Są chyba takie jakieś spiralki które się zapala i one mają niby odstraszyć komary, a czy to robią to nie wiem.
Jakieś kremy jeszcze różne, kiedyś psikałam się jakiemś spreyem ale nie wiem jakiej firmy bo to był koleżanki, i to chyba pomogło.
A na komary w domu: po prostu nie otwierać okien/drzwi/innych rzeczy, przez które mogą wlecieć, zwłaszcza przy zapalonym świetle. A jeśli jest otwarte okno to ja np włączam do kontaktu taką wtyczkę z Raid. Ona troszkę śmierdzi, ale chyba o to chodzi
Aaa, ja myślałam, że na zapobieganie ;]
No to nic, jak Cię już pogryzły to powyższe rady i tak się przydadzą (żeby nie pogryzły jeszcze bardziej) : D
Co najlepsze na ugryzienia komarów? A przeszkadza Ci to w czymś? Nie drap po prostu (wieeeem, trudne (; ) i chyba tyle.
Papkę z pietruszki zamrozić i wsadzić do zamrażarki, później przykładać. Tak samo można zrobić z babką lancetowatą. Oczywiście jeszcze przecierać spirytusem salicylowym, lub octem, na początku piecze, ale później jest lepiej i mniej swędzi.
A z gotowych specyfików: Fenistil, Cutivate (na receptę) Hydrocortizon (tak się pisze?, też na receptę). Mówiąc szczerze mi nie pomaga prawie nic, bo widocznie mam alergię na ugryzienia komarów i puchnę zawsze. Najlepiej działa moim zdaniem żel Bros. Daje efekt chłodzący, bo jest z mentolem i nie swędzi potem. A najlepszy sposób-nie drapać
O właśnie, też stosowałam kiedyś Fenistil i chyba pomagało. I też przecierałam jakimś spirytusem czy czymś, nawet taką jakąś specjalną wodą kolońską ^^, nie wiem co to było. W każdym bądź razie było dość dobre (nie w smaku rzecz jasna, tylko w działaniu na ugryzienia ;] ).
Ojej, na osy to nie mam pojęcia co może działać, tym bardziej że mnie żadna nigdy nie ugryzła.. (bo robią to tylko w poczuciu zagrożenia, musiałaś ją zdenerwować )
Wysłany: Sob 11 Sie, 2007 22:11
Siedziałam przed telewizorem no, a że mi sie pakuje pod szyje??