| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Gadu-Gadu 7.0 - START!
Autor Wiadomość
scv
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 09 Wrz, 2005 16:19   

Gier nie mam na myśli, skoro napisałem PROGRAMY, to mam na myśli nic innego jak PROGRAMY.
A co do stawiania linuxa wyżej od Windowsa, to się nie zgodzę, windows wyewoluował już dawno i nie jest tym samym systemem, co 10 lat temu i obecnie stoi na poziomie uważam wyższym niż linux.
Przejdź na dół
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 09 Wrz, 2005 18:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

xp pro z sp2 - nie zawiesza sie za czesto [warto napomknac, bo windy maja tendencje do wiszenia],ma faszystowskiego firewalla, zzera mnostwo zasobow systemowych. I to wszystko.

linux - nie zawiesza sie za czesto, zre malo zasobow systemowych

solaris - [scenka z zycia] bylem swiadkiem tego potwora przy pracy. Mocarny sprzet, 2 programy, autocad i jeszcze jakies monstrum przy pracy, zuzycie proca 95%, ram zarabany w podobnym stopniu, a komp spokojnie dziala, bez najmniejszych zaciachow. No i przez ostatnie 5 lat pracy na solarisie w biurze [8-10 maszyn] zawiesil sie raz.

Cytat:
windows wyewoluował już dawno i nie jest tym samym systemem, co 10 lat temu i obecnie stoi na poziomie uważam wyższym niż linux.

dlaczego?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
scv
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 09 Wrz, 2005 19:21   

XP PRO bez SP jakiegokolwiek działa bez zarzutu, jeśli się go POTRAFI obłsugiwać, ja od jakiegoś roku nigdy nie miałem nie zaplanowanego zawieszenia się, poza tym, do których chciałem doprowadzić.

Linux może i nie zużywa za wiele, ale ma spore wymagania minimalne, swoją drogą, Win 2003 Server premium edition nawet przy niespełnionych wymaganiach minimalnych pracuje b. stabilnie.

Co do Solarisa się nie wypowiadam.

Jeśli pytasz, dlaczego twierdzę, że Windows ma przewagę nad Linuxem, to odpowiadam, że na Windowsie działa wszystko, co człowiekowi potrzebne w takiej formie w jakiej chce, a na linuxie to działa, albo NIE.
Powrót do góry
Noid Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 09 Wrz, 2005 20:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

scv napisał/a:
Linux może i nie zużywa za wiele, ale ma spore wymagania minimalne

Jeśli pytasz, dlaczego twierdzę, że Windows ma przewagę nad Linuxem, to odpowiadam, że na Windowsie działa wszystko, co człowiekowi potrzebne w takiej formie w jakiej chce, a na linuxie to działa, albo NIE.

Nie zgodze sie, ze ma spore wymagania minimalne, z prockiem 166MHz mozna normalnie pracowac, a to chyba nie jest duzo

Co do drugiej kwestii to jezeli sie odpowiednio skonfiguruje dana rzecz to dziala tak samo jak w Windowsie albo i lepiej, pozatym rosnaca popularnosc Linuksa zmusza do zastanowienia producentow sprzetu, np. nVidia zrobila krok w tym kierunku i wydaje sterowniki przeznaczone dla tego OS'a wiec mozna sie spodziewac, ze niedlugo inne firmy wezma z niej przyklad

Powrót do góry
Yarpen_Abbil Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 09 Wrz, 2005 20:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ogólnie, to najciekawsze są chyba systemy z linii BSD-Unix, ale z nimi za dużo jest zachodu... Solaris u mnie pracował mimo iż sprzęt mam niezły niezbyt zadowalająco... Cudowne wykrywanie sprzętu reklamowane przez SUN'a odnosiło się najpewniej do rodzimej architektury SPARC, a nie PC :/ .

A osoby które tak zażarcie bronią Windowsa zapytam: ILE MIAŁEŚ STYCZNOŚCI Z LINUX-em?!

Linux to nie system, który "musi działać"!!! Linux wymaga troskliwej opieki, ale potrafi się za nią odwdzięczyć... Z czasem nie potrafi się już pracować na Windowsach - Ja ostatnio na informatyce żeby zainstalować FireFox'a próbowałem użyć skrótu klawiszowego do konsoli [F4] - HAHAHAHAHAAH!!!!!!!

opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 09 Wrz, 2005 20:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jakie suche gg ;| niczym z kosmosu...

KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 10 Wrz, 2005 21:12   

zainstalowalam to gg wczesnioej ni ten temat sie pojawil ;P <jeb>
ale ok..
gg.. problemy mam z nim same.. jakies niedorobione.. <sciana>
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 10:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

otoz to, tey te emoty sa jakies...glupie...conajmniej

Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 11:00   

ciekawe kto je zrobil O_o
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 19:25   

zrobili je specjalisci od tworzenia komunikatorow, lecz to im wyszlo jakies niedorobione. nieladnie, nieladnie, lenie same ;p
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 19:40   

Siódemeczkę mam właściwie od niedawna, i szczerze mówiąc niezbyt mi się widzi. O ile skórka jest całkiem przyjemna dla oka (moje osobiste zdanie jakby co :]), ale emotki są zwalone jak jasna cholera (choć nie widziałem jeszcze wszystkich). No i w pierwszy dzień użytkowania wystąpił mi pewien problem w czasie rozmowy - mimo że moja rozmówczyni (pozdro for Kiełek-chan Smile) pisała do mnie kilka wiadomości, te do mnie nie dochodziły. Dopiero po jakiejś minucie pojawiły się wszystkie hurtem... Dziwactwo jakieś ;P
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 20:06   

Himitsu napisał/a:
pisała do mnie kilka wiadomości, te do mnie nie dochodziły. Dopiero po jakiejś minucie pojawiły się wszystkie hurtem...

wygląda na to że normalka, tez tak mam i to zawsze przy jak to okresliłeś hurtowych wiadomościach, nie mówiąc juz nic o zacinaniu sie

wygląda na to ze w tej najnowszej wersji działa wszystko tylko nie to co mogło by niedziałać, czyli emoty
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 20:30   

moze to juz wina ich serwera biggrin
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 21:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

niedochodzace wiadomosci to wina serwera a nie wersji gg, swoja droga ostatnio czesto nie dziala jak powinien, zaklaanie nowych kont od paru dni nie dziala;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 11 Wrz, 2005 22:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dni ? Miesiecy Smile
Ale czasami rano sie udaje Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu