Swieci w przenosci, chodza i sie tylko modla, sa grzeczni itp
Na tym chyba polega ich robota Mają zamiast tego pasożytowac na zasiłku czy co?
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Zboczyliście od tematu wiedz odrobinę powrócę: Masturbacja to grzech duzy u ludzi dorosłych a u dzieci to mały ponieważ dużo dzieci nie uznaje tego na "poważnie" i nie wie co to właściwie jest( to gdzieś przeczytałem)
A co do księży to:
Nie wszyscy są tacy, np. mój ksiądz od religii mówi jak było u niego w szkole i że też grzeszył i że grzeszy do dziś więc nie wiem czy każdy taki jest. a ten Ksiądz to fajny jest, można z nim żartować nawet o żartach które są związane z tematem...
wtedy kiedy już wie "co to jest?" i na czym to polega a także jak już zrozumie ze to to tylko zaspokojenie i nic innego i kiedy przestanie. Dorośli to nzaczy że np. od 18 roku życia. ale kiedy np. osoba ma już 22 lata i nie rozumie to według mnie to tez jest grzech mały. Ale to trudno powiedzieć. Kiedy jest ta bariera. Po prostu trzeba "rozpoznać" swoją "dorosłość" przynajmniej tak mówi kościół. A według mnie to nie powinien być grzech bo to jest zaspokojenie sekualne. A naukowcy udowodnili że przynajmniej każdy od wieku 3 lat masturbuje się przynajmniej 1 w miesiącu. Ale robi to nieświadomie. Nawet ksiądz. Do nieświadomej masturbacji dochodzi np. potczas snu(nie musi być o tematyce erotycznej) potczas mycia albo "załatwiania" potrzeby fizjologicznej. Chyba za dużo czytam na ten temat.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pon 19 Lis, 2007 22:03
Masturbacja jest grzechem lekkim wtedy, kiedy nie jesteśmy świadomi że to grzech, albo jesteśmy niepoczytalni i nie potrafimy zapanowac nad swoim zachowaniem
Pablo - kościół nie uwarza masturbacji za potrzebę fizjologiczną.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."