| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
AAA!!ee..?Co to?
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 03 Kwi, 2005 15:18   

AloneMoon napisał/a:
kradziejka napisał/a:
woda + mydło - mycie twarzy dwa razy dziennie jak najmniej potu i ew. toniki czy coś

Bron Boze.. Mydlo! Talg i Pot na tworza na Skorze "Ochrone" przed Bakteriami.Mydlo zmywa Tluszcz czyli ta "ochrone" i skora jest bardziej Podatna na pryszcze i wagry.Wtedy powstaje Tradzik i wagrow bedzie wiecej!
Jak juz mydlo to takie Mydlo ktore nie zmywa Tluszczu tylko odbudowuja ta "Ochrone".

Moja mama myła całe życie twarz mydłem (szarym, bo kiedyś nie było cuda-wianków), nie miała ani jednego pryszcza, wągra czy zaskórniaka i była śliczna i cudna (-__-"). Więc kochanie to zależy od organizmu.

Poza tym, żele "głęboko oczyszczające" też zmywają pot ze skóry, a jakoś są bardzo popularne (nie każdy, ale jednak). No i bądź co bądź na twarzy pocimy się mniej niż pod pachami czy na czubku głowy.

Podsumowanie - metoda prób i błędów, a jak nie zejdzie, to radzę iść do dermatologa Smile
Przejdź na dół
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 03 Kwi, 2005 22:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tez gdzies o tym slyszalam..tzn. ze jeslima się problemy z cerą trądzikowatą to powinno sie uzywać mydła siarkowego lub żelów oczywszczającyh zamiast zwykłego mydła. Ale to zalezy od rodzaju cery bo jesli kto nie ma z nia problemow to chyba nie wazne czym bedzie mył twarz a i tak bedzie ładnie wyglądał ;] ja od kąd myje twarz mydłem siarkowym mam troszke mniej pryszczy ale nie wiem czy to z tego powodu czy z innego..naprawde każdy mana ten temat inne teorie weic radziłabym ci np. myc miesiac twarz mydlem siarkowym albo zelem i zobaczyc czy jest jakas roznica a jesli nie to najwyzej wrocisz do normalnego mydla. a jesli te kropki sa wypukle i nie sa czarne to napewno nie wągry tylko jakies pryszcze albo zaskórniki. Najlepiej zglos siem do dermatologa bo przez internet to niewiele mozna stwierdzic i pomoc.

Numer Gadu-Gadu
730730
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu