Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pią 14 Gru, 2007 18:55
mała 13 napisał/a:
ja mam jakoś tak głupio bo w nocy nie mam nic
Różnie to bywa, bo czasem w nocy leci, a czasem nie. Czasem mi przecieka, że codziennie trzeba zmieniać piżamę xD A czasem prawie czysta podpaska.
trach napisał/a:
poza tym nie wiem co mam robic z tym ciągłym śluzem. nie wiem czy mam nosic do niego podpaski, bo to jakby taki malo obfity okres o bardziej bezbarwnym kolorze.
Noś wkładki i zmieniaj jeśli będziesz czuć się "mokro" ;P (np. Descreet, Always, Bella). Jeśli masz tego dużo, to noś te grubsze wkładki, bo Descreet są bardzo cienkie.
trach napisał/a:
moga ze soba chodzic kupowac podpaski a ja poco mam to robic
Po co kupować podpaski z koleżankami? Ja ich wcale nie kupuje, bo moja mama zawsze nas zaopatrzy xD Albo kupuję z mamą jak jesteśmy na zakupach.
trach napisał/a:
wszystkie moje przyjaciolki dostaly drugi okres regularnie, boje sie ze bede jedyna . ;/
Iii co z tego? Pierwsze okresy przeważnie są nieregularne, więc nawet te koleżanki jeśli teraz mają co miesiąc, to któryś okres mogą dostać po 3 miesiącach. To się normuje po około półtora roku, jak zauważyłyśmy z kumpelami.
Ja nie rozumiem tych dziewczyn... Po choinkę(tak świątecznie xD) kupować z koleżankami i martwić się że ty masz nieregularnie. Każdy dojrzewa na swoję tempo i na swoje siły. Jeżeli dla twoich przyjaciółek tylko to się liczy....... sory w takim razie to nie przyjaciółki a znajome... (jescze raz powtorzę: Każdy doprasta na swoje tempo i każdy jest indywidualny.
_________________ Miło słyszeć, że nie tylko mój świat się rozpada na tysiące malutkich kawałeczków,
ale
przecież
<b>wszystko trwa dopóki sam tego chcesz...</b>
hmmm... a co was tak cieszy w tym okresie w miesiączkowaniu to nie jest takie fajne już kilka dzieśąt jest takich tematów o miesiączce ludzie dajcie na luz:)przecież to staje się denerwujące
_________________ ....:::Brak Natchnienia Na Opis:::....
ja mam co miesiąc (do 3-4 dni opóżnienia/przyspieszenia)
a ostatnio miałam jakoś tak debilnie, że dostałam po dwóch tygodniach, był kompletnie mało obfity, właściwie to jak ten przeźroczysty śluz tylko czerwony, i trwało to 2 dni...
No wiec jesli boisz sie ze akurat wypadnie ci okres to jedyna pomoca beda tampony.
Nie można ich zakładać bez okresu.
CHoCoLaTE napisał/a:
Tak, wyjezdzam za tydzien nad morze =/
Hm... Chyba wiem, jak można Ci pomóc.
Ostatnio miałam problemy z okresem: to był przez 2 tygodnie, to co 10 dni... Ginekolog przepisała mi takie tabletki, które bierze się przez ileś tam dni (tyle ile jest tabletek), wtedy się nie ma okresu, a potem po tygodniu w którym będzie okres znów zaczyna się brać te tabletki. Może tak mogłabyś go uregulować? Zaczęłabyś brać już teraz i nad morzem byłabyś "bezpieczna". Potem też nie musiałabyś się już martwić, czy przypadkiem nie dostaniesz miesiączki np na basenie, bo wtedy byłaby uregulowana i dostawałabyś ją mniej-więcej co 28 dni, a to pozwoliłoby Ci na odpowiedni "plan działań".
Te tabletki zażywa się też wtedy, kiedy chce się przesunąć miesiączkę. I chyba są na receptę. Ale ginekolog Ci je przepisze nawet bez badań (mnie nie badała, tylko pytała o parę rzeczy), więc nie obawiaj się. Na 100% nie mogę zapewnić, że lekarz nie będzie Cię badać, bo wiadomo, każdy ma swój sposób na wyleczenie pacjenta, ale powinno się bez tego obyć.
To chyba hormony?
Btw mozna nosic tampony nie majac okresu, moj ginekolog wrecz mi to zaleca kiedy np ide na place, basen itd...
_________________ Je bent zo
Met jou verveel ik me geen moment,en oh
Ook al doe je echt geen moeite
Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou