Tak... A wtedy potrzebna jest pomoc przyjaciół. To oni potrafią wyciągnąć z tego dołka psychicznego, podobnie jak rodzina. Osoba, która ma myśli samobójcze powinna poczuć i zrozumieć, że ma kogoś, kto ją kocha i dla kogo liczy się najbardziej na świecie. Bo każdy z nas kogoś takiego ma, tylko czasem tego nie widzimy....
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 20:20
Francesca napisał/a:
Tak... A wtedy potrzebna jest pomoc przyjaciół. To oni potrafią wyciągnąć z tego dołka psychicznego, podobnie jak rodzina. Osoba, która ma myśli samobójcze powinna poczuć i zrozumieć, że ma kogoś, kto ją kocha i dla kogo liczy się najbardziej na świecie. Bo każdy z nas kogoś takiego ma, tylko czasem tego nie widzimy....
A co, jeśli taka osoba nie wie, że ktoś chce sobie zrobić kuku?
To nie jest jej prawdziwym przyjacielem. Najbliższe nam osoby zawsze wiedzą, co się z nami dzieje
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 20:38
Eh... Ja stałam za krawężnikiem i chciałam skoczyć pod autobus... Wolę o tym nie myśleć. Nie wiem, może takie myślenie jest wywołane poprzez kłopoty w rodzinie, o to co nie wychodzi...
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 20:44
Francesca napisał/a:
To nie jest jej prawdziwym przyjacielem. Najbliższe nam osoby zawsze wiedzą, co się z nami dzieje
Przyjacielem może być. Może po prostu osoba z problemami nie chce niepokoić przyjaciela.
Ja osobiscie ejszcze nigdy nie bylam na granicy popelnienia samobojstwa. Owszme , kilka rayz myslalam, by to zrobic, ale jakos zawsze sie konczylo tylko na mysleniu...
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Cze, 2005 22:05
Kosta napisał/a:
Eh... Ja stałam za krawężnikiem i chciałam skoczyć pod autobus... Wolę o tym nie myśleć. Nie wiem, może takie myślenie jest wywołane poprzez kłopoty w rodzinie, o to co nie wychodzi...