Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:11
na mnie dziala.. ale w sumie zadko mnie tak boli.. a jak juz boli to sie zmulam i biore to co mam pod reka, nospe, czy apap czy ibuprom.. czasem pomaga, czasem nie..
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:13
siostra mojej kumpeli takie ma
jak chodzila do podstawowki czy szkoly sredniej to podczas okresu nawet nei chodzila do szkoly..
tylko calymi dmiani lezala w lozku i plakala..
od kilku lat bierze tabletki antykoncepcyjne przepisane przez ginekologa
bardzo jej pomogly
teraz funkcjonuje normalnie
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:15
nasty_girl napisał/a:
na mnie dziala.. ale w sumie zadko mnie tak boli.. a jak juz boli to sie zmulam i biore to co mam pod reka, nospe, czy apap czy ibuprom.. czasem pomaga, czasem nie..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:15
Każdy ma inny organizm i kożdemu co innego pomaga. Mi np pomaga Ibumprom Max, mozesz sprobowac...ale wiesz, nie wszystko na raz bo jakąś lekomanką zostaniesz:P
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
ona podjzie do ginekolog,a ginekolog jej przepisze tabletki antykoncepcyjne (niepotrzbenie z reszta). tabletki antykoncepcyjne sa szkodliwe i mgoa spowodowac nieplodnosc... i sa zupelnie zbedne dla dojrzewajacej dziewcyznki. ginekolodzy sa tacy, ze zazwyczja strzelaja z tymi lekami tkore przpeisuja na rozne bole, nie poznajac do konca ich powodow.. mysla, ze a nuż sie uda.. wiec odradzam isc do ginekologa.
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:34
Shaleniec napisał/a:
ona podjzie do ginekolog,a ginekolog jej przepisze tabletki antykoncepcyjne (niepotrzbenie z reszta). tabletki antykoncepcyjne sa szkodliwe i mgoa spowodowac nieplodnosc... i sa zupelnie zbedne dla dojrzewajacej dziewcyznki. ginekolodzy sa tacy, ze zazwyczja strzelaja z tymi lekami tkore przpeisuja na rozne bole, nie poznajac do konca ich powodow.. mysla, ze a nuż sie uda.. wiec odradzam isc do ginekologa.
nikt nie wie co jej przepisze i czy wogole przepisze bo nikt z nas nie wie co jej jest....a ginekolog to nie szaman co z dloni wrozy - nikt nie kaze jej chodzic do tego, ktory jest zly...moze sie zapytac mamy i isc do tego co ona - ginekolodzy maja pacjetki w roznym wieku....
pigolki antykoncepcyje maja skutki uboczne (jka kazde lekarstwo) - ale nie prowadza do niepolodnosci - tzn ich dzialanie to jakby niepolodnosc, ale o to chodzi, a po ich odstawieniu plodnosc wraca... prosze was bez sredniowiecznych herezji.....
i nie zawsze sa zbede dla dojrzewajacej dziewczynki (no moze nie dla 10 latki ale dla 15 juz moga byc)
i ja owszem znam takich ginekologow o jakich ty piszesz - wiec do nich juz nie chodze tylko poszlam do takiego co mnie bardzo dokladnie zbada i wszystko wyjasni ...ginekolog to nie szatan!!!
nie no, sory, ale kazde talbetki antykoncepcyjne sa szkodliwe :/ i moge spowodowac nieplodnosc. nie ejst powiedziane, ze musza, al jest prawdopodobienstwo, ze tka sie stanie.. poza tym to chorze, zeby dla dziecka co ma 15 lat przypisywac tego typu leki! na milosc boska:P
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:45
Na milosc boska!!!!
Nie przepisujmy antybiotykow !!! one zabijaja flore jelitowa, moga powodowac uszkodzenie sluchu a nawet chrzastki wzrostowej!!! Nigdy juz nie urosniemy!!!
Nie bierzmy apaapu - on powoduje wrzody zoladka !!!!
AAAAAA!!!!
Nie no litosci nie zapominacjcie o tym, ze tabletki antykoncepcyjne sa rowniez LEKIEM a nie cukierkami, ktore lykaja rozwydzone panienki, ktore chca sie bzykac.
Czy ja mam po raz kolejny przytoczyc przypadek mojej kolezanki ? A wiec niech i tak bedzie.
Kolezanka owa, miala superextraniesamowicie potezne bole menstruacyjne (a przynajmneij tak jej sie wydawalo, ze to o to chodzi), okazalo sie, ze to cysty jajnikow - byla leczona hormonalnie - najprosciej i najlatwiej - wlasnie tabletkami antykoncepcyjnymi, ktore w takim przypadku sa dobierane pod katem odpowiedniego dzaialania w odpowiedniej chorobie. A lat miala ni mneij ni wiecej tylko 15.
Nie mowie, ze to akurat czeka autorke postu, ale przytaczam to jako przyklad uzywania tabl anty jako lekow a nie widzimisie.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name