bariera i ogule ... ech wykształcił mi się zły charakter ale nie obwiniajmy o to wszystko rodziców w koncu to mój charakter... nie mam do nich aż takiego żalu bo wiem że chcieli dobrze żeby było mi miło ale nie wiedzieli że mnie krzywdzą... to się widzi po latach.... czyżby chcieli mnie wychować bezstresowo? głupi pomysł... nie wiem... zresztą po co ja sie tak wyżalam... co to da.... mam problemy kurna.... oby tak dalej a daleko zajde :/...[/quote]
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 11:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to mamy pokrewne charaktery Razz, tez ma gorsze oceny i gorszy charakter tzn czescie bluzgam, bardzo czesto Razz ale oceny jeszcze sobie poprawie Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 11:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja nie mam teraz gorszego charakteru zawsze taki mialam osobiscie podoba mi sie moj charakter oprocz tych 2 cech.... z ocenami probuje sie podniesc ale dobra coz
musze sie wziac za siebie Razz trzeba ulepszac charakter... lepszy postep niz stanie w miejscu... zeby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce Razz
Powrót do góry
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 12:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie jest tak że sobie powiedzialam z nadejście m 2005 roku że się postaram i będe miał lepszą ocene z matmy i wogle...A jest? Tylko gorzej! Z matmy w tamtym semestrze miała 4(mama było złłłła) nio i w tym iała być 5 a narazie z matmy mam:
3,4,5,5,2(poprawiłam na 3)i co? Pewnie znowu będe miała na konieci 4 albo ...Lepiej nie pisaćz:/

Numer Gadu-Gadu
7060479
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 15:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe Smile ja musze z matmy dostac 4 zeby w reszcie rodzice sie nie denerwowali, w sumie to chca zebym mial 4 z matmy i fizyka a reszta to nie musze Razz, trzeba sie wziasc do nauki i podobobnie do kabamy gdybym mi sie chcial tak jak niechce to by bylo dobrze Twisted Evil
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 15:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie rozumiesz materiału z lekcji poproś koleżankę aby ci np. po lekcjach wytłumaczyła. Tak naprawdę twoja mam się tobą inreresuje tylko przyzwyczaiła się do dobrych ocen i samodzielności twojej siostry Smile . Co zrobić z tym problemem?Tak jak napisałam - poproś koleżankę która ma dobre oceny aby ci wytłumaczyła Wink Może w tedy będziesz wszystko rozumiała i twoja mama będzie cię doceniać. Aha i co do siostry - jak będzie w gimnazjum albo w liceum na pewno nie będzia miała samych 5 i 6 więc twoja mam zrozumie że jednak jej córki potrzebują pomocy w nauczaniu.

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Powrót do góry
Kicia91 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 16:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmmm... na poczatku było współczucie i rady potem ja pojechaliscie a ja juz sie nie łapie czy ona tzn TY ( autorka tematu) ma problem z soba czy z mamą... Moim zdaniem obydwie macie problem... Przydała by się szczera rozmowa ale taka naprawde szczera powiedz wszystko co myslisz ja wiem z przekonania ze tak jest najlepiej zawsze kiedy byłam wsciekła na rodziców cos gadałam pod nosem albo myslałam jacy sa ze kiedys bym chciła im to wszystko powiedzec co mysle ale zawsze sie bałam az kiedys w koncu powiedziałam i było o.. takze polecam rozmowe nawet taka do łez ( odpukac w niemalowane drewno) i powiedziec wszystko co myslisz wszystko to co pisałas tu na forum i wtedy twoja mama zrozumie co robiła źle i jesli on atez ci powie co ja wkurza w tobie (o ile jest cos takiego) to wtedy chyba wsztsko bedzie o.k. ... Nie bede ci tyu pisała co masz mowic bo chyba ty sama to wiesz ... Powiedz to o myslisz tylko grzecznie bez wyzywania po prostu POWIEDZ i tyle i mam nadzieje ze wszystko bedzie o.k. ... A tak poza tym to troche dziwne ze kolezanka twojej mamy nocuje u was... he he daj znac jak juz bedzie po rozmowie jak ją wykonasz...

Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Nie 27 Lut, 2005 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Masz straszna mame bez urazy oczywiscie. Ja tez mam z moja problemy ale na szczescie mnie nie olewa. Dzisiaj dalam jej dwie 2 do podpisania. Ale sie wsciekla( nigdy tak nie robi). Jeden sprawdzian podpisala z taka zloscia ze sie boje ze jutro mi baba powie ze sama sobie to napisalam. Uff. Wspolcocia. Moze zacznij sie uczyc sama az do skutku lub porad sie nauczycielki ktora ma obowiazek ci to wytlumacyc. Mozesz tez jak czegos nieweiesz zapytac sie kolezanki ktora akurat bedzie dobra z tego. Powodzenia!!!
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4349962
Aren
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 03 Mar, 2005 17:02   

Dorośli są czasem zmęczeni, a raczej zawsze. :/ U mnie to mama mówi tak:
Co było w szkole?
Nic ciekawego, wszystko po staremu, dostałem 4 z polskiego.
4?! Mógłbyś się postarać o 5......
Moja mam zawsze chce żebym wszystko robił max. dobrze, czasami mnie to przerasta ale staram się... Tragedia jest gdy mama ogląda mi zeszyt :/ Bo bazgrze jak kóra pazurem
Powrót do góry
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 04 Mar, 2005 09:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rodzice zawszą chcą na max. (tak jak to słusznie zauważył Aren)
Ostatnio mojemu bratu powiedzieli tak:
jesteś taki zdolny(śr.5,4) ale w ogóle się nie uczysz!!! Jak byś się uczył to skali zabrakło!!!

Tak na prawdę mam już tego dosyć..

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu