Chciałem się jeszcze dowiedzieć jednej rzeczy. Otóż, na opakowaniu tego żelu(Total Control)jest napisane że jest to przeznaczone dla pięknej i zdrowej skóry a mnie sie wydaje że ja nie mam takiej skóry. Czy to też mi pomoże mimo że mam inną skórę?
Pod żadnym pozorem :nie można mydla uzywac, ono nie pomaga, a tylko szkodzi. Nie oczyszcza skory tylko wiecej brudu do niej "wnosi", sam nie wiem czemu
Niemożliwym jest, żeby mydło wnosiło więcej brudu, ponieważ mydło ma taki skład chemiczny, że brud się do niego "przylepia" i spłukuje razem z wodą. Więc nie w tym rzecz. Mydła zwykłego nie powinno się stosować do mycia twarzy z tego względu, że wysusza ono skórę. Myjąc nim cerę np. normalną można bardzo łatwo pogorszyć jej stan, tak, że stanie sie ona cerą suchą i to na długi okres czasu. Co innego, jeśli myjesz twarz mydłem siarkowym. Jest to specjalistyczne mydło przystosowane do cery trądzikowej i z problemami. Sama takiego mydła używam i cerę mam jak pupcia niemowlaka A cena jest tak śmieszna ( około 3,50), że naprawdę polecam
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 30 Sie, 2006 09:01
specjalne do twarzy to tak, ale zwykłe ma po prostu złe ph, umyć umyje, gdyby twarzy nie myło to reszty też by nie myło, jak powiedziano wyżej może zaszkodzić skórze
Jaki preparat do mycia twarzy(dla młodzierzy!) mi polecicie? Proszę podać cenę i markę:-)
Aha mam cere mieszaną i troszke pryszczy , które NIE są ropiejące
Ja polecam rzeczy z avonu .
Używam ich . Są po ok. 10-15 zl . Możesz zamówić albo z serii Naturals ( czy coś podobnego ) , albo Clearskin ( chyba żle napisałam ) . Ja używałłam obydwu . Obydwa kosmetyki równo dobre , tylko ze w tym drugim jest więcej bajerków ...
_________________ Mieć manie na punkcie labradorów ...