| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Kolczyki

Czy masz kolczyki?? (przebite uszy)
tak
85%
 85%  [ 46 ]
nie
14%
 14%  [ 8 ]
Głosowań: 54
Wszystkich Głosów: 54

Autor Wiadomość
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 19 Kwi, 2005 22:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ciekawe czy zareagowałbyś obrzydzeniem na moj widok (znaczy sie ze mam kolyczków) hm..

Numer Gadu-Gadu
2891618
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Wto 19 Kwi, 2005 22:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dla mnie ludzkie cialo nie jest idelane - nie bylo, nie jest i niegdy nie bedzie...kolczyki wlasnie nadaja mu to co twoim zdaniem kolczyk zabiera....poza tym kolczyki, tatuaze maja dla mnie troche inny wymiar niz dla cibie..owszem to jest ozdoba...ale nie tylko...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agag Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Wto 19 Kwi, 2005 23:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja osobiście mam 2 tradycyjne i tyle mi w zupełności wystarczy
Dodam tylko że MUSZE JE MIEĆ i to muszą być długie srebrne kolczyki
tak mi pasuje i tak sie dobrze czuje, więc ani więcej ani mniej, ani inaczej

co zaś się tyczy tatuaży, to ja nie mam i nie będę mieć (tak myślę)
chociaż nie raz myślałam o jakimś małym i dyskretnym
A co do innych osób, to nie przeszkadzają mi, a wręcz podobają, ale tylko gdy są subtelne
zresztą każdemu co innego pasuje

Przesadą wydaje mi się chodzenie w środku zimy w krótkich spodenkach tylko po to, by "zaprezentować" tauaż na całej łydce (a znam takich)
to nie jest do szpanu... tak mi się przynajmniej wydaje

źle mi się też kojażą podstarzali wytatuowani i nachalni faceci (ale to pewnie nie wina tatuaży)

no i jeszcze jeden przypadek z którym się spotkałam i też zrobiło to na mnie złe wrażenie: kiedy kobieta ok 25-27letnia miała wytatuowane na czarno jedno całe ucho (w nim jeden przy drugim na całej długości małe rynienki + w tradycyjnym miejscu ze 3 wiszące długie <drugie ucho kolczyki podobnie ale bez tatuażu>) i pół policzka. Do tego cała ubrana na czarno z ćwiekami w kurtce i łańcuchem przy czarnych skórzanych spodniach. No i jeszcze tatuaż-obroża na szyi.
Sam jej widok był... dziwny, ale najgorszy (w moim odczuciu) był fakt, że tak kobieta karmiła piersią małe dziecko
W tym świetle i ona i cała ta sytuacja wydała mi się groteskowa

Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 19 Kwi, 2005 23:49   

"niebiskopurpurowy makijaż podkreślał dzikość drzemiącą w jej oczach, a magiczne 44 kolczyki rozmieszczone na całym ciele, świadczyły o poezji ukrywającej sie w jej sercu"
do tatuaży nic nie mam, sajgonki za 6.99 to coś co mógłbym cobie wytatuować na Wacku
ale kolczyki...litości, dlaczego wam sie to podoba, podkreśla dzikość..odrębność...inność(choc teraz juz nie bo jak od was słysze to kazdy cos takiego ma), to co one dają..estetyczne...raczej nie, ze wzlędu na metaliczność takowych, ja już schodze na myśle ze można sobie zrobić kolczyć w języku
ale dajcie jakieś powody...powiedzieć ze coś jest ładne to tak mało...musi byc cos co przemawia za tym ze takie macie odczucie wobec zmiany wyglądu naturalnego na ...uliczno-robotopodobny :>
Cytat:
Jest coś takiego jak WŁASNA OPINIA i WLASNE ZDANIE I WLASNY GUST
o bogowie właśnie mnie uświadomiłaś...nie wiedziałem...o czyimś guście de gustibus non est disputanda...teraz już wiem co to znaczy...ale jesli nie o gustach to o czym gadać?
czy ja kogoś przeknuje? ja jedynie pytam...stylem bezczelnie zuchwałego brzdąca "dlaczego?"
Cytat:
ciekawe czy zareagowałbyś obrzydzeniem na moj widok (znaczy sie ze mam kolyczków) hm..
nie robie wyjątków, więc pewnie tak, kwestia dobrego gustu (dla gościówy)->"wegług mnie" to max jeden kolczyk na ucho, bo po królika więcej...zadne inne miejsce poza uchem nie wygląda estetycznie a juz tym bardziej czysto( nie żebym mówił ze jestescie brudasami bo macie kolczyki łączące dwa pośladki, ale jakies to obce, nieregularne, odchyłowe...
Cytat:
dla mnie ludzkie cialo nie jest idelane - nie bylo, nie jest i niegdy nie bedzie
powiedz to buddystom ze wschodu...albo chrześcijanom czyli według statystyk 2/3 świata(ale nie wiem z jakich lat te statystyki więc sie nie czepiać, podane dla ironii, wiem ze to nie prawda)
moje ciało z pewnością nie ejst idealne, jak i wielu ludzi...ale zamysł tego ciała mówi o jego pięknie, wymiary wpisywalne w okrąg, kształty postawa, funkcjonalność...ba możliwości pod wpływem siły woli, to piękno ciała nie potrzeba tego upiększać ozdobami których to ciało samo z siebie nie wyprodukowało...bo to część obca, a jednak niszczy na stałe...zostawia ślad.
nawet jeżeli te ozdoby w ambitniejszy sposób drażnią łechtaczke, czy inne żołędzie(co kto lubi), nawet jeśli ktoś lubi ból, w momencie jak sobie zrobi kolczyk w pempku i ktoś jadąc autobusem bedzie tą osobę ze świerzym kolczykiem rozśmieszał, to tak szczerze...po co?
po co komu więcej dziór niż natura dała biggrin
Powrót do góry
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 18:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie mam ani jednego kolczyka.
Po pierwsze ohydnie w nich wyglądam i nie wi=ygodnie mi z takimi "ciężarkami" na uszach
A po drugie w czwartej kalsie (hoho odległe czasy) nauczycielka WF kazała nam zdejmować kolczyki lub zaklejać je plastrami. Ja już woliłam ich po prostu nie nosić. No a potem dziurki mi zarosły nie miałam najmniejszej chęci zrobić sobie nowe i tak po dziś dzieńnie mam kolczyków.

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 20:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tsej napisał/a:
powiedz to buddystom ze wschodu...albo chrześcijanom czyli według statystyk 2/3 świata(ale nie wiem z jakich lat te statystyki więc sie nie czepiać, podane dla ironii, wiem ze to nie prawda)
moje ciało z pewnością nie ejst idealne, jak i wielu ludzi...ale zamysł tego ciała mówi o jego pięknie, wymiary wpisywalne w okrąg, kształty postawa, funkcjonalność...ba możliwości pod wpływem siły woli, to piękno ciała nie potrzeba tego upiększać ozdobami których to ciało samo z siebie nie wyprodukowało...bo to część obca, a jednak niszczy na stałe...zostawia ślad.
nawet jeżeli te ozdoby w ambitniejszy sposób drażnią łechtaczke, czy inne żołędzie(co kto lubi), nawet jeśli ktoś lubi ból, w momencie jak sobie zrobi kolczyk w pempku i ktoś jadąc autobusem bedzie tą osobę ze świerzym kolczykiem rozśmieszał, to tak szczerze...po co?
po co komu więcej dziór niż natura dała

hmm mysle ze opinia buddystow obchodzi mnie tyle co ich moja o idelanosci ciala Smile tsej - po co przyklad ze swiata chrzescijana - ja nie nie jestem i nie bede...o wiele bardziej przemawia do mnie kultura ozdabiania ciala kolczykami czy tatuazami (kultury na wymarciu) niz kultra wlasnie niby- perfekcyjnego ciala rodem z fitnes clubu i solarium (kultura wspolczesna).....trudno mi wytlumczyc czemu to lubie.....bo tak samo mnie nie wytlumaczysz dlaczego cialo bez kolczykow jest piekne....w kwestii subiektywnego odbioru - ja to slysze ale nie rozumiem, bo inaczej postrzegam ludzkie cialo....z ta roznica ze dla mnie ludzie (mezczyzni) bez takich ozdob nie sa skresleni...

tsej pytasz po co wiecej dziur niz natura dala...a po co protetyk do 3 zebow - kazdemu wypadaja bo tak natura chciala, po co fryzjerzy z tonami lakierow, po co kosmetyczki, ze nie wspomne o chirurgii plastycznej...po co? 90% tego co oferuje nam swiat nie jest nam potrzebne i nie jest naturalne.....z tym ze kolczyki, dredy, tatuaze sa o wiele bardziej znane ludzkosci niz silownia...Smile
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 22:10   

Cytat:
hmm mysle ze opinia buddystow obchodzi mnie tyle co ich moja o idelanosci ciala tsej - po co przyklad ze swiata chrzescijana - ja nie nie jestem i nie bede...o wiele bardziej przemawia do mnie kultura ozdabiania ciala kolczykami czy tatuazami (kultury na wymarciu) niz kultra wlasnie niby- perfekcyjnego ciala rodem z fitnes clubu i solarium (kultura wspolczesna).....
to kulturą na wymarciu jest kultura ozdabiania kolczykami - i bardzo dobrze!
Cytat:
trudno mi wytlumczyc czemu to lubie.....bo tak samo mnie nie wytlumaczysz dlaczego cialo bez kolczykow jest piekne....w kwestii subiektywnego odbioru - ja to slysze ale nie rozumiem, bo inaczej postrzegam ludzkie cialo....z ta roznica ze dla mnie ludzie (mezczyzni) bez takich ozdob nie sa skresleni...
nic nie podoba sie spontanicznie, zawsze jest jakis powód i w kazdym razie nie ja powinienem dowodzić że estetycznie jest piękniejsze ciało bez zbędnych ozdób bo obstawiam przy czyms dotychczasowym, to mi powinno sie dowodzić ze obwieszanie sie dziwactwami upiększa a nie ubrzydza.
Cytat:
tsej pytasz po co wiecej dziur niz natura dala...a po co protetyk do 3 zebow - kazdemu wypadaja bo tak natura chciala, po co fryzjerzy z tonami lakierow, po co kosmetyczki, ze nie wspomne o chirurgii plastycznej...po co? 90% tego co oferuje nam swiat nie jest nam potrzebne i nie jest naturalne.....z tym ze kolczyki, dredy, tatuaze sa o wiele bardziej znane ludzkosci niz silownia...
co ma piernik do wiatraka poza mąką?
tatuaże nie są efektem obrzydzającym, dredy, kolczyki tak.... no dobra dredy nie sa elementem obrzydzającym ...jedynie wyglądają bardzo niehigienicznie, a kolczyki to zwykły turpizm
chciałem jeszcze dodać ze przed człowiekiem kolczykowano jedynie bydło...? czy to ma coś wspólnego z tym ze delikwentom montującym kolczyki sie to podoba...z tym ze masy ludzi np wychodzące z metra wyglądają jak bydło? czy w jakiś sposób odpowiadam na moje pytanie zamiats ciebie...bo ty nie potrafisz powiedziec dlaczego ci sie to podoba...
moze to ma związek z tym ze ktos kiedyś namówił ...no bo "wszyscy" tak robili...no i teraz sie ywszło na jelenia(bez pejoratywnego rozumienia prosze) bo wcale nie wszyscy...ale juz tak jakoś zostało i co z tym począć..............przyzwyczaić jedynie
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 22:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wybijasz w takim razie wiele starszysz kultur niz nasza - chrezscijanska - maorysi, polowa afryki, indianie....wiedzilam ze homofob z cibie..Wink

powdy - poczytaj troche ksiazek o kulturze, dobre sa filmy na planet....

turpizm powiadasz? ja lubie turpizm...co do kolczykowania bydla - j.w troche wiedzy o kulturze piekna, mody czy wrecz ewolucji...
a to ciekawe z tym metrem - ja ci powiem ze jak ja wychodze z metra to widze wlasnie rozowo-solaryjne lub wrecz szare bydlo (jesli uzywamy okreslen rodem z masarni)
wiesz pewne rzeczy lubimy, podobaja sie nam bo tacy sie rodzimy, takimi nas ksztaltuja....ktos ci powie ze lubi tak czesto przytaczany juz roz bo mu pasuje do karnacji, mnie podobnie - kolce pasuja do mnie, tak postrzegam sibie, taka mam wizje swojego ciala

co do namowienia to nie tarfiles - bo bylam z mojego na owe czasy skromnego towarzystwa pierwsza, a moj swiat ograniczal sie wtedy do podworka i boiska szkolnego...nie wiem nawet czy mialam mtv wtedy...i nie znalam nikogo kto by to mial..wiec w moim przypadku to nie moda....
a i pytasz co ma jedno do drugiego - przeczytaj uwaznie jescze raz....bonusowe dziury(kolczyki) nie sa naturalne i ladne - tony lakierow uzywane przez fryzjerow tez nie sa i tez sa ochydne zwlaszcza na wlosach.....

tsej - i poraz kolejny pytasz sie o gust, a caly czas starasz sie udowdnic,ze twoj jest lepszy, zdyskretydowac inny gust (w tym przypadku moj) za pomoca zintelektualizowanego chamstwa...moze innym to pasuje - mnie nie, i to moj blad ze poraz kolejny wdalam sie z toba w pbezproduktywna rozmowe...coz.. mam nauczke...
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 21 Kwi, 2005 10:32   

Cytat:
tsej - i poraz kolejny pytasz sie o gust, a caly czas starasz sie udowdnic,ze twoj jest lepszy, zdyskretydowac inny gust (w tym przypadku moj) za pomoca zintelektualizowanego chamstwa...moze innym to pasuje - mnie nie, i to moj blad ze poraz kolejny wdalam sie z toba w pbezproduktywna rozmowe...coz.. mam nauczke...
a widzisz burak ze mnie, a dałaś sie złapać w środku rozmowy
nie żebym sie starał udowodnić że mój lepszy bo takiego terminu nie ma ale że tak powiem...poprzez atakowanie innych gustów wywyższam mój, za pomocą afirmacji mojego
poprzez obranie sobie gustu przeciwnego i jego przyrównywanie do mojego, opisuje mój bez potrzeby wyrażania pustej opinii
Cytat:
wiesz pewne rzeczy lubimy, podobaja sie nam bo tacy sie rodzimy, takimi nas ksztaltuja....ktos ci powie ze lubi tak czesto przytaczany juz roz bo mu pasuje do karnacji, mnie podobnie - kolce pasuja do mnie, tak postrzegam sibie, taka mam wizje swojego ciala

co do namowienia to nie tarfiles - bo bylam z mojego na owe czasy skromnego towarzystwa pierwsza, a moj swiat ograniczal sie wtedy do podworka i boiska szkolnego...nie wiem nawet czy mialam mtv wtedy...i nie znalam nikogo kto by to mial..wiec w moim przypadku to nie moda....
zaniecham juz kontynuowania tego...załużmy ze mi wystarczy takie wyjasnienie
Cytat:
a i pytasz co ma jedno do drugiego - przeczytaj uwaznie jescze raz....bonusowe dziury(kolczyki) nie sa naturalne i ladne - tony lakierow uzywane przez fryzjerow tez nie sa i tez sa ochydne zwlaszcza na wlosach.....
w tej rozmownie nie interesowało mnie nic poza kolczykami
Cytat:
wybijasz w takim razie wiele starszysz kultur niz nasza - chrezscijanska - maorysi, polowa afryki, indianie....wiedzilam ze homofob z cibie..
kto powiedział ze kogokolwiek wybijam :> każdy jest przydatny mimo swoich estetycznych czy poglądowych wad(z mojego punktu widzenia wad)każdą słabość można wykorzystać
Cytat:
powdy - poczytaj troche ksiazek o kulturze, dobre sa filmy na planet....
mam lepsze książki o kulturze...szczególnie tych starszych czy nawet starozytnych, teraźniejsze uważam za karykaturalne i nie zwracam nawet na nie uwagi a co do programów...wole discovery civilization chociażby
Cytat:
a to ciekawe z tym metrem - ja ci powiem ze jak ja wychodze z metra to widze wlasnie rozowo-solaryjne lub wrecz szare bydlo (jesli uzywamy okreslen rodem z masarni)
tak kiedys z kolega zaobserwowaliśmy to zjawisko , i nawet staraliśmy sie je badać poprzez obserwacje :>
Powrót do góry
weroskaaa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 2/3/6
PostWysłany: Pon 01 Maj, 2006 15:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam w lewym uchu dwa kolczyki a w prawym 1 Wink

na wiecej nie chca sie rodzice zgodzic Sad

pozdrawiam Smile

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 01 Maj, 2006 21:29   

lol maja problem z 3 kolczykami w uszach u dziewczyny w wieku 16 lat
nie rozumiem ludzi
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 07 Maj, 2006 19:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to malo widziales i slyszales.. tez nie rozumiem takich, ktorzy 17 letniej corce nie pozwalaja w ciagu tyg wyjsc bo ma sie uczyc, ktora ma sie zadawac z samymi dziewczynami... takich pelno.. a co dopiero kolczyk. przeciez to jest perwersja, co ludzie powiedza? <lol>
Powrót do góry
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Maj, 2006 20:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja z racji tematu proszę o pomoc Razz
Ostatnio nieco zmieniam swój imicz i proszę o radę doświadczonych. Miałam labret ponad 2 lata i 2 tyg temu go wyjęłam. Po części sytuacja tego ode mnie wymagała, więc myślałam, że nie będzie śladu. Ale dziurka jest nadal. I widać ją nieźle.
Są jakieś maści/kremy czy inne ch em dzikie węże które przyspieszą zrastanie się dziurki?
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 08 Maj, 2006 09:54   

ja tylko smutny jestem, bo nie mam przebitych uszu, a kolczyki owszem. i na co ja, biedny, mam zaglosowac?:<
Powrót do góry
Kamikaze Płeć:Kobieta

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pon 08 Maj, 2006 19:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

e a jak ja mam taki maly bombelek tam gdzie wczesniej dziurka byla to co mam zrobic bo niewiem a to juz jest od poczatku marca... co mam robic bo niewiem
a chce se przekuc tam rormalnie
Powrót do góry
Strona 5 z 6 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Odpowiedz do tematu