Cóż przez swoją głupote straciliście usera Zostały zamknięte większość tematów na jekie odpowiedziałem wszystkie z nich były na 1 stronie często na jej początku. Nie będę pisał nowego tematu jeśli stary jest pare stopni niżej Czyli może wyczyście z tematów niektóre działy np.Psychlogia bo ostatni post był tam napisany ponad miesiąc temu Ludzie opanujcie się A myślałem że zadomowie się tu na dłużej myliłem się
Pzdr
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 02 Paź, 2005 19:14
Ona89 napisał/a:
HeyaH napisał/a:
altruista napisał/a:
kradziejka napisał/a:
to że jakiś temat jest o ulubionym czymś to nie znaczy że możesz sobie odpowiadać w dowolnym czasie, 99% tematów ulega przedawnieniu i co? i po pół roku czasem po roku kiedy jest dość dużo nowych użytkowników można dany temat założyć jeszcze raz, nie ma problemu.
i podnosza sie glosy 'ten topic juz byl [link]'.
Linka podaje się, gdy topic był i nadal jest, ale nie zamknięty.
No, ale przecież te tematy nie były jeszcze zamknięte, skoro Jakiś Tam napisał w nich posty, gdyby, więc założył nowy temat to napewno link został by umieszczony.
Nie o to mi chodziło. :/ Chodziło mi o to, że linków nie daje się, gdy tematy są pozamykane, tylko gdy są otwarte (jeśli ktoś już stworzył taki sam, nie przeszukując wcześniej forum). Oczywiście wyłączając z sytuacji zablokowanie ich przez kradziejkę.
Nie o to mi chodziło. :/ Chodziło mi o to, że linków nie daje się, gdy tematy są pozamykane, tylko gdy są otwarte (jeśli ktoś już stworzył taki sam, nie przeszukując wcześniej forum). Oczywiście wyłączając z sytuacji zablokowanie ich przez kradziejkę.
No to jeśli ja to źle rozumiem to nie wiem, o co ci chodzi. Ja myślałam, że to chodzi o to, że jeśli jest jakiś stary temat np. pt. "Ulubiona piosenka", który nie jest zamknięty, to jeśli jakiś Franek założy nowy temat o tym znaczeniu to wtedy daje się link do tego starego (bo tak zwykle robią), ale jeśli ten stary temat był zamknięty to wtedy w nowym temacie się nie umieszcza linku. W przypadku Jakiegoś Tam stary temat pt. "Ulubiony wokalista/wokalistka" nie był zamknięty, więc gdyby on założył nowy o tym znaczeniu to napewno jakiś mod dałby mu link.
Inaczej nie potrafię zrozumieć twojego postu.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 02 Paź, 2005 19:30
altruista napisał/a:
kradziejka napisał/a:
jeśli bedzie potrzeba odblokuję
nie rozumiem. Znaczy, ktos kto chce wypowiedziec sie w zablokowanym temacie x, musi do wielmoznej pani napisac, poprosic o otwarcie, po czym moze napisac posta?
nie, nierozumiesz
w tym akurat przypadku tak jest skoro niesłusznie zablokowałam te dwa tematy
to sie nazywa wyjątek
AmazonkAA napisał/a:
powtarzam jesczze raz, trzeba nowy regulamin
i jasno okreslic w nim takze obowiazki jak i prawa adminow, SModow i zwyklych modow.
jakbyś niezauważyła to taki temat już był więc trzeba było zaproponować konkretne zmiany propozycje.
żeby był święty spokój to tematy odblokuję
dobrze jeśli mają być temat ponadczasowe niech będą, tylko jeśli za rok ktoś odkopie podobny temat to prosiłabym aby nikt nie pisał że jest archeologiem, bo sami stwierdziliście że to tematy ponadczasowe
a no i co do utraty użytkownika - co z Twoim drugim kontem?...
Temat o terminach odkopywania był tu:
http://www.forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=7617
Jest tu bardzo ciekawa wypowiedź elfki. W prawdzie nie było tu konkretnego ustalenia, ale można sobie popatrzeć, jak chciała większość i np. obliczyć średnią
no tak, ale jednemu srednia wyjdzie troszke inna, innemu jescze, i znowu beda klotnie, uwazam ze tematy z jakimis pytaniami, prosbami powinniscie zamykac, jak juz zostanie wszaystko powiedziane, ale te typu jakiego piosenkarza lubisz to wogole, bo jak ktos nowy sie bedzie chcial wypowiedziec to co, ma nowy temat zakladac?
wlasnie sie Jakis Ktosiu spotkales z chorymi realiami tego forum. Od paru miesiecy sa tu tylko same klotnie o wszystko i nic nowego z nich nie wynika.
Zauważ, że to wszystko jest powodem braku silnej władzy, która się interesuje tym, co się tutaj dzieje. Poza 2 SModkami to właściwie nie ma tutaj nikogo, kto by mógł pilnować porządku. A co najlepsze, aby zostać moderatorem, trzeba spełnić bardzo restrykcyjne wymagania administratorki, która na początku stwierdziła, że się tylko sprawami technicznymi będzie zajmować. Oczywiście te wymagania są na tyle restrykcyjne, że właściwie, tutaj nie ma ani jednej osoby, która by je spełniałą, z adminką na czele.
A może mi łaskawie wskażesz gdzie są te moje restrykcyjne wymagania, co do moderatorów? Scv ostrzegam, że wyrzucę Cię z forum, jeśli nie uspokoisz się. Zaczynam mieć serdecznie dosyć Twoich insynuacji, judzenia i kombinowania. Jeszcze jeden post gdzie mnie "tkniesz" i wylecisz. Przekonasz się wtedy, co to silna władza na forum.
Co do wznawiania tematów. Ludzie zrozumcie, że nie każdy tamat, w którym ktoś pisze nawet po 2-3 miesiącach ciszy można uznać za stary czy do zamknięcia. Temat do zamknięcia to wątek, w którym powiedziano już wszystko na dany temat a każda następna odpowiedź to powtórka poprzednich postów.
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 05 Paź, 2005 16:15
Bożena napisał/a:
A może mi łaskawie wskażesz gdzie są te moje restrykcyjne wymagania, co do moderatorów? Scv ostrzegam, że wyrzucę Cię z forum, jeśli nie uspokoisz się. Zaczynam mieć serdecznie dosyć Twoich insynuacji, judzenia i kombinowania. Jeszcze jeden post gdzie mnie "tkniesz" i wylecisz. Przekonasz się wtedy, co to silna władza na forum.
Po 1. Nie szantażuj mnie
Po 2. Zauważ, że prawie każdy użytkownik ma jakiś związek z MG, to są te restrykcyjne wymagania, to tak, jakby wymagać, żeby moderator nie korzystał z google.
Po 3. Wywal mnie i najlepiej jeszcze zbanuj, skoro Ci tak się nie podoba to co czynię, będę miał świetne DEJA VU, R2 podejrzewam, że jeszcze lepsze, ponieważ on został wyrzucony za krytykowanie poczynań poprzedniczki.
Po 4. Silna władza, to nie taka, która niezadowolenie usuwa razem z niezadowolonym użytkownikiem, a taka, która szuka powodu niezadowolenia.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 05 Paź, 2005 16:36
Co do wznawiania tematów. Ludzie zrozumcie, że nie każdy tamat, w którym ktoś pisze nawet po 2-3 miesiącach ciszy można uznać za stary czy do zamknięcia. Temat do zamknięcia to wątek, w którym powiedziano już wszystko na dany temat a każda następna odpowiedź to powtórka poprzednich postów.
no ale masz np. temat w którym każdy kto chciał mówił co chciał nikt nie bronił, ten o muzyce i teraz ktoś go odnowił i co? niektórzy po raz drugi powtarzają swoje wypowiedzi bo po dwóch trzech miesiącach to mogę:/ dlatego co jakiś czas robi się nowe edycje itp
pozatym mogę mieć prośbę abyś mi odpisała na PW? albo powiedziala ze mam ich niewysyłać, to wtedy przestanę zacznę robić sama na forum conieco, bo to dość irytujące kiedy odpisujesz na coktórąś wiadomość, a wszystkie są ważne, nie ma cię na forum jakiś czas rozumiem ale jak to mozliwe skoro ostatnie logowanie masz kilka dni po PW i nawet piszesz posty:/ nie żebym sie czepiała [chociaz i tak wiem ze to robie] ale poprostu powiedz jak niemam pisać tych wiadomości, dobrze, albo że nieodpisujesz bo niemasz czasu a tak niewiem czy niedoszły czy jest coś nietak pozatym bo teraz niemam tamtych pomyslów i ustaleń a niezabardzo mam czas aby myśleć od nowa
i przepraszam jeśli to zabrzmiało chamsko / ordynarnie / niekulturalnie bo takie niemialo być, poprostu od czasu do czasu tez się denerwuję nawet błachostkami...
a co do sprawy z SCV to nie będę się wtrącać bo nie dotyczy [bezpośrednio] mnie a komentować niebędę
Po 1. Nie szantażuj mnie
Po 2. Zauważ, że prawie każdy użytkownik ma jakiś związek z MG, to są te restrykcyjne wymagania, to tak, jakby wymagać, żeby moderator nie korzystał z google.
Po 3. Wywal mnie i najlepiej jeszcze zbanuj, skoro Ci tak się nie podoba to co czynię, będę miał świetne DEJA VU, R2 podejrzewam, że jeszcze lepsze, ponieważ on został wyrzucony za krytykowanie poczynań poprzedniczki.
Po 4. Silna władza, to nie taka, która niezadowolenie usuwa razem z niezadowolonym użytkownikiem, a taka, która szuka powodu niezadowolenia.
1. To nie jest szantaż. To jest bardziej obietnica czy jeśli wolisz ostrzeżenie.
2. Co ma piernik do wiatraka? Nie interesuje mnie MG ani kto i z czym ma związek. Pytałam Cię o restrykcje, które wprowadziłam. Pokaż mi, w którym poście to napisałam. Modów wybierają Kradziejka i HeyaH, ale jeśli zechcą pozwolę na wybór wszystkim Użytkownikom. Czy to są te restrykcje?
3. 3<->1
4. Właśnie znalazłam powód niezadowolenia. Twoje zachowanie zaczyna nim być, Nie dostałeś bana, ale poinformowałam Cię o tym. Co z tym zrobisz to Twoja sprawa.
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 05 Paź, 2005 17:03
Bożena napisał/a:
1. To nie jest szantaż. To jest bardziej obietnica czy jeśli wolisz ostrzeżenie.
2. Co ma piernik do wiatraka? Nie interesuje mnie MG ani kto i z czym ma związek. Pytałam Cię o restrykcje, które wprowadziłam. Pokaż mi, w którym poście to napisałam. Modów wybierają Kradziejka i HeyaH, ale jeśli zechcą pozwolę na wybór wszystkim Użytkownikom. Czy to są te restrykcje?
3. 3<->1
4. Właśnie znalazłam powód niezadowolenia. Twoje zachowanie zaczyna nim być, Nie dostałeś bana, ale poinformowałam Cię o tym. Co z tym zrobisz to Twoja sprawa.
1. Jak dla kogo
2. Ma wiele. Poza tym, nie liczą się tylko posty, ale również moja prywatna wiedza.
4. Możesz jaśniej, jak mogę być niezadowolony na forum z własnego zachowania? Bo dla mnie jest to bezsensem..
Uważniej czytaj. Ja znalazłam powód do niezadowolenia. Administrator i Moderator to również Użytkownik. Zwracając Ci na to uwagę próbuję to zmienić. Jeśli nie wypali skorzystam z przywileju Administratora.
Nie interesuje mnie Twoja prywatna wiedza. Ale zapewne chodzi Ci o moderowanie for. Nie mam nic do ukrycia. Ale żebyś nie bawił się w tajemnice i podjazdy dotyczące MG to wyjaśnię to dla innych zainteresowanych.
Większość czasu na forum poświęciłam przeglądając posty. Zdążyłam sobie wyrobić zdanie o niektórych osobach. Osoby te nie będą moderować forum (przynajmniej nie prędko). I tu zgadzam się z scv, że to ludzie związani z MG. Ale żeby nie było niedomówień to nie dlatego nie będą moderatorami, że mają coś wspólnego z MG (czy Google ). Nie będą, bo moim zdaniem nie nadają się do tego.
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 05 Paź, 2005 18:02
Bożena napisał/a:
Uważniej czytaj. Ja znalazłam powód do niezadowolenia. Administrator i Moderator to również Użytkownik. Zwracając Ci na to uwagę próbuję to zmienić. Jeśli nie wypali skorzystam z przywileju Administratora.
Nie interesuje mnie Twoja prywatna wiedza. Ale zapewne chodzi Ci o moderowanie for. Nie mam nic do ukrycia. Ale żebyś nie bawił się w tajemnice i podjazdy dotyczące MG to wyjaśnię to dla innych zainteresowanych.
Większość czasu na forum poświęciłam przeglądając posty. Zdążyłam sobie wyrobić zdanie o niektórych osobach. Osoby te nie będą moderować forum (przynajmniej nie prędko). I tu zgadzam się z scv, że to ludzie związani z MG. Ale żeby nie było niedomówień to nie dlatego nie będą moderatorami, że mają coś wspólnego z MG (czy Google ). Nie będą, bo moim zdaniem nie nadają się do tego.
Nie obraź się, ale w moim odczuciu osoby związane z MG się nadają tak samoż na modów, jak Ty na administratora, ponieważ może niektórzy z nich nie są ideałami, ale administrator, który z jednej strony mówi, że się będzie tylko sprawami technicznymi zajmować, a z drugiej strony olewa propozycje użytkowników się do tego nie nadaje.