| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Niewydolność krążenia kończyn dolnych?
Autor Wiadomość
Petite Tigresse Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 09:24   Niewydolność krążenia kończyn dolnych? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż, krążenie w nogach zawsze miałam słabe. Zapewne przez mój wybitnie siedzący tryb życia, zamiłowanie do gorących kąpieli i zero sportu. Ale wczoraj zauważyłam kilka takich fioletowawych żyłek po wewnętrznej stronie uda i oczywiście jako narcyz, który czuwa nad pięknem każdego milimetra skóry wpadłam w panikę Confused Czy to już są żylaki? Czy da się tego jakoś pozbyć? Jak się to mocniej rozmasuje to się jakby "rozmywa". Już się naczytałam wczoraj o niewydolności krążenia kończyn dolnych i jestem bliska rozpaczy. To zniszczy całe moje życie! Surprised Pomocy!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
6885267
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 12:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A nie możesz zacząć uprawiać jakiś sport, naprawdę polepszy Ci to samopoczucie. Później to nie będą tylko żylaki, tylko coś już naprawdę poważniejszego.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 15:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zacznij się ruszać; przykładaj się do ćwiczeń na wf-ie, uprawiaj jakiś sport, np regularnie chodź na basen (przyjemność plus korzyści ; ) ), biegaj itp. I nie traktuj tego tak, że raz sobie pójdziesz, potem 3 miesiące nie, następnie może znowu... Musisz się zmobilizować ; )

Numer Gadu-Gadu
4961269
Nika13 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 15:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiele ludzi uprawia sporty dla przyjemności może na ciebie też przyszła pora Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7057982

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 17:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie kiepsko z tą mobilizacją. Jedynie jazda konna i pływanie sprawiają mi przyjemność. Ale nawet ich nie mam kiedy uprawiać. Zero czasu wolnego (Nie! Ja się naprawdę nie próbuję wymigać! Twisted Evil ).

Zostają mi tylko wakacje. Ale do tego czasu może być już baaardzo źle ze mną...
Kurcze, zaczynam mieć dolegliwości jak panie po czterdziestce.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6885267
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 17:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Aj, przestaj majaczyć, po prostu zbierz się i zacznij ćwiczyć, codziennie przez godzinę biegaj, skoro masz słabe krążenie w nogach i po sprawie, a nie chrzanisz do rzeczy O_o
Powrót do góry

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chyba od rzeczy (jak ja się kocham czepiać).

Ajajaj, ale ja muszę sobie pomarudzić i pojęczeć Wink

Hm, postanowiłam, że odkurzę rowerek stacjonarny i zacznę chodzić na basen jak się tylko poluzuje trochę mój grafik.

A oprócz sportu... Znacie jakieś dobre maści czy kremy na takie "cuda"?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6885267
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Petite Tigresse napisał/a:
Zero czasu wolnego (Nie! Ja się naprawdę nie próbuję wymigać! Twisted Evil ).

To skąd masz czas, żeby teraz pisać na forum, a poza tym co tobie zajmuje tyle czasu? Są weekendy również..
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki napisał/a:
Petite Tigresse napisał/a:
Zero czasu wolnego (Nie! Ja się naprawdę nie próbuję wymigać! Twisted Evil ).

To skąd masz czas, żeby teraz pisać na forum, a poza tym co tobie zajmuje tyle czasu? Są weekendy również..

W momencie kiedy piszę teraz na forum, uczę się do sprawdzianu z polskiego, ok? Wkońcu kobiety potrafią kilka rzeczy na raz Wink

W weekendy śpię. Nie leniuchuję, poprostu śpię. A jak nie śpię to się uczę i tak wkoło Macieju.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6885267
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Trochę nudne to twoje życie, pomyśl jak Ci minie, uczyć się, uczyć, i co pewnie później znaleźć pracę, wychować syna i do grobu..
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ależ ja wcale nie marzę o życiu pełnym fajerwerek Wink
Ma być spokojne, być może i nudne, ale szczęśliwe i takie jak sobie zaplanuję.

Studia, praca nauczycielki/wykładowcy, mąż spod znaku Skorpiona i gromadka maluchów. To mi wystarczy by czuć się spełnioną Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6885267
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale pomyśl czy dożyjesz z takim trybem życia do 30..Chociaż możesz żyć o 60 lat dłużej od osoby co prowadzi zdrowy ;d
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mąż będzie mi gotował zdrowe obiadki a ja się wyganiam i będę trenować mięśnie... przy tej wesołej gromadce Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6885267
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dobra twoja sprawa, ja jednak jak siedzę dzień w domu to aż mnie rozrywa ! ;d
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pon 05 Mar, 2007 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na poprawę krążenia dobry jest magnez. Zapytaj w aptece.

Wbrew pozorom, ucząć się i pisząc na forum równocześnie, marnujesz dużo czasu. Mogłabyś poświęcić go na ruch.

W Twoim wieku wystarczy 8 godzin snu dziennie, więc spanie przez cały weekend jest bez sensu, powiedziałabym nawet, że to niezdrowe.

Nie musisz uprawiać jakiegoś wyczynowego sportu. Możesz chodzić z koleżankami czy chłopakiem na spacery. Jeździć na rowerze. Robić rano i wieczorem po kilka przysiadów. Tańczyć, bo to wkońcu też ruch. A przede wszystkim, nie obijaj sie na wfie.

Wbrew pozorom ruch wcale nie kosztuje aż tak dużo. Gdyby naprawde zależało Ci na ładnych nogach to byś tak nie marudziła tlko zabrała się do roboty ;p

Numer Gadu-Gadu
6476170
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu