Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 21 Maj, 2005 20:26
mi nie przeszkadza.. zreszta inni tez nie maja tutaj po 5 latek i nie siedza codziennie o 19 przed tv wyczekujac wieczorynki.. mowimy o wplywie tresci bajek na te dzieci..
ja nie pieprzę, używam soli i w ogóle była wczoraj ładna pogoda około ulicy tęczowej minus cosinus z kąta 45 stopni i kilo mąki ziemniaczanej, ale techno to syf.
Chcecie może o tym pogadać? Jeśli tak to zapraszam do tematu o techno, a nie tu się produkujecie...
_________________ "You are not a beautiful and unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else. We are all part of the same compost heap"
Pamiętaj, nie jesteś twoim postem na forum...
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 21 Maj, 2005 21:07
Keeveek napisał/a:
chłopczyna nie załapał ironii w naszych postach.. a mówił, że polakom daleko do jełopizacji..
Nawet jeśli by tak było, nie zmieniałoby to faktu, że te Wasze ironie są kompletnie żenujące i bezsensowne.
Jak cały temat zresztą...
luuudzie - po przeczytaniu pierwszego postu tego topicu dostałem ciężkiego ataku głupawki - słowa typu "debilko" sa aż takie przerażające? zapewniam Was - wystarczy posłuchać rozmowy dwóch 2-go klasistów, którzy nie koniecznie oglądają takie bajki - a można sie wystarczajaco zdziwic - nie raz juz padaja tam ciezkie slowa niecenzuralne - a najezdzanie na Fushigi Yuugi - to juz totalna zalosnosc - anime tego typu przeznaczone są głównie dla starszych odbiorców - od 14/15 lat - informuje o tym godzina ich emisji, a także to, że posiadają napisy [thx to Hyper] - co do nagości w mangach&anime - nagość jest jednym z elementów kultury japońskiej - nasza opanowana przez katolicyzm kultura nie jest w stanie tego zrozumieć.. co poradzić :/
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 15:26
Ostatnio na Polonii leciała bajka bodajże 'Czerwony kapturek', po 16. Masakra....zboczona ;/ ;p sceny erotyczne... No ok, ale niech zdają sobie sprawe z tego, ze dzieciaki tez na to patrzą.
Chociaż bierzmy pod uwage to, ze jest to polonia i w Ameryce czy gdzieś tam mogła byc noc i dlatego ;]
Mi praktycznie w ogóle nie przeszkadzają teksty typu 'debilu, kretynie' w bajkach ;]