aha thx. wiem tyle co wiem moze i nie mam racji ale sie nie wycofam:P z teog co powiedzialam. do jutra sie troche doksztalce i tka wam dowale ze ho ho:D
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 14 Cze, 2005 23:07
Od razu uprzedzam - jkak bedziesz dowalac podawaj rzetelne zrodla (nie konczace sie na kosciol.pl czy inne takie). Powolaj sie na zrodla medyczne a bedzie gitez
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005 15:04
owszem leki w tym pigolki maja skutki uboczne, zreszta nikt tutaj nie mowil , ze nie maja - tylko, ze to sa leki dostepne tylko i wylacznie na recepte, po odpowiednich badaniach, a nie jak alkohol czy papierosy dla kazdego....poza tym ich (tzn lekow) korzysci znacznie przewyzszaja skutki uboczne.....
myslac w ten sposb to wszytko powinno byc zakazane albo ludzie nie pownni z tego korzystac poczawszy od lekow, przez telewizje, komputery, a skonczywszy samochodach, fabrykach itp.....
Zalezy na co? Jak na miesiaczke to NO-SPA + termoforek + cieply kocyk i KaCha sobie smacznie lula i zapomina o bolu. Jak na glowke to wystarczy raniutko sie przebiec i powdychac swieze powietrze
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005 20:42
shaleniec - przeciez nikt nie kaze jej brac pigolek, bo byc moze starcza zwykle leki dostepne bez recepty, a byc moze bedzie wsakzane inne leczenie, wszytko zalezy od natezenia bolu, od przczyczyn (bo moze taka ma fizjologie a moze jest to np jakeis zapalenie)...jesli faktycznie ja bardzo boli, ze apapy, nospy itp nie pomagaja warto sie jednak wybrac do lekarza....
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005 21:06
Shaleniec - a znasz jakis przypadek kobiety/dziewczyny, ktora stala sie calkowicie bezploda po stosowaniu tabletek? (z czystej ciekawosci)
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 15 Cze, 2005 21:20
shaleniec ale pigulki te zapsiuje sie nie tylko jako srodek antykoncepcyjny, zawieraja one hormony ktore reguluja rozne rzeczy i czasami jest to potrzebe.. w tej sytuacji lekarz bedzie wiedzial lepiej
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pią 17 Cze, 2005 09:44
Kurde ale kazdy lek przeciwbolowy ma inne dzialanie ... jednemu nospa pomaga innemu nie ... bo dla niego lepszy jest apap ... czasami trzeba polaczyc 2 leki ... ale w sumie najlepiej jest isc do lekarza sie poradzic
Pigulki jak juz ktos pisal ... regulują cykl i rowniez sa pomocne na bole
pigułki hormonalne stosowane w wieku dojrzewania mogą spowodować nieodwracalne zmiany w organiźmie młodej kobiety. ABSTOLUTNIE nie zaleca się stosowania ich bez konsultacji z lekarzem. a na pewno żaden lekarz nie zapisze nastolatce pigułek hormonalnych.
Shaleniec: A skąd wiesz, że nie dobry pomysł? Jesteś lekarzem? Niech dziewczyna do lekarza pójdzie i po sprawie. My i tak jej nie pomożemy, bo nie wiemy dokładnie co jej jest, nie badaliśmy jej.
I proszę cię, nie gadaj głupot. Gdybysmy na wszystko patrzyli w ten sposób co ty na pigułki antykoncepcyjne, to nawet zażywanie tabletek na ból gardła powinno być zabronione. Przecież mogą ci zaszkodzić!!!!
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 18 Cze, 2005 20:47
wlasnie.. pigulki antykoncepcyjne mozna kupic tylko na recepte.. wiec z tym ze trzeba sie skonsultowac z lekarzem masz racje, ale lekarz przepisuje je tak samo 15 jak i 20 latkom.. jezeli jest taka potrzeba to najwyzej inny rodzaj itd..