Wysłany: Wto 07 Mar, 2006 21:16
Golić się częściej O_o... Tak na chłopski rozum podchodząc to z czasem przechodzi - Znaczy z czasem, jak się człowiek goli to te krostki się nie pojawiają...
Ja ostatnio byłam u kosmetyczki wydepilować sobie woskiem okolice bikini(pierwszy raz:)Nie wiem jak to się robi samemu.Ale następnym razem nie pójde do kosmetyczki.Musiałam zapłacić 50zł,kosmetyczka była niekulturalna, niemiła i niedelikatna a pozatym wyszły mi po tym takie krostki.wprawdzie już znikły.Następnym razem sama spróbuje z plastrami.Zobacze jak to jest
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006 17:25
ze jedna jest niekulturalna, nie znaczy ze wszystkie takie beda, a ze krostki ci wyszly, tez watpie zeby to byla jej wina. niedelikatna - a co ty chcesz, zeby taki zabieg byl mily i przyjemny?
Próbowałam się kiedyś wydepilować woskiem (bodajże z Tanity) i już nigdy więcej tego nie zrobię! Schodzi na tym mnóstwo czasu , miałam czerwone plamy w miejscach mieszków włosowych , a najważniejsze : Boli jak jasna cholera!
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 19:31
mala_11 napisał/a:
Dzisiaj też na próbę, użyłam tych plastrów Veet, żeby się przekonać czy nie mam uczelenia.
Jeżeli ono wystąpi, to jak to będzie wyglądać?
u każdego może wyglądać inaczej. jeśli będziesz miała jakieś uczulenie, to na pewno będziesz o tym wiedziała. moga ci wyjśc np. jakieś krostki, zaczerwienienie...
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Pią 15 Cze, 2007 12:14
Joasia, zaczerwienienie moze wyjsc np. po wyrwaniu wloskow. Wiec... jesli od razu skora bedzie czerwona to znaczy ze to wloski zostaly bolesnie wyrwane. Jak po ok. 24 godzinach zaczerwienienie zniknie, znaczy ze z bolu. Jesli nie, mozna teoretycznie stwierdzic ze to uczulenie.
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Nie 17 Cze, 2007 11:46
Natalie Hetfield napisał/a:
A powiedzcie coś o depilowaniu miejsc intymnych.
te miejsca, które są bardzoej oddalone "od środka" (czyli mniej wrażliwe) "załatwiam" depilatorem, a reszte maszynką . potem dezynfekuje wszytsko tonikiem z alkoholem żeby nie wychodziły krosty.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."