| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Pytanie o okres
Autor Wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Pią 14 Gru, 2007 18:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mała 13 napisał/a:
ja mam jakoś tak głupio bo w nocy nie mam nic

Różnie to bywa, bo czasem w nocy leci, a czasem nie. Czasem mi przecieka, że codziennie trzeba zmieniać piżamę xD A czasem prawie czysta podpaska.

trach napisał/a:
poza tym nie wiem co mam robic z tym ciągłym śluzem. nie wiem czy mam nosic do niego podpaski, bo to jakby taki malo obfity okres o bardziej bezbarwnym kolorze.

Noś wkładki i zmieniaj jeśli będziesz czuć się "mokro" ;P (np. Descreet, Always, Bella). Jeśli masz tego dużo, to noś te grubsze wkładki, bo Descreet są bardzo cienkie.

trach napisał/a:
moga ze soba chodzic kupowac podpaski a ja poco mam to robic

Po co kupować podpaski z koleżankami? Ja ich wcale nie kupuje, bo moja mama zawsze nas zaopatrzy xD Albo kupuję z mamą jak jesteśmy na zakupach.

trach napisał/a:
wszystkie moje przyjaciolki dostaly drugi okres regularnie, boje sie ze bede jedyna . ;/

Iii co z tego? Pierwsze okresy przeważnie są nieregularne, więc nawet te koleżanki jeśli teraz mają co miesiąc, to któryś okres mogą dostać po 3 miesiącach. To się normuje po około półtora roku, jak zauważyłyśmy z kumpelami.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 15 Gru, 2007 14:47   

Ja 2 okres dostałam normalnie po miesiącu...
Powrót do góry
smoczek250 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 16 Gru, 2007 19:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie rozumiem tych dziewczyn... Po choinkę(tak świątecznie xD) kupować z koleżankami i martwić się że ty masz nieregularnie. Każdy dojrzewa na swoję tempo i na swoje siły. Jeżeli dla twoich przyjaciółek tylko to się liczy....... sory w takim razie to nie przyjaciółki a znajome... (jescze raz powtorzę: Każdy doprasta na swoje tempo i każdy jest indywidualny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sonko Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sro 19 Gru, 2007 12:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no mi sie wydaje że to zależy od organizmu i jak się jest już starszym to ten okres jest już ładgodniejszy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7248240
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 20 Gru, 2007 19:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wcale nie.

PostWysłany: Czw 20 Gru, 2007 20:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm... Mi po 9 miesiącach się uregulowała Wink
Przez 3 miesiące dostaje równo co miesiąc ;D
Wiem , że nie po polsku , ale da się zrozumieć Wink Very Happy Very Happy Very Happy

Merry Christmas Everyone !

Wink
Powrót do góry
sonko Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 21 Gru, 2007 09:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja też kiedyś mialam obfite a teraz mam czasem taki okres ze czasem nawet nie czuje ze go mam
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7248240
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 22 Gru, 2007 21:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pierwszy mialam lekki.
drugi obfity.
jaki bedzie dalej?

Numer Gadu-Gadu
6482031
Kacza Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 26 Gru, 2007 13:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie będzie go.

my tego nie wiemy.

<b>wszystko trwa dopóki sam tego chcesz...</b>
Powrót do góry
Camilla Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 26 Gru, 2007 22:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmmm... a co was tak cieszy w tym okresie w miesiączkowaniu to nie jest takie fajne już kilka dzieśąt jest takich tematów o miesiączce ludzie dajcie na luz:)przecież to staje się denerwujące

Numer Gadu-Gadu
8956423
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 27 Gru, 2007 14:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mnie to nie cieszy.
A ty mialas ze tak gadasz?

Numer Gadu-Gadu
6482031
trach Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sro 06 Lut, 2008 20:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja dostałam drugi okres z dwutygodniowym opóźnieniem. a teraz juz mam regularne.
Powrót do góry
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Czw 07 Lut, 2008 17:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam co miesiąc (do 3-4 dni opóżnienia/przyspieszenia)

a ostatnio miałam jakoś tak debilnie, że dostałam po dwóch tygodniach, był kompletnie mało obfity, właściwie to jak ten przeźroczysty śluz tylko czerwony, i trwało to 2 dni...

Buziaki dla nieszczęśliwych... :* :*
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
Camilla Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 29 Cze, 2008 10:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

marcia10 dla twojej wiadomości to miałam.! i mnie to ne cieszy że tematy składają się gównie o miesiączkach.!a nie o czym innym.

Numer Gadu-Gadu
8956423
PotworAreturn Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 29 Cze, 2008 21:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
cornelia.j.m napisał/a:
No wiec jesli boisz sie ze akurat wypadnie ci okres to jedyna pomoca beda tampony.

Nie można ich zakładać bez okresu.
CHoCoLaTE napisał/a:
Tak, wyjezdzam za tydzien nad morze =/

Hm... Chyba wiem, jak można Ci pomóc.
Ostatnio miałam problemy z okresem: to był przez 2 tygodnie, to co 10 dni... Ginekolog przepisała mi takie tabletki, które bierze się przez ileś tam dni (tyle ile jest tabletek), wtedy się nie ma okresu, a potem po tygodniu w którym będzie okres znów zaczyna się brać te tabletki. Może tak mogłabyś go uregulować? Zaczęłabyś brać już teraz i nad morzem byłabyś "bezpieczna". Wink Potem też nie musiałabyś się już martwić, czy przypadkiem nie dostaniesz miesiączki np na basenie, bo wtedy byłaby uregulowana i dostawałabyś ją mniej-więcej co 28 dni, a to pozwoliłoby Ci na odpowiedni "plan działań". Smile
Te tabletki zażywa się też wtedy, kiedy chce się przesunąć miesiączkę. I chyba są na receptę. Ale ginekolog Ci je przepisze nawet bez badań (mnie nie badała, tylko pytała o parę rzeczy), więc nie obawiaj się. Na 100% nie mogę zapewnić, że lekarz nie będzie Cię badać, bo wiadomo, każdy ma swój sposób na wyleczenie pacjenta, ale powinno się bez tego obyć. Wink

To chyba hormony?

Btw mozna nosic tampony nie majac okresu, moj ginekolog wrecz mi to zaleca kiedy np ide na place, basen itd...

Je bent zo
Ik raak gewoon nooit aan je gewend, zo
Wil ik verder leven samen met jou
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
8627677
Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu