| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
wegetarianizm
Autor Wiadomość
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 18:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tez jestem ZA =)
Od 1 roku i 4 miesiecy nie jem miesa.Nie jestem blada,nie mdleje..wiec jeszcze zyje Smile
Zaczelo sie to,od kad weszlam na strone Vivy i obejrzalam Film "Kwik rozpaczy".
Naprawde naplynely mi lzy do oczu,jak to ogladalam.Te cierpienie,ta krew...wtedy postanowilam nie jesc miesa !!
Ja jestem raczej Lakto-ovo-vegetarianka ,jem produkty zwierzece (oprocz miesa,i ryb) i rosliny.
Mam zamiar byc Vege do konca zycie,nie bede wspierac Rzeznikow.
I tu nie chodzi oto ze zabijaja.Chodzi oto JAK zabijaja i JAK je trzymaja.Robia ta okrutnie!
Przejscie na Vegetarianizm byla dla mnie bardzo latwe.I tak niegdy nie przepadalam za miesem.A teraz juz nawet zapomnialam jak smakuje hamburger..i dobrze tak
Mr. Green

Numer Gadu-Gadu
2064691
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 21:53   

Eh wierzycie w te filmiki? :\
Po cos zwierzeta istnieja i niestety - istnieja po to, by osobniki wyzej postawione w lancuchu pokarmowym [np ludzie Wink] zywily sie nim ;o. W dodatku nie pomorzecie tym zwierzetom..
A i soja nie zastapi Wam wszystkiego Wink
Ale coz, zbuntowane dziewczynki maja swoje prawa :> [nie wszyscy wegcostamanie nimi sa, ale jednak wiekszosc Wink].
Z gory uprzedzam ze nie odpowiadam na posty do mnie skierowane, poniewaz wiem, ze zaraz przeprowadzicie zmasowany atak :* ;].
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

eeehh anton - a kto by chcialby z toba gadac jak jest to kolejny temat na ktorym sie nie znasz Smile
poza tym po co wogole sie odzywasz jesli nie chcesz dyskutowac Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja nie jem miesa bo po prostu mnie obrzydza ze to cos wczesniej chodzilo nie wiadomo co robilo jadlo nie wiadomo co a potem my to tak normalnie jemy... fujjjjj .. zwierzatek moze i szkoda, ale tak bylo i bedzie.. miesa nie jem, ale np buciki skurzane nosze ...
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:27   

nasty_girl napisał/a:
ja nie jem miesa bo po prostu mnie obrzydza ze to cos wczesniej chodzilo nie wiadomo co robilo jadlo nie wiadomo co a potem my to tak normalnie jemy... fujjjjj .. zwierzatek moze i szkoda, ale tak bylo i bedzie.. miesa nie jem, ale np buciki skurzane nosze ...

Heh, nasty, bez sensu jest to co piszesz :\.
frigg - a Ty po raz kolejny chcesz nic nie znaczacymi slowkami pokazac swoja niezmierzona wiedze. Szkoda tylko, ze w Twoich postach nigdy prawie nie ma prostego, logicznego sensu...
I czemu sie nie znam? Przeczytalas pewnie na ulotce jakies firmy produkujacej zywnosc wegetarianska, ze soja mozna zastapic mieso,czy cos w tym rodzaju ;]?
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ant0n nie wiem co ty tutaj widzisz bez sensu?
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:33   

a) nie jesz miesa bo Cie brzydzi to co sie z nim wczesniej dzialo.. na to szkoda wogole slow..
b)nie brzydza Cie warzywa hodowane przy pomocy sztucznych, szkodliwych srodkow, zmutowane genetycznie bardzo czesto? Juz nie mowiac o tym, w jakim stanie sa warzywa sprzedawane na "zwyklych" polskich straganach.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moja wiedza w pewnych zagadnieniach przewyzsza twoja - tak jest i pewnie bedzie byc moze ty tez jestes ode mnie w czyms bardziej obeznany, a coz anton - ja nie bardzo widze potrzebe wysilania sie aby z toba dyskutowac, to z jakimi argumentami zaczynasz dyskusje gasi we mnie cokolwiek
przypadkiem czytalam, ale tez zupelnie przypadkowo miesa nie jem od jakis 9 czy 10 lat, przy okazji mialam plany kiedy zdawalam na studia isc na technologie zywienia wiec juz zupelnie przypadkowo jakas wiedze na ten temat musialm miec.....ale to tylko przypadkowo...
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:47   

No prosze, wiec jednak co wiesz ;]. Dlaczego wiec zaczynasz na wstepie mowic, ze czegos tam nie wiem i tego typu teksty? ;o
Powiedz mi prosze jedno: dlaczego nie jesz miesa?

edit: nie chce zeby to wygladalo, ze na Ciebie najezdzam, czy cos. Tamten post byl raczej skierowany do tych wszystkich mrocznych dwunastek ktore tak lubia swoje pieski i wogole zwierzatka, ze nie jedza miesa ;]]. Ty z pewnoscia masz jakis dobry powod, czekam wiec z zapartym tchem na odpowiedz.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 22:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dlatego anton tak mowie bo odnosze niestye juz nie pierwszy raz wrazenie, ze nie wiesz...mam nadzieje ze ty mnie tez tak pozytwnie zaskoczysz jak ja cibie....
miesa nie jem bo nie jem..z przyzwyczajenia...a przestalam jesc mieso pewnie dlatego ze bylam zbuntowana nastolatka a ze zwierzeta jakos zawsze byly mi blizsze niz rosliny to latwo mi to przyszlo i tak zostalo,aczkolwiek nie jestem opetana obronczynia zwierzat i wojujacym ekologiem...
edit: widzsz anton - ja wbrew pozorom tez bylam zbuntowana i mialam 13 lat, i glebokich powodow nie mialam - teraz tez nie mam, nie odczuwam potrzeby dorabiania do wszytkiego ideologii...
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 23:20   

Ale jednak warto zauwazyc brak w roslinach pewnych substancji odzywczych, witamin (czy tam witaminy, ja wiem tylko o b12;) ) no i oczywiscie faktu, ze moze sie zdazyc, ze trafisz do szpitala czy gdzies tam Wink i nie bedzie dostepu do wegetarianskiej zywnosci, a przyzwyczajony organizm moze sie zbuntowac ;o

W Twoim wypadku mozna wierzyc, ze Twoja dieta jest dobrze wywazona i nie odniesiesz zbyt duzych (bo jakies tam sa zawsze i chyba jestes tego swiadoma, wiem tez o takowych wzgledem "mojej" diety, odbierajac Ci argument Wink ;o ) negatywnych skutkow, w przeciwienstwie do ww mrocznych dwunastek ;].

W sumie takie przyzwyczajenie rozumiem lepiej niz biadolenie mrocznych dziewczynek ;]
I.. nie prawda, nie mialas 13 lat! ;D
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 10:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jakie mroczne dwunastki? Confused
Jezeli mowisz o mnie to sie mylisz( bo wcale nie jestem mroczna =P ).
Nie przestalam jesc miesa dlatego ze kocham tak bardzo zwierzatka i mam w domu pieska ( bo to nawet nieprawda).
Nie jestem tez zbuntowana,
jak chcesz jesc mieso to jedz.
Ale ja tego nie jem ,bo poprostu nie moge.
Po przeczytaniu roznych stron i po obejrzeniu filmow nie moglam.
Moj kolega byl raz u rzeznika na praktyce,jak wrocil nawet nie spojrzal sie na mieso.
I jak myslisz ze moja dieta nie jest "dobrze wywazona" bo mam 12 lat,to sie grubo mylisz.
Ty nawet mnie nie znasz,wiec czemu tak gadasz?

Numer Gadu-Gadu
2064691
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 10:20   

i co sie stresujesz słońce? on mówił ogólnikowo raczej...
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 10:22   

AloneMoon napisał/a:
Jakie mroczne dwunastki? Confused
Jezeli mowisz o mnie to sie mylisz( bo wcale nie jestem mroczna =P ).
Nie przestalam jesc miesa dlatego ze kocham tak bardzo zwierzatka i mam w domu pieska ( bo to nawet nieprawda).
Nie jestem tez zbuntowana,
jak chcesz jesc mieso to jedz.
Ale ja tego nie jem ,bo poprostu nie moge.
Po przeczytaniu roznych stron i po obejrzeniu filmow nie moglam.
Moj kolega byl raz u rzeznika na praktyce,jak wrocil nawet nie spojrzal sie na mieso.
I jak myslisz ze moja dieta nie jest "dobrze wywazona" bo mam 12 lat,to sie grubo mylisz.
Ty nawet mnie nie znasz,wiec czemu tak gadasz?

Wlasnie, mowilem ogolnie. Jednak nadal nie wierze, ze Twoja dieta jest dobrze wywazona, bo to jest znacznie ciezej uczynic, niz sobie wyobrazasz..
A swoja droga bunt cechuje sie tym, ze dany osobniek nie przyznaje sie do tego, ze jest zbuntowany ;].
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 10:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A czemu nie wierzysz? Bo mam 12 lat?
A gdybym byla zbuntowana to bym teraz tak pisala!
"Te wszystkie biedne swinki! Precz z miesem! Jak wy mozenie jesc mieso,to okrucienstwo!"
No coz...ajk nie chcesz mi wierzyc to nie wierz.
Ja bede Vege do konca zycia...

Numer Gadu-Gadu
2064691
Strona 5 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Odpowiedz do tematu