nie ma reguly czy dobRZe czy nie. masz dluzsze okresy, po prostu. okres to sprawa indywidualna, nie ma okreslonej reguly ile beda trwaly. zreszta na poczatku miesiaczkowania okresy nie sa jeszcze uregulowane.
nie ma reguly czy dobRZe czy nie. masz dluzsze okresy, po prostu. okres to sprawa indywidualna, nie ma okreslonej reguly ile beda trwaly. zreszta na poczatku miesiaczkowania okresy nie sa jeszcze uregulowane.
Pytam sie tylko bo wyczytałam w książ ze okres powinien trwać 3-7 dni.
_________________ "...Zwyczajnie wolności poczuć smak..."
Ostatnio zmieniony przez Alka dnia Pon 05 Lut, 2007 19:09, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 19:12
To zależy od tego jak intensywne było krwawienie. Jeśli dopiero zaczęłaś miesiaczkować to sądzę, że było niewielkie, więc nie musisz się przejmować, że trwało tak długo. Ale jeśli przez 10 dni krwawienie będzie bardzo intensywne to lepiej pogadaj o tym z mamą i idź do lekarza.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 20:27
Alka napisał/a:
Miałam juz 2 okresy i każdy trwał po 10 dni.To dobrze czy źle
Mój pierwszy okres też trwał 9 czy 10 dni, ale kolor był brązowy i nie było tego bardzo dużo.
PS. W danych masz napisane, że masz 8 lat. I już masz okres?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pon 05 Lut, 2007 23:09
8 lat? To jakaś marna prowokacja chyba.
Ale jeśli to prawda, to moim zdaniem powinnaś pogadać z mamą i pójść do lekarza, bo to jednak troche za wczesnie. Ale od każdej reguły są wyjątki, więc nie masz się co martwić na zapas.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Miałam juz 2 okresy i każdy trwał po 10 dni.To dobrze czy źle
Mój pierwszy okres też trwał 9 czy 10 dni, ale kolor był brązowy i nie było tego bardzo dużo.
PS. W danych masz napisane, że masz 8 lat. I już masz okres?
Chwileczke, ja mam 11,5 lat .Może się pomyliłam jak się rejestrowałam.
_________________ "...Zwyczajnie wolności poczuć smak..."
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 07 Lut, 2007 21:19
Ale mi chodziło o długość okresu, bo miała długo - przez 9 dni, a teraz trwa 6
A co do tego, co ile ma ten okres, to masz rację, nie wiem, bo to jest...można powiedzieć - druga reguła