| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
okropny bol
Autor Wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 21:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie kazdy srodek przeciwbolowy jest dobry.. np apap kiepski, a nospa wg mnie dobra.. wiec moze by sprobowala cos innego?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na mnie np. zwykła no-spa nie działa. Nawet jak mnie mało boli ;P

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na mnie dziala.. ale w sumie zadko mnie tak boli.. a jak juz boli to sie zmulam i biore to co mam pod reka, nospe, czy apap czy ibuprom.. czasem pomaga, czasem nie..
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

siostra mojej kumpeli takie ma
jak chodzila do podstawowki czy szkoly sredniej to podczas okresu nawet nei chodzila do szkoly..
tylko calymi dmiani lezala w lozku i plakala..
od kilku lat bierze tabletki antykoncepcyjne przepisane przez ginekologa
bardzo jej pomogly
teraz funkcjonuje normalnie

Numer Gadu-Gadu
2891618
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:15   

nasty_girl napisał/a:
na mnie dziala.. ale w sumie zadko mnie tak boli.. a jak juz boli to sie zmulam i biore to co mam pod reka, nospe, czy apap czy ibuprom.. czasem pomaga, czasem nie..

a niektorym wogole nie pomaga

oo Wierzba wrocila do starego ava ;]
Powrót do góry
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Każdy ma inny organizm i kożdemu co innego pomaga. Mi np pomaga Ibumprom Max, mozesz sprobowac...ale wiesz, nie wszystko na raz bo jakąś lekomanką zostaniesz:PRazz Wink

Numer Gadu-Gadu
7399523
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ona podjzie do ginekolog,a ginekolog jej przepisze tabletki antykoncepcyjne (niepotrzbenie z reszta). tabletki antykoncepcyjne sa szkodliwe i mgoa spowodowac nieplodnosc... i sa zupelnie zbedne dla dojrzewajacej dziewcyznki. ginekolodzy sa tacy, ze zazwyczja strzelaja z tymi lekami tkore przpeisuja na rozne bole, nie poznajac do konca ich powodow.. mysla, ze a nuż sie uda.. wiec odradzam isc do ginekologa.

H. Poświatowska
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaleniec napisał/a:
ona podjzie do ginekolog,a ginekolog jej przepisze tabletki antykoncepcyjne (niepotrzbenie z reszta). tabletki antykoncepcyjne sa szkodliwe i mgoa spowodowac nieplodnosc... i sa zupelnie zbedne dla dojrzewajacej dziewcyznki. ginekolodzy sa tacy, ze zazwyczja strzelaja z tymi lekami tkore przpeisuja na rozne bole, nie poznajac do konca ich powodow.. mysla, ze a nuż sie uda.. wiec odradzam isc do ginekologa.

nikt nie wie co jej przepisze i czy wogole przepisze bo nikt z nas nie wie co jej jest....a ginekolog to nie szaman co z dloni wrozy - nikt nie kaze jej chodzic do tego, ktory jest zly...moze sie zapytac mamy i isc do tego co ona - ginekolodzy maja pacjetki w roznym wieku....
pigolki antykoncepcyje maja skutki uboczne (jka kazde lekarstwo) - ale nie prowadza do niepolodnosci - tzn ich dzialanie to jakby niepolodnosc, ale o to chodzi, a po ich odstawieniu plodnosc wraca... prosze was bez sredniowiecznych herezji.....

i nie zawsze sa zbede dla dojrzewajacej dziewczynki (no moze nie dla 10 latki ale dla 15 juz moga byc)
i ja owszem znam takich ginekologow o jakich ty piszesz - wiec do nich juz nie chodze tylko poszlam do takiego co mnie bardzo dokladnie zbada i wszystko wyjasni ...ginekolog to nie szatan!!!
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie no, sory, ale kazde talbetki antykoncepcyjne sa szkodliwe :/ i moge spowodowac nieplodnosc. nie ejst powiedziane, ze musza, al jest prawdopodobienstwo, ze tka sie stanie.. poza tym to chorze, zeby dla dziecka co ma 15 lat przypisywac tego typu leki! na milosc boska:P

H. Poświatowska
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

shaleniec jaka nieplodnosc? owszem hormony maja jakis tam zly wplyw na organizm ale bez rpzesady.. niedlugo sie dowiemy ze od nich sie umiera..
Powrót do góry
lucek Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak jest! Niech lepiej nie idzie do lekarza tylko zdycha z bolu
Shaleniec, takie rady to zostaw dla siebie na przyszlosc
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na milosc boska!!!!
Nie przepisujmy antybiotykow !!! one zabijaja flore jelitowa, moga powodowac uszkodzenie sluchu a nawet chrzastki wzrostowej!!! Nigdy juz nie urosniemy!!!
Nie bierzmy apaapu - on powoduje wrzody zoladka !!!!
AAAAAA!!!!

Nie no litosci nie zapominacjcie o tym, ze tabletki antykoncepcyjne sa rowniez LEKIEM a nie cukierkami, ktore lykaja rozwydzone panienki, ktore chca sie bzykac.
Czy ja mam po raz kolejny przytoczyc przypadek mojej kolezanki ? A wiec niech i tak bedzie.
Kolezanka owa, miala superextraniesamowicie potezne bole menstruacyjne (a przynajmneij tak jej sie wydawalo, ze to o to chodzi), okazalo sie, ze to cysty jajnikow - byla leczona hormonalnie - najprosciej i najlatwiej - wlasnie tabletkami antykoncepcyjnymi, ktore w takim przypadku sa dobierane pod katem odpowiedniego dzaialania w odpowiedniej chorobie. A lat miala ni mneij ni wiecej tylko 15.
Nie mowie, ze to akurat czeka autorke postu, ale przytaczam to jako przyklad uzywania tabl anty jako lekow a nie widzimisie.

It`s not that gold
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dobra ja juz nic nie mowie bo mnie zaraz pogryziecie. ja swoje wiem i tyle.

H. Poświatowska
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A wiedz sobei co chcesz, ale nie szerz herezji Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 22:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tabletki antykoncepcyjne sa szkodliwe i tyle:P i jesli to ejst herezją, to ebde ją szerzyc.. Razz niech zyje asertywnosc Razz i wolnosc slowa.

H. Poświatowska
Powrót do góry
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu