... dodając do tego talbetki antykoncepcyjne i usuwanie ciąży, nie pomijając bezpłodności oraz nadmiernego katolicyzmu (czytaj: zakon).
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 15 Lis, 2004 09:39
LOL.
W ogole jezeli mam byc szczera, teraz dorosli zadko rozmawiaja z dziecmi, mlodzieza na temat seksu. W szkole to raz sie nabaknie i tyle. Do tego nie porusza sie takich problemow jak np. aborcja. Przeciez to jest straszne! Liczba kobiet dokonujacych zabiegow ciagle wzrasta... Widzialam ciala dzieci po aborcji. Jak ktos chce to pisac na gg - 2513919. Nie dam tego na forum poniewaz jest to MAKABRYCZNE :/
Dlaczego poruszam temat aborcji? Poniewaz sama nie wiedzialam o niej! Dowiedzialam sie rok temu. W sposob... Poprostu znalazlam bloga (nienarodzone.blog.pl) i odnalazlam strone ze zdjeciami i opisami. I tym, co to jest. A gdy zadalam mamie pytanie "czy dokonalabys kiedys zabiegu usuwania ciazy, czyli aborcji?" to ona "rany, Gaba, skad ty o tym wiesz?!".
Co wy o tym sadzicie?...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 15 Lis, 2004 10:33
Cze
ten temat był już miliny razy poruszany na forum
No cóż faktycznie ... rodzice nie chcą z nami o tym zbytnio rozmawiać ...
Moi to wogóle heh no i dowiadujemy sie o takich rzeczach z róznych zrodel a
nie powinno tak byc gdyby tak nie było mniej dzieci zachodziło by w ciąże ... spojrzcie na kraje gdzie wychowanie seksualne jest juz w mlodszych klasach naszej podstawówki ...
Pozatym aborcja powinna byc legalna
Moja mama nie raz mi odburknie jak si jej coś zapytam na ten temat... Tak to dowiaduję się wszystkiego z tego forum i innych stron www, a także z WDŻ i z ksiązeczek i książki, ktorą mi mama kupiła
To w takim razie mnie babka od przyrody zaraziła, i przez to mam TSS Ona się na mnie wydarła, i może mi przekazała tą agresję, a u mnie doszło jeszcze zmęczenie i te wszystkie bóle. Ale przecież mnie nie mogła zarazić Jak już miałam mieć TSS to mam, i wcale się z tego nie cieszę
To może ja odpowiem na temat: nieregularne miesiączki może spowodować gwałtowna zmiana klimatu, GWAŁTOWNE utycie/schudnięcie lub stres
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 16 Lis, 2004 22:32
Moi rodzice w ogóle o 'tych' sprawach nie rozmawiają, a jak powiedziałam do mamy, tak specjalnie: 'Mamo, skąd się biorą dzieci?', a mama mi powiedziała: 'Powiem Ci, jak będziesz dorosła'. Dosłownie, zgięło mnie, jak to usłyszałam
A potem do taty: 'Tato, skąd się biorą dzieci?', a tata: 'Nie czytałaś tej książeczki, którą Ci dałem?', a ja: 'Yyy... czytałam'. Ale co tam! Nawet nie poruszył ze mną tego tematu, bo na tamtej rozmowie wszystko się zakończyło. Dlaczego wszyscy tacy są staroświeccy? (co niektórzy)...