_________________ "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem" <><><><><><><><><><><>
www.zwykle-zycie-pewnej-nastolatki.bloog.pl
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Nie 28 Gru, 2008 23:04
Akacja - ten ryzunek to chyba zbyt skomplikowany : p .
Daria i Chippy - chodzi o to, że dziewczynki mają 3 dziurki. Dwie sa od siusiania i kupki, a trzecia to pochwa, przez którą wydobywa sie krew miesiączkowa : )
_________________ "Nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. Jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem" <><><><><><><><><><><>
www.zwykle-zycie-pewnej-nastolatki.bloog.pl
W książce "Wędrując ku dorosłości" dla klas I-III gimnazjum na stronie 50 jest napisane: Pierwsza miesiączka pojawia się zwykle pomiędzy 10. a 16. rokiem życia, przeciętnie w 13. Miesiączka to złuszczająca się błona śluzowa macicy wraz z krwią z pękających naczynek krwionośnych znajdujących się w owej błonie.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 27 Lis 2008 Posty: 193
Wysłany: Sro 31 Gru, 2008 15:33
Jakubo napisał/a:
W książce "Wędrując ku dorosłości" dla klas I-III gimnazjum na stronie 50 jest napisane: Pierwsza miesiączka pojawia się zwykle pomiędzy 10. a 16. rokiem życia, przeciętnie w 13. Miesiączka to złuszczająca się błona śluzowa macicy wraz z krwią z pękających naczynek krwionośnych znajdujących się w owej błonie.
No tak, ale Ty pisałes, że w wieku 9-11, a to juz duża przesada. Poza tym trzeba brać pod uwagę to, że to co jest napisane w ksiażce nie musi być prawdą w 100%. Zajrzyj do innych książek, to przekonasz się, że są rózne "wersje".