Przeczytajcie ten artykuł: http://www.dzieckotuiteraz.republika.pl/bezsiec1.htm. Co prawda jest skierowany do rodziców dzieci korzystających z internetu, ale uważam, że my też powinniśmy o tym wiedzieć.
Dlaczego podaję link do tego artykułu? Otóż, koresponduję przez internet z pewną dorosłą osobą (to kobieta ) która ma własną stronę internetową, i forum Na forum tym rozmawiają głównie dzieci w wieku 13-15 lat. Niedawno ktoś rzucił propozycję dotyczącą zjazdu forumowiczów, który odbędzie się w Warszawie. A właśnie tam mieszka ta kobieta. Napisałam do niej maila, w którym zapytałam ją, czy weźmie w nim udział, a ona odpisała, że chętnie przyłączy się do organizacji i udziału Kiedy skopiowałam mail na tamtym forum, wszyscy bardzo się ucieszyli, bo ta kobieta jest przez nich po prostu UWIELBIANA Rodzi się więc pytanie: czy ONA może być pedofilem? Słyszałam, że często znane i szanowane osoby są mordercami dzieci. Sama ją bardzo lubię, uważam, że jest bardzo miła, no ale... Czy powinnam pojechać na ten zjazd? Co prawda rodzice mi pozwolili, pomimo, że mieszkam bardzo daleko od Wawy, ale boję się...
Jednak nikt z nas nie będzie wiedział, czy ta kobieta jest czy nie jest pedofilem. Najlepiej będzie, gdybyś pojechała na ten zjazd z koleżanką lub kolegą - będziesz bezpieczniejsza.
Jednak myślę, że nie grozi Ci nic strasznego - pedofile zwykle (ale nie zawsze) działają w ukryciu, a nie reklamują się na forum.
Sama już nie wiem... Bardzo ją lubię, i nie wierzę w to, że jest pedofilem... Wiem, że kobiety mogą być pedofilami - tyle się o tym teraz mówi w mediach
Fidelina Gość
Wysłany: Pią 25 Lip, 2003 20:25
Cytat:
Najlepiej będzie, gdybyś pojechała na ten zjazd z koleżanką lub kolegą - będziesz bezpieczniejsza.
Pojadę na zjazd z rodzicami... Chyba nic mi się nie stanie
Cytat:
Jednak nikt z nas nie będzie wiedział, czy ta kobieta jest czy nie jest pedofilem.
Tym bardziej, że nie podałam adresu fora (i dobrze ). Jeszcze wynikłyby z tego jakieś problemy...
Weronika Gość
Wysłany: Pią 25 Lip, 2003 20:28
Podaj adres nic sie nie stanie
Fidelina Gość
Wysłany: Sob 26 Lip, 2003 08:25
Dyskusję uważam za zamkniętą. Nie piszcie u nic. Ta pani na 100% nie jest pedofilem. Nie podam adresu fora (Weroniko, Ty też nie podawaj ). Przeprowadzajcie dalsze dyskusje w temacie "Kobieta - pedofil?".