Hejo powiedzcie mi co mam robić jakiś dziwny śluz mam czarne owłosienie niestety noszę rozmiar 0 stanika oczywiście a mam tylko 10 lat...co robić?? :Confused:
Nic nie rób, co masz zamiar zrobic, śrubki sobie wymienic
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 19:06
Pojawienie się u Ciebie śluzu, czyli przezroczystej wydzieliny z pochwy, jest sygnałem, że wchodzisz w okres dojrzewania. Warto być przygotowaną na pojawienie się pierwszej miesiączki, która może wystąpić za parę miesięcy, za rok lub 2-3 lata.
Gdy pojawia się śluz, bielizna może być trochę wilgotna i mało przyjemna w noszeniu. Dodatkowo biała bielizna może ulegać w tym miejscu zażółceniu, ale możesz temu zapobiec nosząc wkładki higieniczne, które pochłoną naturalnie wydzielany śluz i zapobiegną plamieniu bielizny.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 04 Wrz, 2007 23:23
Nikita napisał/a:
Pojawienie się u Ciebie śluzu, czyli przezroczystej wydzieliny z pochwy, jest sygnałem, że wchodzisz w okres dojrzewania. Warto być przygotowaną na pojawienie się pierwszej miesiączki, która może wystąpić za parę miesięcy, za rok lub 2-3 lata.
Gdy pojawia się śluz, bielizna może być trochę wilgotna i mało przyjemna w noszeniu. Dodatkowo biała bielizna może ulegać w tym miejscu zażółceniu, ale możesz temu zapobiec nosząc wkładki higieniczne, które pochłoną naturalnie wydzielany śluz i zapobiegną plamieniu bielizny.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 05 Wrz, 2007 15:09
klik - jeśli masz jakieś pytania, zerknij do tego tematu - są tam tematycznie pogrupowane wątki związane z dojrzewaniem.
Tak jak wspomniałam: okres możesz dostać za miesiąc, za parę miesięcy lub nawet za kilka lat. Bardzo ogólnie mówiąc, pierwsza miesiączka zaczyna się:
- około 2 lat po tym, jak zaczęły rosnąć piersi
- niedługo po wystąpieniu owłosienia łonowego
- po pojawieniu się pierwszej wydzieliny śluzowej z pochwy
Kilka dni przed pojawienie się miesiączki możesz mieć objawy tj.:
- piersi stają się nabrzmiałe i lekko obolałe
- możesz poczuć się zmęczona
- możesz stać się płaczliwa i kłótliwa
- może Cię pobolewać brzuch