nc Shaunri..!zresztą Nasty b.dobrze napisała,że jeść częściej to jeść np.te 5 razy dziennie i to od początku usiłuje powiedzieć,no ale zdarzają się i takie osoby,dla których pojęcie tego jest zbyt trudne pzdr
_________________ Bo to co najważniejsze mam w sercu na dnie..
"...Powaliło Cię? ..." - Ty też czasami mógłbyś się liczyć ze słowami mój drogi! Jeśli chcesz zeby Cię lepiej traktowano.No a tak pozatym widzisz....dla Ciebie 5 posiłków dziennie to norma dla innych nie...ale nie musisz odrazu wyolbrzymiać do 20 jesli nie rozumiesz sensu słów "jeść mniej a częściej"i krytykować odrazu
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 24 Sty, 2006 18:59
to dziala tak, ze sobie zjadasz miedzy jednym a drugim posilkiem cos lekkiego, tak jak mowilam jablko, zeby troche zabic glod, i jedzac nastepny posilek nie byc bardzo glodnym, bo wtedy bedziesz jadl wiecej, a tak jestes mniej glodny i latwiej ci jesc mniejsze porcje
Shaunri - czy ja napisałam,żeby podjadała?Ty chyba nie rozumiesz co oznacza jeść po mniej a częściej :/,a więc żeby nie było jakiś niejasności jeść mniej a częściej oznacza mniej więcej jeść niebzyt obfite posiłki ale za to częściej!..trzeba pamiętać o tym aby zawierał wszystkie niezbędne składniki pokarmowe w odpowiedniej ilości!
Ale dziewczyno pieprzysz. Przemiana materii, trawienie itp. pięciu malutkich posileczkow, zabierze tyle energii, ze od razu nadejdzie glod i tak w nieskonczonosci.
Jesc regularne, normalne porcje, a nie zadne male porcyjki.
Tremere - a skąd wiesz?...robiłaś tak,że teraz możesz krytykować to co ja mówie?niech zgadne... :/.Jeśli dla niej 5 posiłków dziennie to za mało to niech sobie je i te 6 czy 7 jak sobie chce...ale jedząc mniej a częściej to daje efekty oczywiście nie odrazu,ale daje wiem bo sama już próbowałam cudów na kiju a więc nie mów mi,że pieprze!:/pozatym nie mówie,żeby jadła k**** Bóg wie jak mało...ale jeśli chce schudnąć to trzeba sie ograniczać.
Wysłany: Czw 26 Sty, 2006 14:42
cree - Nie klnij, brzydko to wygląda w twoich ustach... Dziecinnie, jeśli tak to mogę ująć. Prawdą jest jednak że gadasz głupoty - Powinna jeść regularnie, nie 6-7 posiłków dziennie, tylko (Jeśli chce się odchudzać) to niech je 2-3 (Śniadanie, obiad), ale takie, żeby jej starczyło na cały dzień. Żadnego podjadania - Tak się odchudza.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Czw 26 Sty, 2006 15:40
Nie ma czegoś takiego jak dieta-cud, czy to takie trudne porobić 20 brzuszków rano i wieczorem i inne cwiczenia w ciągu dnia? Chocby przy oglądaniu tv, niby nic ale zawsze coś.
Nie schudniesz jak bedziesz jeść tak jak zawsze, duzo. A słodycze jednak też tuczą.
Shaunri Ty równiesz nie masz racji.Pomyśl tylko ile ona musiałaby zjeść,żeby np jedząc śniadanie o godz 7.30 starczyło jej do obiadu który zje po przyjściu ze szkoły np.14.30 a w przeciągu tych 7 godzin nic nie jeść....to jest aż śmieszne!Prędzej biedna dziewczyna nabawi się wrzodów na żołądku niż schudnie.Pozatym ja po raz kolejny pisze,że nie chodzi mi o podjadanie